Εναλλακτικές λύσεις για την υιοθεσία: Τρόποι για να βοηθήσετε ένα ζώο εάν δεν μπορείτε να του δώσετε ένα παντοτινό σπίτι

Χρήσιμα

Ως κάποιος που έχει μεγαλώσει με σκύλους και γάτες, καταλαβαίνω την επιθυμία πολλών να έχουν ένα κατοικίδιο. Δυστυχώς, καταλαβαίνω επίσης ότι, πολύ συχνά, η ζωή είναι συνεχώς μεταβαλλόμενη και δύσκολα προβλέψιμη. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να εξετάσετε πώς θα έχετε χρόνο για το σκυλάκι και τη γατούλα σας με τρόπο που να είναι δίκαιος για το συγκεκριμένο ζώο.

Είναι άδικο να “υιοθετήσετε” ένα ζώο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Έχω δει πάρα πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που “υιοθετούν” ένα ζώο με την πρόθεση να το επανατοποθετήσουν. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας τις μακροπρόθεσμες ανάγκες του ζώου και να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας σχετικά με τα μελλοντικά και τα κοντινά σας σχέδια. Υιοθεσία σημαίνει ότι δεσμεύεστε να φροντίζετε το ζώο για όλη του τη ζωή. Αυτός είναι συχνά ο λόγος για τον οποίο τονίζουμε ότι η υιοθεσία έχει σκοπό να βρει ένα ζώο το “παντοτινό του σπίτι”. Αν δεν μπορείτε να δεσμευτείτε ότι θα φροντίζετε ένα ζώο σε όλη του τη ζωή, αλλά παρόλα αυτά θα θέλατε ένα σκύλο ή μια γάτα κοντά σας, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό.


Αναδοχή

Αυτή είναι μια βραχυπρόθεσμη δέσμευση της οποίας η διάρκεια ποικίλλει ανάλογα με το πόσος χρόνος χρειάζεται για να βρεθεί στο ζώο ένα μόνιμο σπίτι. Η αναδοχή είναι μια βραχυπρόθεσμη δέσμευση που περιλαμβάνει χρήματα και χρόνο. Ο σημαντικότερος στόχος της αναδοχής είναι να βρεθεί ενεργά ένα παντοτινό σπίτι για το ζώο που αναλαμβάνει. Το να κρατάτε ένα ζώο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να προσπαθείτε να του βρείτε σπίτι αργότερα δεν είναι αναδοχή. Πρόκειται για μια σημαντική υπηρεσία τόσο προς τους δυνητικούς υιοθετούντες όσο και προς τα καταφύγια που αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες του ζώου να βρει το παντοτινό του σπίτι. Οι πιθανοί υιοθετητές γνωρίζουν ότι το ζώο έχει φροντίσει τις ιατρικές του ανάγκες και έχει κοινωνικοποιηθεί και αγαπηθεί καλά. Αυτό κάνει το ζώο πιο υγιές και ευτυχισμένο.
Μια σημείωση προς τους ανάδοχους ιδιοκτήτες που πραγματοποιούν οι ίδιοι τη διαδικασία διαλογής (και όχι μέσω καταφυγίου): Παρακαλείστε να ρωτήσετε και να ελέγξετε διεξοδικά τους πιθανούς υιοθετούντες σχετικά με τα σχέδιά τους για το πότε θα φύγουν από την Κορέα και πώς σκοπεύουν να φροντίσουν το κατοικίδιο ζώο τους όταν φύγουν.

Pet-sitting

Πρόκειται επίσης για μια βραχυπρόθεσμη δέσμευση, η οποία, σε αντίθεση με τις περισσότερες περιπτώσεις αναδοχής, έχει οριστική χρονική διάρκεια. Κανονίζετε με τον ιδιοκτήτη του ζώου τις ακριβείς ημερομηνίες που θα φροντίζετε το ζώο. Οι ιδιοκτήτες συνήθως συμφωνούν να αποζημιώσουν τον sitter ή να ανταλλάξουν pet-sitting αν ο sitter έχει επίσης κατοικίδιο. Μερικές φορές το pet-sitting γίνεται στο σπίτι του ζώου ή μπορεί να γίνει στο σπίτι του pet-sitter, ανάλογα με το ζώο και άλλες περιστάσεις.

