Γιατί οι γάτες κάθονται πάνω σας; Ακολουθούν 6 λόγοι που εξηγούν αυτή τη συμπεριφορά

Χρήσιμα

Αναρωτηθήκατε ποτέ, “Γιατί οι γάτες κάθονται πάνω σας;” Από βασικές ανάγκες, όπως η ασφάλεια, μέχρι πιο ασαφείς λόγους, όπως το ύφασμα των ρούχων σας, εδώ είναι οι λόγοι για τους οποίους οι γάτες κάθονται πάνω σας.

Γιατί οι γάτες κάθονται πάνω σας; Η ώρα της ηρεμίας δεν θα ήταν η ίδια για μένα χωρίς μια γάτα που γουργουρίζει στα γόνατά μου. Μια από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής με γάτες είναι όταν μια από αυτές επιλέγει να αράξει πάνω μου. Αυτός ο ιδιαίτερος χρόνος δεσμού είναι καλός για μένα, καθώς μειώνει την αρτηριακή μου πίεση, και είναι καλός για τη γάτα μου, καθώς ικανοποιεί κάποιες από τις ανάγκες της. Ωστόσο, δεν κάθονται όλες οι γάτες πάνω στον άνθρωπό τους και μερικές γίνονται γάτες αγκαλιάς αργότερα στη ζωή τους. Παρόλο που ορισμένες φυλές όπως η Ragdoll είναι γνωστό ότι είναι γάτες αγκαλιάς, εξακολουθεί να εξαρτάται από τη γάτα και μόνο ο χρόνος με το συγκεκριμένο άτομο θα το δείξει.

Όλες οι γάτες είναι ξεχωριστές και εξαρτάται από την κάθε γάτα ξεχωριστά, λέει η Marilyn Krieger, πιστοποιημένη σύμβουλος συμπεριφοράς γάτας (CCBC), με έδρα το Redwood City της Καλιφόρνια και συγγραφέας του βιβλίου Naughty No More! Σε γενικές γραμμές, οι γάτες αναζητούν μερικές βασικές ανάγκες όταν κάθονται στην αγκαλιά ενός ανθρώπου. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο στο να κάθονται οι γάτες πάνω σας, όπως τα ρούχα σας. Ας δούμε μερικές απαντήσεις στο ερώτημα “Γιατί οι γάτες κάθονται πάνω σας;” εδώ.

Ακολουθούν λόγοι για τους οποίους η γάτα σας κάθεται πάνω σας

1. Γιατί οι γάτες κάθονται πάνω σας; Είσαι ζεστός!

Στις γάτες αρέσει η ζεστασιά και τα γόνατα των ανθρώπων είναι γενικά ζεστά, λέει η Marilyn.

2. Γιατί οι γάτες κάθονται πάνω σας; Επιθυμούν τη σύνδεση.

Οι γάτες έλκονται από ανθρώπους που τους αρέσουν και αναζητούν σύνδεση με τους αγαπημένους τους ανθρώπους, προσθέτει η Marilyn. Μερικές φορές αναζητούν χάδια, επειδή οι άνθρωποι συχνά χαϊδεύουν τη γάτα στα γόνατά τους. Το χάιδεμα μοιάζει με την περιποίηση της μαμάς τους, οπότε οι περισσότερες γάτες λατρεύουν να δέχονται χάδια από τους αγαπημένους τους ανθρώπους. Ορισμένες γάτες επίσης ζυμώνουν ενώ κάθονται στην αγκαλιά κάποιου. Όταν ζυμώνουν, προσομοιάζουν τις νεογνικές τους ημέρες, όταν το έκαναν αυτό στις μητέρες τους για να διεγείρουν τη ροή του γάλακτος. “Μπορεί να είναι μια συμπεριφορά αυτοϊκανοποίησης, όπως και το γουργουρητό”, λέει η Marilyn.

3. Γιατί οι γάτες κάθονται πάνω σας; Τις κάνει να αισθάνονται ασφαλείς!

Μια από τις απαντήσεις στο ερώτημα “Γιατί οι γάτες κάθονται πάνω σας;” είναι ότι μερικές γάτες αισθάνονται πιο ασφαλείς όταν βρίσκονται στην αγκαλιά του αγαπημένου τους ανθρώπου, λέει η Marilyn.

4. Γιατί οι γάτες κάθονται πάνω σας; Η μυρωδιά παίζει ρόλο.

Αν έχετε ένα μπουρνούζι που μυρίζει σαν εσάς, η γάτα σας μπορεί να καθίσει πάνω του είτε το φοράτε είτε όχι, λέει η Marilyn. Και αν έχετε πάει σε καταφύγιο ζώων, η γάτα σας μπορεί να ανιχνεύσει πολλές μυρωδιές άλλων ζώων πάνω σας και να σας αποφύγει. Μην το παίρνετε προσωπικά.

5. Γιατί οι γάτες κάθονται πάνω σας; Τα ρούχα σας έχουν σημασία!

Η Marilyn, η οποία έχει τρεις γάτες αγκαλιάς, παρατήρησε ότι οι γάτες της δεν κάθονται πάνω της όταν φοράει ένα πλαστικό αδιάβροχο. Ο σύζυγός μου, ο Mark, παρατήρησε ότι όταν φοράει το μαλακό του μπουρνούζι, η γάτα μας Maddie, η οποία συνήθως κάθεται πάνω μου, θα καθίσει πάνω του αντ’ αυτού.

Ανακάλυψα τη διαφορά που μπορεί να κάνει η υφή, όταν μια άγρια γάτα που βοήθησα να φροντίζω για περίπου ένα χρόνο, ήρθε τελικά και κάθισε στα γόνατά μου όταν φορούσα ένα μαλακό fleece μπουφάν. Την πρώτη φορά που προσπάθησα να τη χαϊδέψω, με γρατζούνισε. Αλλά τελικά με άφησε να τη χαϊδέψω. Στη συνέχεια άρχισε να κάθεται δίπλα μου σε ένα παγκάκι σε ένα τραπέζι πικνίκ και σταδιακά άρχισε να με αφήνει να τη χαϊδεύω ενώ καθόταν δίπλα μου. Στη συνέχεια, μια κρύα μέρα, τρίφτηκε πάνω στο fleece μπουφάν μου και, προς μεγάλη μου έκπληξη, σκαρφάλωσε στην αγκαλιά μου.

6. Γιατί οι γάτες κάθονται πάνω σου; Για να δείξουν εμπιστοσύνη.

“Πρέπει πραγματικά να σας εμπιστεύονται για να κάθονται στην αγκαλιά σας”, λέει η Marilyn. Τονίζει τη σημασία του να μην αναγκάζετε μια γάτα να κάθεται στην αγκαλιά σας και να της δίνετε τη δυνατότητα να φύγει. “Όταν τους δίνετε αυτή την επιλογή να καθίσουν στην αγκαλιά σας ή όχι και να φύγουν όταν θέλουν, γίνονται πιο έμπιστοι απέναντί σας”.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top