Η γάτα σου σε κάνει καλύτερο άνθρωπο – Ποια είναι τα οφέλη να έχεις γάτα, Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Χρήσιμα

Εκτός από συντροφιά και στοργή, μια γάτα θα σου δώσει πολλά παραπάνω από όσα νομίζεις και όσοι έχουν ήδη γάτα στο σπίτι μπορούν να μαντέψουν ποια είναι τα οφέλη του να έχεις ένα τέτοιο κατοικίδιο.

Ε λοιπόν τώρα η επιστήμη έρχεται να επιβεβαιώσει τις υποψίες σας με βάσιμα ευρήματα. Διαβάστε προσεκτικά παρακάτω και ανακαλύψτε 7 επιστημονικά επιβεβαιωμένα οφέλη της γάτας για τον άνθρωπό της!

1. Το γουργούρισμα βοηθάει στα οστά, τους μυες και τους τένοντες!

Το γουργούρισμα της γάτας εκτός από το είναι υπέροχο να το ακους έχει και ιαματικές ιδιότητες. Όταν η γάτα γουργουρίζει, ξέρεις οτι (στην πλειοψηφία των περιπτώσεων) είναι ευτυχισμένη και αυτό σε γεμίζει και σένα χαρά. Όμως δεν είναι ασήμαντο και το μπόνους ότι έχει θεραπευτικές ικανότητες για τα οστά και τους μυες!

Το γουργούρισμα της γάτας περιλαμβάνει δονήσεις με συχνότητα 20-140 HZ και μελέτες έχουν δείξει ότι οι συχνότητες στην περιοχή των 18-35 HZ λειτουργούν ευεργετικά στην στην κινητικότητα των αρθρώσεων, έπειτα από τραυματισμό! Τώρα οι επιστήμονες προσπαθούν να σκεφτούν πως να αξιοποιήσουν περεταίρω αυτές τις ευεργετικές ιδιότητες του γουργουρίσματος!

2. Οι γάτες μειώνουν τις αλλεργίες στα παιδιά

Το 2002 το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας κυκλοφόρησε μια μελέτη που βρήκε ότι παιδιά κάτω από ενός χρόνου που είχαν εκτεθεί σε γάτες είναι λιγότερο πιθανο να εκδλώσουν διάφορα είδη αλλεργίας. Ο επικεφαλής του τμήματος αλλεργικών μηχανισμών του Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργειών και μολυσμαστικών ασθενειών , Μάρσαλ Πλοτ δήλωσε “υψηλή έκθεση σε κατοικίδια στα πρώιμα στάδια της ζωής φαίνεται να προστατεύει όχι μόνο σε αλλεργίες ζώων αλλά και σε άλλες κοινές αλλεργίες όπως στη σκόνη ή στο γρασίδι”.

Αν θέλετε να μάθετε το γιατί, συγνώμη αλλά για την ώρα δεν ξέρω να σας απαντήσω!

3. Η γάτα βελτιώνει τον ύπνο σου

Εντάξει εδώ κάποιοι θα έχετε τις ενστάσεις σας, όμως διάφορες έρευνες (ειδικά σε γυναίκες) έδειξαν οτι οι άνθρωποι συχνά προτιμούν να κοιμούνται με τη γάτα τους περισσότερο από ό,τι με το ταίρι τους και ότι ο ύπνος παρέα με τη γάτα είναι πολύ καλύτερος.

Μια πρόσφατη έρευνα από το Mayo Clinic Center (Κέντρο για φαρμακευτική αγωγή για τον ύπνο) επιβεβαίωσε αυτά τα ευρήματα: 41% των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα κοιμόταν καλύτερα λόγω του κατοικιδίου της ενώ μονο 20% δήλωσε ότι η παρουσία της γάτας προκαλούσε προβλήματα στον ύπνο!

4. Οι γάτες εξαλείφουν το άγχος

Έχοντας μια γατούλα να πασαγυρίζει γύρω σας πυροδοτεί την έκλυση χημικών παραγόντων χαλάρωσης στο σώμα κάτι που μειώνει τα επιπεδα στρες και άγχους. Άλλωστε οι γάτες δεν χρειάζονται τεράστια φροντίδα και ένα session φροντίδας/αγκαλιάς είναι αρκετό για να κανει και εσένα και τη γάτα σου ευτυχισμένη!

5. Οι γάτες κάνουν τους άνδρες να μοιάζουν πιο ελκυστικοί

Για όλα είμαστε πια εμείς οι γάτες. Η μελέτη απο την ερευνήτρια κατοικιδίων δόκτωρ Τζουν Νίκολς έδειξε ότι οι γυναίκες ελκύονται από άνδρες που έχουν κατοικίδια. Το πιο εμφατικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι το 90% των γυναικών αντιλαμβάνονται τους άνδρες με γάτες ως πιο όμορφους και περιποιητικούς από εκείνους χωρίς!

6. Η γάτα μειώνει το κίνδυνο καρδιακής νόσου

Μελέτες έχουν φέρει στο φως ευρήματα ότι η σχέση με μια γάτα που μένει μέσα στο σπίτι μειώνει τα επίπεδα άγχους κάτι που μπορεί να μειώσει δραματικά τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νόσων, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφαλικού κατά 30%!

7. Ακόμη και η απλή παρακολούθηση βίδεο με γάτες βελτιώνει την ψυχολογια των ανθρώπων

Μια έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Μπλούμινγκτον της Ινδιάνα σε 7000 ανθρώπους βρήκε ότι ακόμη και η απλή παρακολούθηση ενός βίντεο με γάτες στο διαδίκτυο ενισχύει τα θετικά συναισθήματα και μειώνει τα αντίστοιχα αρνητικά.

Ναι, η γάτα σου μπορεί να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο και να βελτιώσει την ψυχολογική σου ευημερία και την υγεία σου. Και όλα αυτά είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένα.

Όλες οι Ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

To top