Γάτα: 7 λόγοι που νιαουρίζουν συνέχεια – Τι θέλουν να σας δείξουν!

Χρήσιμα

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι γάτες νιαουρίζουν, όπως γνωρίζουμε. Αλλά για ποιο λόγο το κάνουν αυτό, ακόμη και να μην θέλουν την προσοχή μας.

Το νιαούρισμα της γάτας

Οι γάτες, είναι πολύτιμες, χρησιμοποιούσαν το νιαούρισμα για να επικοινωνούν με τις μητέρες τους. Το κάνουν αυτό και συνειδητοποιούν τα θέλω και τις ανάγκες τους. Ωστόσο, καθώς ωριμάζει, το γατάκι, χρησιμοποιείται μόνο για την επικοινωνία με τους ανθρώπους. Σώζουν ο ένας τον άλλον από το γρύλισμα, το σφύριγμα και το ουρλιαχτό.

Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι που οι γάτες συνεχίζουν να νιαουρίζουν πέρα ​​από το προφανές νιαούρισμα που μπορούμε εύκολα να εντοπίσουμε.

Γάτες: Οι λόγοι που νιαουρίζουν

1. Ασθένεια

Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ράτσες γατών που λατρεύουν να μιλάνε, όπως η σιαμαία ή η ανατολίτικη κοντότριχη. Ωστόσο, εάν η γάτα σας αρχίσει ξαφνικά να νιαουρίζει περισσότερο από το συνηθισμένο, θα μπορούσε να είναι σημάδι ασθένειας. Ανεξάρτητα από την ηλικία της γάτας σας, οι γάτες είναι επιρρεπείς να αναπτύξουν νόσο του θυρεοειδούς ή νεφρική νόσο, και οι δύο καταστάσεις των οποίων μπορεί να οδηγήσουν σε υπερβολική φωνητική φωνή. Πηγαίνετε την γάτα σας, στον τοπικό κτηνίατρο για έλεγχο. Πρέπει να προσέχετε καθώς είναι πολύτιμη.

2. Πόνος

Οι γάτες, κρύβουν πολύ καλά τον πόνο και, δυστυχώς, πολλές επώδυνες ασθένειες/ασθένειες , οι οποίες παραμένουν άγνωστες μέχρι να έχουν τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο. Ειδικά αν η γάτα σας συνεχίζει να σας νιαουρίζει. Μπορεί να είναι σημάδι ότι πονάει κάπου στο σώμα της όταν τη σηκώνετε ή τη χαϊδεύετε. Φροντίστε να κάνετε τις σωστές εξετάσεις για να μην χρειαστεί να υποφέρουν.

3. Θέλουν να τραβήξω την προσοχή

Παρά την κοινή παρανόηση μεταξύ των μη γατόφιλων ότι οι γάτες είναι απόμακρες και αντικοινωνικά πλάσματα, προτιμούν να συναναστρέφονται με αυτούς που εμπιστεύονται και αγαπούν. Η γάτα μπορεί να κοιμάται κατά μέσο όρο 15 ώρες την ημέρα, αλλά όταν δεν κοιμάται, προτιμά να παίζει και να περιβάλλεται από επιλεγμένα άτομα. Θυμηθείτε, πως μια κουρασμένη γάτα είναι μια ήρεμη γάτα. Παίζοντας με το γατάκι σας κατά τη διάρκεια της ημέρας το κάνει πολύ λιγότερο πιθανό να νιαουρίσει, ειδικά τη νύχτα όταν προσπαθείτε να κοιμηθείτε.

4. Γεια σου, είμαι η γατούλα σου!

Χαιρετάτε ο ένας τον άλλον όταν βλέπετε ο ένας τον άλλον; Γιατί λοιπόν η γάτα σας είναι διαφορετική; Οι γάτες συχνά νιαουρίζουν για να σας χαιρετήσουν ακόμα κι αν λείπετε μόνο για λίγο. Αν θέλουν να μάθουν πόσο τους έλειψες όσο έλειπες, το νιαούρισμα του, είναι ένας χαιρετισμός τους. Νιαουρίστε πίσω αν αισθάνεστε ανόητοι!

5. Κάποια γατάκια μπορεί να πιέζονται στα χέρια τους

Μερικές φορές όταν είσα αγχωμένος, δεν ξέρεις τι να κάνεις. Το ίδιο και η γάτα σου με αυτή την έννοια. Έχει θυμώσει κάτι τη γάτα σας τελευταία; Ίσως μια μετακόμιση ή ένα νέο μέλος της οικογένειας; Προσπαθήστε να περάσετε επιπλέον ποιοτικό χρόνο με τη γάτα σας για να την ανακουφίσετε από το άγχος.

6. Γατάκι νιαουρίζει για να σας διασκεδάσει

Ας ελπίσουμε ότι όλοι λαμβάνουμε τις συμβουλές του παλιού καλού Bob Barker και στειρώνουμε ή στειρώνουμε τις γάτες μας. Έμεινε πίσω με ένα άλλο γατάκι. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να το κρατήσετε σε εσωτερικό χώρο για να αποφύγετε τα περιττά σκουπίδια. Μια θηλυκή γάτα μπορεί να αναπαραχθεί τρεις φορές το χρόνο και να δώσει κατά μέσο όρο τέσσερα γατάκια ανά γέννα.

Μια αγέννητη θηλυκή γάτα και οι απόγονοί της μπορούν να γεννήσουν τα 420.000 γατάκια της σε μόλις επτά χρόνια. Είναι πολλές γάτες. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να μείνετε μακριά από τη διατήρηση αυτών των αριθμών και κρατήστε υγιή γατάκια σε εσωτερικούς χώρους ή στειρώστε ή στειρώστε τα, εάν είναι δυνατόν.

7. Οι ηλικιωμένες γάτες μπορεί να γίνουν πιο δυνατές

Καθώς οι γάτες μεγαλώνουν, η κακή υγεία τους, μπορεί να τα οδηγήσει σε διανοητική σύγχυση και γνωστική εξασθένηση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ξαφνικές φωνές. Η όραση μιας γάτας μπορεί επίσης να επιδεινωθεί καθώς μεγαλώνει. Αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι ένας άλλος λόγος για το ξαφνικό νιαούρισμα, καθώς μια από τις πιο δυνατές του αισθήσεις εξασθενεί. Μπορεί να σας καλεί για τις προτιμήσεις και την άνεσή του. Ενημερώστε τη γάτα σας ότι είστε εκεί. Θα σας ευχαριστήσουν, το υπόσχομαι.

Εάν έχετε μια γάτα που νιαουρίζει υπερβολικά, είναι καλύτερο να μάθετε τη βασική αιτία. Και όταν η γάτα σας χρησιμοποιεί νιαούρισμα για να πάρει αυτό που θέλει από εσάς, φαίνεται να σας εκπαιδεύει αρκετά καλά! Ποτέ μην τιμωρείτε μια γάτα που νιαουρίζει. Είναι ο μόνος τρόπος για να επικοινωνήσουμε με εμάς τους ανθρώπους και μερικές φορές πρέπει να παλέψουμε για να καταλάβουμε πώς είναι να αποκρυπτογραφούμε την Cathy τη φλύαρη γάτα.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top