Η επιστήμη μίλησε:Γιατί τα σκυλιά γλείφουν τα γεννητικά τους όργανα;, Απαντήσεις, Αιτίες και συμβουλές, Χρήσιμος οδηγός

Χρήσιμα

Τα σκυλιά έχουν τη συνήθεια να γλείφουν τα πάντα και ίσως σας φαίνεται λίγο παράξενη αυτή η συμπεριφορά. Μπορεί επίσης να το βρίσκετε περίεργο ή κάπως αηδιαστικό το γεγονός ότι γλείφουν τα γεννητικά τους όργανα, ειδικά όταν είστε φιλοξενούμενος.
Φυσικά, τα σκυλιά δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα γεννητικά τους όργανα από το υπόλοιπο σώμα τους, οπότε νομίζουν ότι γλείφουν μόνο ένα μέρος του μονοπατιού τους.
Έτσι, οι ιδιοκτήτες μπορεί να αισθάνονται άβολα ή αμήχανα, αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα σκυλιά γλείφουν τα γεννητικά τους όργανα.
Το γλείψιμο των γεννητικών οργάνων μπορεί να αποτελεί μέρος της ευχαρίστησης ή της εκτόνωσης της δυσφορίας. Μπορεί επίσης να θεωρηθεί μέρος της σεξουαλικής πράξης, αν ο σκύλος είναι σκύλα σε έξαψη.
Μπορεί επίσης να είναι μια διαδικασία για να διατηρείται ο σκύλος καθαρός.

Γιατί οι σκύλοι γλείφουν τα γεννητικά τους όργανα; Λόγοι για αυτή τη συμπεριφορά.

Τα αρσενικά και τα θηλυκά έχουν διαφορετικά αναπαραγωγικά όργανα και τα αρσενικά προστατεύουν το πέος τους με μια θήκη που ονομάζεται ακροποσθία του πέους. Πρόκειται για μια πτυχή του δέρματος που καλύπτει το πέος. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι το πέος προεξέχει από την προστατευτική θήκη όταν είναι ξύπνιο ή διεγερμένο.

Γιατί τα θηλυκά σκυλιά γλείφουν τα γεννητικά τους όργανα;

Τα θηλυκά μπορεί να γλείφουν έντονα το αιδοίο επειδή αντλούν ευχαρίστηση από αυτό. Αυτή η συμπεριφορά είναι σημάδι ότι το θηλυκό ετοιμάζεται να αναπαραχθεί, δηλαδή είναι σε έξαψη. Καθώς προχωρά η έμμηνος ρύση, το αιδοίο διογκώνεται και αιμορραγεί. Οι στειρωμένες σκύλες δεν έχουν έμμηνο ρύση και δεν μπορούν να παράγουν κουτάβια.

Άλλοι πιθανοί λόγοι

Υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους αρσενικοί και θηλυκοί σκύλοι γλείφουν τα γεννητικά τους όργανα. Εάν γλείφουν έντονα, μπορεί να είναι σημάδι κάποιου προβλήματος. Μπορεί να χρειαστούν εξετάσεις αίματος ή ούρων για να διαγνωστούν τα βακτήρια που προκαλούν το πρόβλημα ή τη φλεγμονή.
Είναι επίσης πιθανό ο σκύλος σας να γλείφει τα γεννητικά του όργανα μετά από μια βόλτα στον κήπο ή μετά την ούρηση για να καθαρίσει τον οργανισμό του. Εάν εξακολουθεί να γλείφει, ελέγξτε για συμπτώματα συχνής ούρησης ή έκκρισης. Μπορεί να έχει λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.

Είναι σημαντικό να επισκεφθείτε τον κτηνίατρό σας για να λάβετε τις σωστές απαντήσεις και να ξεκαθαρίσετε το πρόβλημα.
Αν εμφανιστούν σπυράκια ή κόκκινα εξογκώματα στα γεννητικά του όργανα, μπορεί να υποψιάζεστε μόλυνση και ο σκύλος του να τα γλείφει για να ανακουφιστεί από τον ερεθισμό. Τα γεννητικά όργανα είναι μια ευαίσθητη περιοχή και ο σκύλος σας μπορεί να αισθανθεί τα πάντα στα γεννητικά όργανα, συμπεριλαμβανομένης της θερμότητας του εξανθήματος. Εάν είναι απαραίτητο, σκουπίστε την πληγείσα περιοχή με ένα υγρό πανί και μη χρησιμοποιείτε βαζελίνη ή άλλα προϊόντα χωρίς να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.

Γλείψιμο της πρωκτικής περιοχής

Τα σκυλιά μπορεί να γλείφουν την περιοχή του πρωκτού ως μέρος της διαδικασίας καθαρισμού ή λόγω ενός πιο σοβαρού προβλήματος.
Όλοι οι σκύλοι έχουν πρωκτικούς αδένες και το ενεργό γλείψιμο μπορεί να σηματοδοτήσει την απόφραξη του πρωκτού. Οι πρωκτικοί αδένες είναι γεμάτοι με ένα δυσάρεστο υγρό και συνήθως αποβάλλονται κατά την αφόδευση. Εάν αυτοί οι αδένες γίνουν ανώμαλοι ή μπλοκαριστούν, ο σκύλος αισθάνεται δυσφορία και ο ερεθισμός οδηγεί σε γλείψιμο.
Η συμπεριφορά του σκύλου να τραβάει τον πρωκτό προς το έδαφος για να ξεμπλοκάρει τον μπλοκαρισμένο αδένα μπορεί επίσης να υποδεικνύει πρόβλημα.
Οι κτηνίατροι μπορούν να αποστραγγίσουν τους πρωκτικούς αδένες και να σταματήσουν τον ερεθισμό που προκαλεί δυσφορία στον σκύλο.

Μνήμη και συμπεριφορά

Η μνήμη ή η συνήθεια μπορεί να προκαλέσουν στο σκύλο να συνεχίσει να γλείφει τον πρωκτό. Αυτή η αντίδραση μπορεί να είναι συναισθηματική ή να υποδηλώνει άγχος ή φόβο. Μπορεί να χρειαστεί να συμβουλευτείτε έναν εκπαιδευτή σκύλων.
Άλλα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη και λύσεις
Οι σκύλοι μπορεί να κάνουν πράγματα που φέρνουν σε δύσκολη θέση τους ιδιοκτήτες τους, αλλά το γλείψιμο των γεννητικών οργάνων είναι ένα φυσικό μέρος της συμπεριφοράς τους. Αυτό που μπορεί να σας φέρνει σε δύσκολη θέση είναι απαραίτητο για το σκύλο σας. Το να αποκαλείτε τη συνήθεια με αστεία ονόματα ή να την κοροϊδεύετε δεν θα αλλάξει το γεγονός ότι μπορεί να φαίνεται παράξενο στους ανθρώπους, αλλά είναι φυσικό για τους σκύλους.
Οι διαφορετικές συμπεριφορές των σκύλων μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε αν υπάρχει κάποιο υποκείμενο πρόβλημα. Οι σκύλοι είναι φίλοι και σύντροφοι στο σπίτι, οπότε είναι σημαντικό να καταλάβουμε πότε μια συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι υπερβολική και πότε φυσιολογική.

Συμπερασματικά, υπάρχουν συμπεριφορές που είναι απαράδεκτες για τους ανθρώπους αλλά φυσιολογικές για τους σκύλους. Πρέπει να αποδεχτείτε το γεγονός ότι ο σκύλος σας γλείφει τα γεννητικά του όργανα και να μάθετε να διακρίνετε τη φυσική συμπεριφορά από την υπερβολική συμπεριφορά, η οποία μπορεί να υποδηλώνει κίνδυνο για την υγεία.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top