Γιατί ο σκύλος μου με γλείφει; Οι ειδικοί δίνουν απαντήσεις, Πως θα το σταματήσετε και τι σημαίνει – Χρήσιμος οδηγός

Χρήσιμα

Μερικές φορές το γλείψιμο του σκύλου μπορεί να είναι γλυκό και να το βλέπετε σαν παιχνίδι, άλλες φορές μπορεί να είναι ενοχλητικό. Τι γίνεται όταν το μικρό σας κουτάβι σας γλείφει στο πρόσωπο και πως αντιδράτε όταν ο σαλιάρης σκύλος σας σας γλείφει μετά το γεύμα του; Γιατί το κάνουν αυτό τα σκυλιά και πως μπορείτε να το σταματήσετε;

Γιατί ο σκύλος μου με γλείφει – όλες οι απαντήσεις που ψάχνετε

Τα σκυλιά έχουν πολλές παράξενες συνήθειες και συχνά προτιμούν να σας γλείφουν παρά να παίζουν με παιχνίδια ή να κυνηγούν πεταλούδες στον κήπο. Αν αναρωτιέστε “Γιατί ο σκύλος μου με γλείφει;”, διαβάστε παρακάτω.  Έχουμε την απάντηση σε αυτή την παράξενη συμπεριφορά του σκύλου σας.

Τι σημαίνει όταν ο σκύλος σας σας γλείφει;

Μπορεί να μας φαίνεται παράξενο, αλλά δεν είναι παράξενη συμπεριφορά για τους σκύλους. Τα σκυλιά γλείφουν ως ένδειξη υποταγής ή όταν μια μητέρα καθαρίζει τα νεογέννητα κουτάβια της. Μπορούμε να φανταστούμε ότι τα σκυλιά είναι υποταγμένα στα αφεντικά τους. Μπορεί επίσης να γλείφουν τους ανθρώπους από στοργή για να χαιρετήσουν κάποιον ή να προσελκύσουν την προσοχή. Αν μόλις φάγατε κάτι και έχετε υπολείμματα στο χέρι σας, είναι πιθανό τα σκυλιά να θέλουν να δοκιμάσουν το φαγητό ακόμα και με αυτόν τον τρόπο. Θα θέλουν επίσης να σας γλείψουν αν έχετε λοσιόν ή αλμυρό ιδρώτα πάνω σας. Η στοργή που νιώθουν είναι η μόνη τους αντίδραση σε οποιαδήποτε ενέργεια, ακόμα και όταν σας γλείφουν.

Τι σημαίνει όταν ένας σκύλος γλείφει το πρόσωπό σας;

Έχουμε ήδη αναφέρει το σώμα και τις πιθανές αιτίες, αλλά γιατί γλείφουν το πρόσωπό σας; Αν παρατηρήσετε την αλληλεπίδραση μεταξύ των σκύλων, θα δείτε ότι επικεντρώνονται στο να γλείφουν το πρόσωπό σας. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν τα σκυλιά είναι ακόμα κουτάβια, γλείφουν το στόμα της μητέρας τους για να της δώσουν να καταλάβει ότι θέλουν να φάνε. Όπως και με τους ανθρώπους, προσπαθούν να μαζέψουν τα αποφάγια και να δοκιμάσουν αυτό που έχουν φάει.

Είναι επιβλαβές για τους σκύλους να γλείφουν τους ανθρώπους;

Οι σκύλοι που γλείφουν ανθρώπους δεν αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τον άνθρωπο, εφόσον δεν υπάρχουν ανοιχτές πληγές και το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί κανονικά.

Τι σημαίνει αν ένας σκύλος γλείφει υπερβολικά σε ένα συγκεκριμένο σημείο;

Οι σκύλοι φαίνονται ψυχαναγκαστικοί και μπορεί να επικεντρώνονται στο γλείψιμο συγκεκριμένων περιοχών του σώματος. Ωστόσο, μπορεί επίσης να γλείφουν συγκεκριμένες περιοχές, όπως ο καναπές ή το πάτωμα του σπιτιού. Μπορεί να γλείφουν τον εαυτό τους λόγω φαγούρας ή πόνου ή μπορεί να γλείφουν αντικείμενα ή τον εαυτό τους ως εκδήλωση άγχους ή ΙΨΔ. Το υπερβολικό γλείψιμο αντικειμένων μπορεί να σχετίζεται με ιατρικές καταστάσεις, ιδίως με γαστρεντερικές διαταραχές. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι έχει χυθεί φαγητό ή αλκοόλ στον καναπέ ή στο πάτωμα. Μαζί με τον καθαρισμό του δωματίου, το γλείψιμο πρέπει να σταματήσει.

Πώς μπορείτε να κάνετε τον σκύλο σας να σταματήσει να γλείφει;

Αν θέλετε ο σκύλος σας να σταματήσει να γλείφει, αγνοήστε τη συμπεριφορά του. Αφήστε τον μόνο του, βγείτε από το δωμάτιο και κλείστε την πόρτα. Όταν ο σκύλος σας σταματήσει να γλείφει, επαινέστε τον και δώστε του πολλή προσοχή για να τον αποτρέψετε να γλείψει ξανά.

Μια συνήθεια έμφυτη για τους σκύλους που έχουν μάθει να ζουν σε αγέλες και να φροντίζουν ο ένας τον άλλον. Έτσι η αγέλη – οικογένειά του είστε εσείς και θέλει να σας δείξει στοργή, αγάπη και να σας πει ένα ευχαριστώ για όσα κάνετε για αυτόν.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top