Έρευνα αποκαλύπτει: Τα κατοικίδια θα σε κάνουν ευτυχισμένο – Οφέλη για την ψυχική υγεία, Δείτε τα πλεονεκτήματα της υιοθεσίας

Χρήσιμα

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αγαπούν τα κατοικίδια ζώα τους, που τα θεωρούν μέλος της οικογένειας! Απολαμβάνουν την συντροφιά τους και να πηγαίνουν βόλτες, να παίζουν μαζί, ακόμη και να τραγουδάνε παρέα.

Δεν είναι μυστικό ότι τα κατοικίδια μπορούν να συμβάλλουν στην ευτυχία σας. Σύμφωνα με μελέτες, έχουν δείξει πως οι σκύλοι μειώνουν το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη. Η ανακούφιση της παρέας, τους ενθαρρύνει να ασχοληθούν με την άσκηση να βελτιώσουν την σωματική υγεία. Για παράδειγμα, τα άτομα που έχουν σκύλους τείνουν να έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρδιακές παθήσεις. Απλά το παιχνίδι με έναν σκύλο, έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα των χημικών ουσιών του εγκεφάλου ωκυτοκίνης και ντοπαμίνης για την καλή αίσθηση του εγκεφάλου, δημιουργώντας θετικά συναισθήματα και δεσμούς τόσο για το άτομο όσο και για το κατοικίδιο ζώο του.

Τα κατοικίδια μπορούν να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα καθώς μεγαλώνουμε. Σε μια έρευνα για την υγιή γήρανση, οι ενήλικες άνω των 50 ανέφεραν αυτά τα 3 κορυφαία οφέλη:

  • Λιγότερο άγχος
  • Καλύτερη αίσθηση του σκοπού
  • Περισσότερη κοινωνική σύνδεση

5 τρόποι με τους οποίους τα κατοικίδια βοηθούν την ψυχική σας υγεία

#1 Τα κατοικίδια μπορούν να μειώσουν το εργασιακό άγχος. Δύο στους τρεις εργαζόμενους, λένε ότι η εργασία τους αγχώνει και το 40% λέει ότι η δουλειά τους γίνεται εμπόδιο για την υγεία τους. Μελέτες έχουν δείξει, ότι τα κατοικίδια που βρίσκονται στο χώρο εργασίας συμβάλλουν στη μείωση του άγχους και βελτιώνουν την ικανοποίηση των εργαζομένων.

#2 Τα κατοικίδια μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγικότητας, όπου κι αν εργάζεστε. Όταν ένας σκύλος συμμετέχει σε μια συνάντηση, τα υπόλοιπα μέλη κατατάσσουν τους συμπαίκτες τους υψηλότερα ως προς την εμπιστοσύνη, τη συνοχή της ομάδας και τη συντροφικότητα.

#3 Τα κατοικίδια βοηθούν στη διαχείριση του άγχους. Τώρα περισσότερο από ποτέ, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται άγχος ή αγωνίζονται με την ψυχική υγεία. Τα κατοικίδια προσφέρουν συντροφιά και υποστήριξη.

#4 Τα κατοικίδια μπορούν να σας βοηθήσουν να είστε πιο δραστήριοι. Σας δίνουν έναν λόγο για να βγείτε έξω, να πάρετε λίγο καθαρό αέρα και να δραστηριοποιηθείτε, κάτι που αποδεδειγμένα βελτιώνει τη διάθεση, τον ύπνο και την ψυχική σας υγεία.

#5 Τα κατοικίδια προσφέρουν μια αίσθηση συντροφιάς. Ο δεσμός με ένα κατοικίδιο σε βοηθά να μην νιώθεις μόνος. Όταν οι ιδιοκτήτες βλέπουν, αγγίζουν, ακούν ή μιλούν με τα ζώα, τους φέρνει μια αίσθηση καλής θέλησης, χαράς, φροντίδας και ευτυχίας.

Όλες οι Ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

To top