Εθελοντισμός σε καταφύγιο ζώων

Δεν θέλετε να βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου συμφωνείτε να υιοθετήσετε ή να αναλάβετε την αναδοχή μόνο και μόνο για να μάθετε αργότερα ότι ο ιδιοκτήτης σας δεν το επιτρέπει. Φροντίστε πάντα να ελέγχετε με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού σας ή βάλτε έναν συνιδιοκτήτη να ελέγξει για εσάς ότι η κατοχή κατοικίδιου ζώου είναι εντάξει. Εάν ο ιδιοκτήτης σας απαγορεύει τα κατοικίδια ζώα, η εθελοντική εργασία σε ένα καταφύγιο είναι μια καλή επιλογή. Θα βοηθήσετε ένα ζώο να πάρει την αγάπη και την προσοχή που χρειάζεται. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα που θα ξοδεύατε για την αναδοχή ενός ζώου, αν μπορούσατε, για μια δωρεά προς ένα καταφύγιο ή ένα συγκεκριμένο ζώο που έχει ανάγκη. Τα καταφύγια συχνά έχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις για τις οποίες χρειάζονται χρήματα. Υπάρχουν τακτικά αναρτήσεις στις ιστοσελίδες των καταφυγίων, στις ομάδες του Facebook σχετικά με ευκαιρίες εθελοντισμού και τρόπους δωρεάς σε καταφύγια.

Επισκεφθείτε το κατοικίδιο ενός φίλου ή προσφερθείτε να βγάλετε βόλτα το σκύλο ενός φίλου

Ένας άλλος καλός τρόπος για να περάσετε χρόνο με σκυλάκι ή γατάκι είναι να επισκεφθείτε έναν φίλο με κατοικίδιο ή να προσφερθείτε να βγάλετε βόλτα σκύλους στην περιοχή σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν το πρόγραμμά σας το επιτρέπει. Βρείτε ένα πάρκο σκύλων ή ένα πάρκο φιλικό προς τα σκυλιά στην περιοχή σας για να γνωρίσετε ιδιοκτήτες σκύλων και να γνωρίσετε τα σκυλιά τους. Αυτό είναι επωφελές τόσο για τον ιδιοκτήτη όσο και για το κατοικίδιό του. Κάποια σπίτια για πάντα που έχουν δεσμευτεί στο ζώο για όλη του τη ζωή, έχουν ωράρια εργασίας που δεν είναι ιδανικά. Το να υπάρχει κάποιος να επισκέπτεται το κατοικίδιο ζώο τους κατά τη διάρκεια της ημέρας βοηθά το σκυλί να έχει λίγη άσκηση και προσοχή και την ηρεμία του ιδιοκτήτη να γνωρίζει ότι το σκυλί φροντίζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σε άλλες περιπτώσεις, η ύπαρξη βοήθειας κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί ακόμη και να αποφύγει ορισμένους γονείς που σκέφτονται να επανατοποθετήσουν τα κατοικίδιά τους εξαιτίας των προβλημάτων του προγράμματος.

Αν δεν μπορείτε να υιοθετήσετε ένα ζώο για ποικίλους λόγους, όπως οικονομικοί περιορισμοί, χώρος ή υποχρεώσεις, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να βοηθήσετε ένα ζώο στην ανάγκη. Μια εναλλακτική λύση είναι η εθελοντική εργασία σε καταφύγια ή φιλανθρωπικούς οργανισμούς που φροντίζουν αδέσποτα ζώα. Μπορείτε να προσφέρετε τον χρόνο σας για να βοηθήσετε στη φροντίδα και την κοινωνικοποίηση των ζώων, να τα βοηθήσετε να βρουν προσωρινά σπίτια ή να συμμετάσχετε σε εκστρατείες ευαισθητοποίησης για τα θέματα της φροντίδας των ζώων και της υιοθεσίας. Μπορείτε επίσης να γίνετε χορηγοί καταφυγίων ή να δωρίσετε χρήματα ή είδη που θα βοηθήσουν στη φροντίδα και την ευημερία των ζώων. Τέλος, μπορείτε να προωθήσετε την υιοθεσία και τη φροντίδα των ζώων στο περιβάλλον σας, ενθαρρύνοντας τους άλλους να υιοθετήσουν ή να στηρίξουν τη φροντίδα των ζώων με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν. Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες μπορούν να κάνουν μια μεγάλη διαφορά στη ζωή ενός ζώου και να συμβάλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για αυτά.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top