Γάτα και καλοκαίρι: Tips για να κρατήσετε την γάτα σας δροσερή τους καλοκαιρινούς μήνες

by Έφη Αθανασίου

Λίγο πριν ξεκινήσουν οι ζεστές μέρες του καλοκαιριού, είναι γνωστό πως οι γάτες δυσκολεύονται περισσότερο, στην προσαρμογή. Το τρίχωμα τους, βοηθά στην ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος τους και είναι πάντα σε βρεφική στάση, για να κρατήσουν την δροσιά τους.

Πώς να τις κρατήσετε δροσερές και ευχαριστημένες, τις πολύ ζεστές ημέρες του καλοκαιριού;

Ακόμη και αν έχετε κλιματισμό και άφθονο σκιερό χώρο, ίσως χρειαστεί να λάβετε κάποιες επιπλέον προφυλάξεις, για να διασφαλίσετε ότι η γάτα σας δεν θα υπερθερμανθεί το καλοκαίρι:

Προσφέρετε άφθονο νερό: Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για να παραμείνετε δροσεροί και να αποφύγετε ασθένειες που σχετίζονται με τη ζέστη. Βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας έχει πάντα πρόσβαση σε καθαρό, δροσερό νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Προσθέστε και μερικά παγάκια.

Δοκιμάστε μια δροσερή πετσέτα: Τα περισσότερα σκυλιά δεν θα τους πειράξει να πλυθούν με νερό ή να κάνουν μια βουτιά στην πισίνα ή την μπανιέρα για να μειώσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους. Οι γάτες είναι λιγότερο λάτρεις του νερού, οπότε οι ιδιοκτήτες πρέπει να είναι ελαφρώς πιο προσεκτικοί, για να τις δροσίσουν. Οι κτηνίατροι προτείνουν να βρέξετε μια πετσέτα και να χαϊδεύετε με αυτή προσεκτικά τη γάτα σας.

Βρείτε τη σωστή τοποθεσία: Δημιουργήστε ένα ιδανικό σημείο ανάπαυσης για τη γάτα σας, επιλέγοντας μια σκιερή, δροσερή τοποθεσία για να χαλαρώνει. Ανυψώστε το κρεβάτι τους και εξοπλίστε τον χώρο με έναν ανεμιστήρα για να διατηρείται ακόμα πιο δροσερή.

Δημιουργήστε ένα μαξιλάρι ψύξης: Δροσίστε το αγαπημένο spot της γατούλας σας, γεμίζοντας ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό και τοποθετώντας το στην κατάψυξη. Μόλις παγώσει το περιεχόμενο του μπουκαλιού, τυλίξτε το με μια κουβέρτα, ώστε η γάτα σας να μπορεί να καταπολεμήσει τη ζέστη ξαπλώνοντας δίπλα του.

Επιλέξτε προσεκτικά τις ώρες παιχνιδιού: Μην εκνευρίζετε πολύ τη γάτα σας τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας. Αντίθετα, προσαρμόστε το παιχνίδι σας την αυγή και το σούρουπο, όταν οι θερμοκρασίες είναι λίγο πιο δροσερές.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr