Εσείς γνωρίζετε γιατί οι γάτες πιπιλούν τις κουβέρτες; Σας παρουσιάζουμε 5 λόγους που εξηγούν αυτή τη συμπεριφορά

Χρήσιμα

Γιατί οι γάτες πιπιλούν κουβέρτες, ρούχα και άλλα υφάσματα; Αποκαλύψαμε μερικούς λόγους για τους οποίους οι γάτες πιπιλίζουν κουβέρτες και άλλα οικιακά αντικείμενα!

Είχατε ποτέ μια γάτα που πιπίλιζε ό,τι έβρισκε μπροστά της; Εγώ ποτέ δεν είχα, αλλά κατά κάποιο τρόπο σχεδόν εύχομαι να είχα. Υπάρχει κάτι γελοία χαριτωμένο όταν βλέπεις μια γάτα να ζυμώνει και να ρουφάει κουβέρτες, ενώ γουργουρίζει το ανόητο κεφάλι της. Χρειάζεστε αποδείξεις;

Δείτε το παρακάτω βίντεο

Φυσικά, αν ζείτε με μια κουβέρτα ή ένα ρούχο που ρουφάει, είμαι σίγουρος ότι δεν είναι τόσο χαριτωμένο για εσάς. Αν έχετε υποφέρει από βρεγμένα με σάλια γατούλας κλινοσκεπάσματα ή κατεστραμμένα πουλόβερ, καταλαβαίνω απόλυτα ότι πιθανότατα θα ανταλλάσσατε το μαλλί σας με ένα από τα αιλουροειδή μέλη της οικογένειάς μου. Πιθανόν επίσης να έχετε αναρωτηθεί: “Γιατί οι γάτες πιπιλίζουν τις κουβέρτες;”. Λοιπόν, μην αναρωτιέστε άλλο. Ακολουθούν μερικές από τις πιο συνηθισμένες απαντήσεις στο ερώτημα “Γιατί οι γάτες πιπιλίζουν τις κουβέρτες;”.

Διαβάστε τους λόγους που κάνουν μια γάτα να πιπιλάει κουβέρτες κι άλλα υφάσματα

1. Τα γατάκια πιπιλίζουν τις κουβέρτες αν αποχωριστούν πολύ νωρίς από τις μητέρες τους

Αυτή η απάντηση στο ερώτημα “Γιατί οι γάτες πιπιλίζουν κουβέρτες;” βγάζει νόημα με κάποιο φροϋδικό τρόπο, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι στέκει. Υιοθέτησα τη γάτα μου, τη Σιούξι, και τη δίδυμη αδελφή της όταν ήταν μόλις έξι εβδομάδων, επειδή τότε δεν ήξερα ότι τα γατάκια πρέπει να μένουν με τις μητέρες τους για τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες. Ωστόσο, ούτε η Σιούξι ούτε η Σινιάντ ρούφηξαν ποτέ ύφασμα. Δεν γνωρίζω πολλά ορφανά γατάκια “μπιμπερό”, οπότε δεν ξέρω αν αυτή η συμπεριφορά είναι πιο συνηθισμένη γι’ αυτά απ’ ό,τι για άλλες γάτες.

2. Ορισμένες ράτσες γατών έχουν μεγαλύτερη τάση να πιπιλίζουν κουβέρτες και παρόμοια πράγματα

Οι σιαμαίες και άλλες γάτες ανατολίτικης ράτσας είναι πιο πιθανό να θηλάζουν ύφασμα από ό,τι άλλες γάτες. Αν και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια γενετική αιτία γι’ αυτό, είναι γνωστό ότι οι γάτες ανατολίτικης φυλής απαιτούν μεγαλύτερη περίοδο απογαλακτισμού από τις περισσότερες άλλες γάτες.

3. Το ότι η γάτα σας πιπιλίζει κουβέρτες ή άλλα υφάσματα είναι μια μορφή χαλάρωσης

Όπως το πιπίλισμα του αντίχειρα στα μικρά παιδιά, το θηλασμό του μαλλιού είναι μια συμπεριφορά που παρέχει μια αίσθηση άνεσης και ασφάλειας. Ένα ευαίσθητο γατάκι μπορεί να εξελιχθεί σε μια γάτα που ρουφάει υφάσματα, επειδή αυτή η συμπεριφορά της θυμίζει ότι είναι ασφαλής και περιτριγυρισμένη από τη μητέρα της και τους συντρόφους της.

4. Μια γάτα που θηλάζει σε κουβέρτες, ρούχα ή άλλα υφάσματα αποτελεί ένδειξη εμπιστοσύνης

Αν η γάτα σας συνηθίζει να κάθεται στην αγκαλιά σας και να θηλάζει τα ρούχα σας, σας δείχνει ότι νιώθει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ικανότητά σας να την προστατεύσετε από κακό. Χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση για να θηλάσει και θα της ήταν δύσκολο να συγκεντρωθεί τόσο έντονα αν δεν αισθανόταν ασφαλής.

5. Μια γάτα μπορεί να θηλάσει κουβέρτες ή άλλα αντικείμενα για να αντιμετωπίσει το υπερβολικό στρες.

Υπάρχουν, δυστυχώς, κάποιες αρνητικές απαντήσεις στο ερώτημα “Γιατί οι γάτες πιπιλίζουν κουβέρτες;”. Φαίνεται αντιφατικό ότι η συμπεριφορά θηλασμού θα μπορούσε να δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη ή απόλυτο φρικιαστικό άγχος, αλλά είναι αλήθεια. Όταν μια γάτα αρχίζει να χρησιμοποιεί συμπεριφορά που της θυμίζει την ασφάλεια της γατοζωής της ως τρόπο για να παρηγορηθεί όταν περιστασιακά αισθάνεται αγχωμένη, αυτό είναι χαριτωμένο. Αλλά όταν το άγχος διαπερνά κάθε πτυχή της ζωής της σε σημείο που να θηλάζει συνεχώς σε μια προσπάθεια να αυτοκατασταλεί, αυτό είναι πρόβλημα.

Τι να κάνετε αν η γάτα σας πιπιλίζει κουβέρτες ή άλλα υφάσματα

Τι πρέπει λοιπόν να κάνετε αν η γάτα σας θηλάζει κουβέρτες ή άλλα υφάσματα και σας ανησυχεί αυτό; Αρχικά, θα πρέπει να φτάσετε στη ρίζα του άγχους στη ζωή της και να προσπαθήσετε να το επιλύσετε. Προσθέστε κάθετη και οριζόντια περιοχή για τη γάτα σας, χρησιμοποιήστε το διαδραστικό παιχνίδι ως εργαλείο για να τη βοηθήσετε να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Ίσως ακόμη και να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας, ο οποίος μπορεί να σας συνταγογραφήσει μια σύντομη αγωγή με αγχολυτικά φάρμακα.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top