German Pinscher:Ένας πιστός σκύλος φύλακας, Επισκόπηση φυλής, Ανάγκες, χαρακτήρας και ασθένειες, Όλα τα χρήσιμα

German Pinscher

Το German Pinscher είναι ένας μεσαίου μεγέθους σκύλος με ισχυρό, μυώδες, τετράγωνο σώμα. Είναι πολύ ελαφρύ, πολύ ευκίνητο, πολύ συμπαγές αλλά και μυώδες. Μπορούν να στέκονται σε περιπάτους όλη την ημέρα και έχουν καλή, ευαίσθητη όσφρηση.
Το German Pinscher έχει πολύ πιστό ταμπεραμέντο, βρίσκοντας μια νέα θέση ως ένας υπέροχος, τέλειος σύντροφος και φύλακας.
Τα πιο συνηθισμένα χρώματα του κοντότριχου τριχώματος είναι το καφέ, το μπλε, το μαύρο και το μπορντό.

German Pinscher

Τύπος: σκύλος εργασίας
Βάρος: 11 με 15 κιλά
Ύψος: 43 με 50 εκατοστά
Οικογένεια: Pinscher
Καταγωγή: Γερμανία
Ημερομηνία καταγωγής: 1600
Άλλα ονόματα: δεν αναφέρονται

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής German Pinscher

• Επίπεδο ενέργειας 4/5
• Απαιτήσεις άσκησης 3/5
• Παιχνίδι 4/5
• Αγάπη 4/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 2/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 1/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 2/5
• Εγρήγορση 3/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 3/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 1/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 2/5
• Φωνητικότητα 5/5

German Pinscher

Ιστορία του German Pinscher

Ο πρόγονος της πιο διάσημης φυλής Πίντσερ, το German Pinscher είναι μια παλιά φυλή που μπορεί να αναχθεί στο γερμανικό Bewarhund του έβδομου αιώνα και στο γερμανικό Πίντσερ του δέκατου τέταρτου αιώνα.
Τη δεκαετία του 1600, σκύλοι της ίδιας προέλευσης, του ίδιου τύπου και χαρακτήρα αναμείχθηκαν με ένα ασπρόμαυρο τεριέ για να δημιουργήσουν ένα ευέλικτο φύλακα εργασίας, το Rattenfanger. Το Rattenfanger έγινε το Pinscher και παρέμεινε ένας ανθεκτικός σκύλος για αιώνες. Αναγνωρίστηκαν για την ικανότητά τους να πιάνουν αρουραίους στους στάβλους. Στα τέλη της δεκαετίας του 1800 άρχισαν να διοργανώνονται εκθέσεις σκύλων και το ενδιαφέρον για το Πίντσερ αυξήθηκε. Το 1884 καθιερώθηκε το πρότυπο για τη φυλή. Ωστόσο, η φυλή δεν κέρδισε αμέσως δημοτικότητα και ο αριθμός της μειώθηκε.
Οι πρώτες προσπάθειες καταγραφής, μέτρησης και έκθεσης των σκύλων απέτυχαν λόγω των παγκόσμιων πολέμων. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η φυλή απειλήθηκε με εξαφάνιση.
Μεταξύ 1948 και 1985 δεν καταχωρήθηκε κανένα νέο κουτάβι στη Δυτική Γερμανία. Ως εκ τούτου, το Γερμανικό Πίντσερ στηρίχθηκε στον πρόγονό του, το Μίνι Πίντσερ, για να επιβιώσει. Το 1958, τέσσερα μινιατούρα πίντσερ επιλέχθηκαν και καταχωρήθηκαν από τη Λέσχη Δυτικογερμανικών Πίντσερ Σνάουζερ.
Ένα θηλυκό εισήχθη λαθραία από την Ανατολική Γερμανία και διασταυρώθηκε με τρία αρσενικά. Τα περισσότερα σύγχρονα German Pinscher κατάγονται από αυτά τα πέντε.
Τα German Pinscher έφτασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Εισήλθαν στη γενική κατηγορία της Αμερικανικής Λέσχης Κένελ το 2001 και έγιναν μέλος της ομάδας σκύλων υπηρεσίας το 2003.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα του German Pinscher

Το German Pinscher είναι ένας ενεργητικός, δυνατός και θαρραλέος σκύλος. Είναι δραστήριοι υπερασπιστές των ιδιοκτητών τους. Πάντα σε εγρήγορση, δεν γαβγίζουν ελαφρά τη καρδία, αλλά είναι πάντα σε επιφυλακή για τους εισβολείς. Είναι καλά εκπαιδευμένα, αλλά όχι υπάκουα, εκτός αν υπάρχει σοβαρός λόγος. Η φυλή είναι παιχνιδιάρα και στοργική με μικρά, φρονίμως συμπεριφερόμενα παιδιά. Η εκπαίδευση των κουταβιών είναι πολύ σημαντική, καθώς είναι επιφυλακτικά απέναντι στους ξένους, αλλά μπορούν να σχετιστούν καλά με άλλα κατοικίδια ζώα. Τέλος, μπορούν να συζητήσουν ποιος θα είναι ο κύριος στη σχέση τους.

German Pinscher

Χαρακτηριστικά της ράτσας German Pinscher

Το German Pinscher θέλει να είναι στην κορυφή των πάντων και δεν πρέπει ποτέ να μένει μόνο του. Είναι ενεργητικά σκυλιά και μπορεί γρήγορα να βαρεθούν και να γίνουν ευερέθιστα αν δεν τους δοθεί η κατάλληλη ποσότητα άσκησης και πνευματικής διέγερσης. Η περιποίηση έγκειται στο περιοδικό βούρτσισμα και το πλύσιμο.

Υγεία και συνήθη προβλήματα

– Σοβαρά προβλήματα: Δεν έχουν αναφερθεί.
– Μικροπροβλήματα: Δεν έχουν αναφερθεί.
– Επαναλαμβανόμενα συμπτώματα: ΙΨΔ, καταρράκτης, CHD.
– Συνιστώμενες εξετάσεις: ισχία, μάτια, DNA για VWD.
– Προσδόκιμο ζωής της ράτσας γερμανικού πίντσερ: 12-15 έτη.

σκύλος

Αν και τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να είναι ενδεικτικά της φυλής, τα σκυλιά έχουν τη δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αναπτύσσουν διαφορετικές συνήθειες μέσω της εκπαίδευσης. Επικοινωνήστε με ένα πρακτορείο υιοθεσίας Μπορείτε να βρείτε ένα κουτάβι που έχει παραδοθεί και είναι διαθέσιμο για υιοθεσία στο πλησιέστερο καταφύγιο ή κυνοκομείο της περιοχής σας ή ρωτήστε τον κτηνίατρό σας.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr