Καλόψυχα σκυλιά: Η λίστα με τις πιο γλυκές ψυχές, Επισκόπηση φυλής και χρήσιμες πληροφορίες – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

καλόψυχα σκυλιά

Αν ψάχνετε για έναν σκύλο με καλή συμπεριφορά, υπάρχουν πολλές φυλές (καλόψυχα σκυλιά) για να διαλέξετε. Πράγματι, ορισμένες φυλές έχουν καλύτερη συμπεριφορά από άλλες, ενώ άλλες είναι πιο φιλικές.

Top 10 λίστα με τα πιο καλόψυχα σκυλιά

Beagle

Το Beagle είναι το ιδανικό σκυλί για οικογένειες με εξαιρετικά χαρακτηριστικά – πιστό, μικρό και υπάκουο. Αυτά τα σκυλάκια έχουν την φήμη ότι είναι πολύ έξυπνα. Η ιστορία τους είναι μακρά και χρησιμοποιούνταν κατεξοχήν για το κυνήγι. Εν μέρει αυτό εξηγεί γιατί είναι ακόμα πολύ δημοφιλή. Επίσης αυτό το σκυλί τείνει να ταιριάζει πολύ καλά με τα περισσότερα σκυλιά. Τέλος, έχουν μια χαριτωμένη προσωπικότητα που θα σας χαρίσει ατελείωτη ψυχαγωγία για όλα τα χρόνια. Δεν είναι λοιπόν παράξενο που βρίσκεται στην λίστα με τα 10 αξιαγάπητα καλόψυχα σκυλιά.

ανισορροπία σκύλου

Golden Retrievers

Είναι ένα σκυλί που θα κάνει την καρδιά σας να λιώσει, μεγάλο χαμόγελο και δασύτριχο σώμα. Αυτά τα σκυλιά είναι ένας εξαιρετικός σύντροφος λόγω της στοργικής τους συμπεριφοράς. Είναι εξαιρετικά πιστοί και μια εξαιρετική επιλογή εάν έχετε παιδιά. Απλά βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να του προσφέρετε αρκετή άσκηση κάθε μέρα. Δεν είναι λοιπόν παράξενο που βρίσκεται στην λίστα με τα 10 αξιαγάπητα καλόψυχα σκυλιά.

Golden Retriever

Boston Terrier

Το Boston Terriers συμπεριφέρεται επίσης πολύ καλά με άλλα σκυλιά. Είναι μια μικρή φυλή, πολύ αφοσιωμένη στην οικογένειά του, πιστή και συντροφική. Απλά βεβαιωθείτε ότι προφυλάσσετε το φαγητό σας από αυτό τον μικρό λιχούδικο κλέφτη. Είναι γνωστό ότι παίρνουν γρήγορα το φαγητό του ιδιοκτήτη τους από το τραπέζι σε αστραπιαίο χρόνο.

Boston Terrier

Bull Terrier

Το Bull Terrier είναι το τέλειο κατοικίδιο για πολλούς λόγους. Αυτά τα σκυλιά είναι εξαιρετικοί σύντροφοι στο σύνολό τους καθώς διαθέτουν μια ζεστή και φιλική ιδιοσυγκρασία. Για την φυλή, είναι ζωτικής σημασίας να ασκούνται καθημερινά για να παραμείνουν σωματικά και ψυχικά υγιείς. Μπορεί να αντέξουν έντονο παιχνίδι χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτό το καθιστά τέλειο για τα μικρά υπερ – δραστήρια παιδιά. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί το Bull Terrier δε χτυπά ή δεν δαγκώνει κανένα.Δεν είναι λοιπόν παράξενο που βρίσκεται στην λίστα με τα 10 αξιαγάπητα καλόψυχα σκυλιά.

Newfoundland

Το Newfoundland είναι ένα πολύ έξυπνο σκυλί που λατρεύει απολύτως τα παιδιά. Το μεγάλο μέγεθός του μπορεί να φανεί φοβιστικό αλλά είναι οι απόλυτοι ευγενικοί γίγαντες. Αυτά τα σκυλιά είναι γνωστά για την υπομονή και την ευγένεια τους. Θα γίνουν άγρια και επιθετικά σε οτιδήποτε μικρότερο πλησιάσει το σπίτι και την ιδιοκτησία τους. Αυτός ο σκύλος απαιτεί υψηλή συντήρηση, αλλά αξίζει τον κόπο. Επίσης τείνουν να έχουν έντονη έκκριση σιέλου.

καλόψυχα σκυλιά

Collie

Τα Κόλεϊ είναι διάσημοι πιστοί σύντροφοι, εξ ου και η γνωστή Lassie. Αυτά τα σκυλιά δεν είναι επιρρεπή σε κοινά προβλήματα συμπεριφοράς όπως πολλές άλλες φυλές. Θα είστε πάντα σίγουροι και ξέγνοιαστοι ότι αυτός ο σκύλος θα έχει πάντα την καλύτερη συμπεριφορά ακόμη και με μικρότερα παιδιά. Τα Κόλεϊ απαιτούν αρκετή περιποίηση.  Θα γίνουν αφοσιωμένοι σύντροφοι για πολλά χρόνια.

Border Collie

Vizsla

Το Βίσλα είναι κάπως δυσεύρετο αλλά αξίζει τον κόπο της αναζήτησής σας. Αυτή η φυλή έχει τη φήμη ότι είναι πολύ δραστήρια και ενεργητική. Επίσης είναι εξαιρετική επιλογή για άτομα που έχουν παιδιά. Είναι πολύ έξυπνα σκυλιά και η εύκολο να εκπαιδευτούν.

Σπάνια θα συναντήσετε ή θα ακούσετε για επιθετικό Βίσλα, με οποιονδήποτε τρόπο.

καλόψυχα σκυλιά

Poodle

Τα διάσημα Poodles είναι υπέροχα χνουδωτά σκυλιά, εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν ένα μικρό σκυλί με πολύ καλή συμπεριφορά. Επίσης είναι η τέλεια επιλογή για όσους ανθρώπους έχουν προβλήματα με αλλεργίες. Δεν μαδάνε καθόλου, οπότε δεν πρέπει να ανησυχείτε για την συχνή περιποίηση. Εάν και δεν απαιτούν πολύ χτένισμα ή βούρτσισμα, θα χρειαστεί να επισκεφτείτε μερικές φορές τον χρόνο κάποιο groomer για να κουρέψει το τρίχωμά τους.

Είναι απίστευτα υπεύθυνα αλλά και πεισματάρικα.

Poodle

Labrador Retriever

Το Labrador Retriever είναι ένα πολύ παιχνιδιάρικο και φιλικό σκυλί. Είναι ένα εξαιρετικό κατοικίδιο για οποιονδήποτε. Αυτά τα σκυλιά είναι πολύ κοινωνικά. Έχουν κοντό παλτό οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το συχνό βούρτσισμα και χτένισμα. Τα χρώματα του τριχώματός τους ποικίλλουν. Εάν ψάχνετε για έναν τύπο σκύλου που είναι εύκολο να εκπαιδευτεί, αυτή η φυλή είναι τέλεια. Το Λαμπραντόρ μπορεί να σας προσφέρει αφοσίωση και πίστη όλη την διάρκεια της ζωής του.

Χρειάζονται έντονη και πολλή άσκηση κάθε μέρα. Όλη η φροντίδα και η περιποίηση αξίζει για αυτή την αξιαγάπητη καλόψυχη φυλή.

καλόψυχα σκυλιά

Βernese Mountain Dog

Το Bernese Mountain Dog είναι μια ακόμη εξαιρετική επιλογή που πρέπει να γνωρίζετε. Αυτά τα σκυλιά τείνουν να ταιριάζουν εκπληκτικά με τις γάτες, κάτι που είναι αρκετά ενδιαφέρον. Είναι πολύ υπάκουοι και γενικά κάνουν ό, τι τους λένε. Η εκπαίδευσή τους είναι πολύ εύκολη. Το τρίχωμά τους έχει αρκετά όμορφους χρωματισμούς και μοτίβα. Αυτή η φυλή δρα πάντα με τον σωστό τρόπο, είτε παίζει με παιδιά είτε βρίσκετε στο πάρκο σκύλων. Δεν είναι λοιπόν παράξενο που βρίσκεται στην λίστα με τα 10 αξιαγάπητα καλόψυχα σκυλιά.

καλόψυχα σκυλιά

Συμπεράσματα

  • Το Beagle είναι ένα υπέροχο μικρό σκυλί και είναι η τέλεια επιλογή για οικογένειες με παιδιά.
  • Τα Golden Retrievers είναι πολύ στοργικά σκυλιά που δημιουργούν εξαιρετικούς συντρόφους λόγω της πιστής τους φύσης.
  • Τα Boston Terriers είναι επίσης καταπληκτικά μικρά σκυλιά που είναι πολύ αφοσιωμένα στους ιδιοκτήτες τους.
  • Το Bull Terrier είναι ένα πολύ δραστήριο σκυλί που είναι σχεδόν πάντα φιλικό και υπέροχο με μικρά παιδιά.
  • Το Newfoundland είναι ένας πολύ έξυπνος σκύλος και πολύ καλή συμπεριφορά.
  • Τα Κόλεϊ είναι πιστά και γνωστά για την καλή τους συμπεριφορά.
  • Το Βίσλα είναι ένα σκυλί εύκολο να εκπαιδευτεί κα απολαμβάνει να τρέχει και να παίζει μα τους ιδιοκτήτες τους. Είναι ένα εξαιρετικό οικογενειακό κατοικίδιο.
  • Τα Poodles είναι χαριτωμένα, όμορφα, πολύ υπάκουα σκυλιά με εξαιρετική συνολική συμπεριφορά.
  • Το Labrador Retriever απολαμβάνει επίσης το παιχνίδι και χρειάζεται πολλή άσκηση σε καθημερινή βάση.
  • Το Bernese Mountain Dog είναι ένας όμορφος σκύλος που κάνει ό, τι του λένε και είναι γνωστό ότι είναι απίστευτα υπάκουος.
pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr