Καταφύγιο ζώων: Αυτά είναι τα 15 πράγματα που χρειάζεται ένα καταφύγιο διάσωσης

Χρήσιμα

Τα καταφύγια ζώων αποτελούν σημαντικούς πυλώνες στη φροντίδα και προστασία των αδέσποτων και εγκαταλειμμένων ζώων. Αυτά τα μέρη λειτουργούν ως ασφαλείς και φιλόζωα χώροι όπου τα ζώα μπορούν να βρουν καταφύγιο, φροντίδα και αγάπη. Ωστόσο, για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, τα καταφύγια χρειάζονται πολλούς πόρους και υποστήριξη. Σε αυτόν το άρθρο θα εξετάσουμε τα 15 πράγματα που είναι απαραίτητα για ένα καταφύγιο διάσωσης, από την υποδομή και τη φροντίδα μέχρι την υποστήριξη της κοινότητας και τη διοικητική λειτουργία. Ας εξερευνήσουμε μαζί πώς μπορούμε να βοηθήσουμε αυτά τα σημαντικά κέντρα να συνεχίσουν το σημαντικό έργο τους για το καλό των ζώων.


1. Χρήματα

Τα χρήματα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας επιθυμιών κάθε καταφυγίου. Τα καταφύγια συνήθως εργάζονται με σφιχτούς προϋπολογισμούς και μπορούν πάντα να χρησιμοποιήσουν πρόσθετα κεφάλαια για να παρέχουν καλύτερη φροντίδα σε περισσότερα κατοικίδια ζώα. Μπορείτε να κάνετε δωρεές σε μετρητά ή επιταγή ή μπορείτε να κάνετε δωρεές μέσω διαδικτύου στις περισσότερες περιπτώσεις. Μπορείτε επίσης να υποστηρίξετε ορισμένες νόμιμες φιλανθρωπικές οργανώσεις για τα ζώα που θα βοηθήσουν τα καταφύγια που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

2. Παιχνίδια

Όλα τα ζώα λατρεύουν τα παιχνίδια, οπότε δωρίστε οποιαδήποτε παλιά ή καινούργια παιχνίδια για κατοικίδια για να διασκεδάσουν και να χαρούν οι άστεγοι σκύλοι και γάτες. Φροντίστε να δωρίσετε καθαρά παιχνίδια ή παιχνίδια που μπορούν να απολυμαίνονται και να πλένονται συχνά.
Μην δίνετε ακατάλληλα παιχνίδια, μη ασφαλή ή τοξικά παιχνίδια ή εκείνα που χαλάνε αμέσως. Τα καλύτερα που μπορείτε να δωρίσετε είναι ανθεκτικές μάρκες.

3. Τροφές και λιχουδιές για κατοικίδια ζώα

Το μεγαλύτερο κομμάτι του προϋπολογισμού κάθε καταφυγίου δαπανάται για τροφή, ειδικά αν υπάρχουν πολλά ζώα στο καταφύγιο. Δωρίστε τροφές ή λιχουδιές για κατοικίδια ζώα για να κάνετε τη διαφορά – απλώς βεβαιωθείτε ότι όλες οι τροφές δεν έχουν λήξει ή χαλάσει και δεν έχουν ανακληθεί.
Δεν χρειάζεται να δωρίσετε ειδικά τροφές για κατοικίδια ζώα- μπορείτε επίσης να δωρίσετε πράγματα όπως φυστικοβούτυρο, κονσέρβες τόνου, φρέσκα λαχανικά κ.λπ. Ακόμη και οι παιδικές τροφές με βάση το κρέας είναι μια καλή επιλογή, καθώς τα καταφύγια συχνά τις αναμειγνύουν με ξηρά τροφή για σκύλους.


4. Προμήθειες καθαρισμού

Ο καθαρισμός μετά τα κατοικίδια ζώα δεν είναι εύκολος και απαιτεί πολλά είδη καθαρισμού. Μπορείτε να δωρίσετε χλωρίνη, υγρό πιάτων, απολυμαντικά μαντηλάκια, απορρυπαντικό πλυντηρίου, καθαριστικά παραθύρων, χαρτοπετσέτες, σακούλες σκουπιδιών, σφουγγαρίστρες, σφουγγάρια, σκούπες, γάντια από καουτσούκ και λάτεξ κ.λπ. Ακόμη και οι πλαστικές σακούλες για ψώνια μπορούν να φανούν χρήσιμες για τον καθαρισμό των ακαθαρσιών του σκύλου, καθώς και για σκοπούς αποθήκευσης.

5. Πετσέτες και κουβέρτες

Οι πετσέτες είναι ένα καλό πράγμα που μπορείτε να δωρίσετε, επειδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για καθαρισμό όσο και για κλινοσκεπάσματα. Χρησιμοποιούνται επίσης συχνά για να επενδύσουν τον πάτο των κλουβιών. Οι κουβέρτες χρειάζονται για το στρωματάκι και για να κρατούν τα ζώα ζεστά όταν είναι απαραίτητο.
Αυτά τα αντικείμενα δεν χρειάζεται να είναι σε άριστη κατάσταση, οπότε οποιεσδήποτε παλιές κουβέρτες ή πετσέτες θα κάνουν μια χαρά, αρκεί να είναι χρήσιμες.


6. Εφημερίδες

Ένα άλλο συνηθισμένο στοιχείο που χρησιμοποιείται για να επενδύσει τον πυθμένα των κλουβιών είναι οι εφημερίδες. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή συνεισφορά, αλλά είναι αρκετά χρήσιμο, καθώς οι εφημερίδες λερώνονται γρήγορα, οπότε είναι πάντα απαραίτητες. Αντί να πετάτε εφημερίδες ή να τις ανακυκλώνετε, δωρίστε τις στο τοπικό καταφύγιο διάσωσης. Δεν χρειάζονται ή δεν ζητούν όλα τα καταφύγια αυτή τη δωρεά, γι’ αυτό ρωτήστε πρώτα.

7. Προμήθειες περιποίησης

Τα ζώα στα καταφύγια πρέπει να περιποιούνται συχνά για να παραμένουν υγιή και όμορφα. Επίσης, τα περισσότερα από τα ζώα που έρχονται εδώ για πρώτη φορά είναι βρώμικα και έχουν μακρύ, πυκνό τρίχωμα που πρέπει να κοπεί και να πλυθεί. Υπάρχουν πολλά προϊόντα περιποίησης που μπορείτε να δωρίσετε, όπως σαμπουάν, χτένες, βούρτσες, νυχοκόπτες, ψαλίδια κουρέματος κ.λπ.


8. Κολάρα και λουριά

Τα σκυλιά του καταφυγίου πρέπει να βγαίνουν συχνά βόλτα για να διατηρούνται σε καλή φυσική κατάσταση. Δωρίστε περιλαίμια, λουριά και ιμάντες για να γίνει αυτό εφικτό. Είτε είναι μεταχειρισμένα είτε καινούργια, σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμα.

9. Έπιπλα

Αν έχετε παλιά κρεβάτια, μαξιλάρια ή χαλάκια για σκύλους στο σπίτι σας, δωρίστε τα σε ένα καταφύγιο διάσωσης αντί να τα πετάξετε. Τα μαξιλάρια και τα χαλάκια ψύξης και θέρμανσης είναι επίσης πάντα ευπρόσδεκτα.

10. Κλουβιά και μεταφορείς

Τα κλουβιά και οι μεταφορείς μπορεί να είναι ακριβά, οπότε δωρίστε τα παλιά σας που είναι σε καλή κατάσταση ή αγοράστε ένα καινούργιο για να το δωρίσετε. Αυτό μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ, αφού κάθε καταφύγιο χρειάζεται πολλά κιβώτια και μεταφορείς για τη μεταφορά των ζώων.


11. Μπολ με τροφή και νερό

Τα καταφύγια χρειάζονται πάντα καινούργια μπολ με τροφή για να βάζουν τροφή για όλα τα πεινασμένα ζώα που ταΐζουν. Το ίδιο ισχύει και για τα μπολ με νερό.

12. Θεραπεία για ψύλλους και τσιμπούρια

Τα ζώα που καταλήγουν σε καταφύγια διάσωσης συχνά έχουν ψύλλους ή τσιμπούρια και χρειάζονται θεραπεία. Αυτό πρέπει να γίνει αμέσως μόλις εισαχθούν για να αποφευχθούν περαιτέρω μολύνσεις, πράγμα που σημαίνει ότι τα καταφύγια χρειάζονται πάντα προϊόντα θεραπείας ψύλλων και κροτώνων.


13. Προμήθειες τουαλέτας

Τα σκυλιά που καταλήγουν σε καταφύγια συχνά δεν είναι εκπαιδευμένα στο σπίτι και ορισμένα καταφύγια δεν έχουν αρκετό προσωπικό για να βγάζουν τα σκυλιά βόλτα όσο συχνά χρειάζεται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλά ατυχήματα, και πράγματα όπως τα μαξιλαράκια για κατούρημα ή οι εσωτερικές τουαλέτες μπορούν να βοηθήσουν να τα περιορίσουν στο ελάχιστο.
Τα καταφύγια χρειάζονται επίσης κουτιά απορριμμάτων και σακούλες απορριμμάτων. Ενώ αυτά χρησιμοποιούνται κυρίως από γάτες, τα σκυλιά μπορούν επίσης να εκπαιδευτούν να τα χρησιμοποιούν.

14. Μπουκάλια θηλασμού

Αν είχατε ένα κουτάβι ή ένα γατάκι που τώρα έχει μεγαλώσει, μπορείτε να δωρίσετε μπουκάλια θηλασμού σε ένα καταφύγιο διάσωσης. Τα καταφύγια διάσωσης συχνά δίνουν σπίτι σε κουτάβια και γατάκια και χρειάζονται πάντα μπουκάλια θηλασμού.

15. Προϊόντα γραφείου

Τα καταφύγια δεν χρειάζονται μόνο προμήθειες για κατοικίδια ζώα, αλλά και προϊόντα γραφείου για να λειτουργούν όλα ομαλά στη διοικητική πλευρά. Πράγματα όπως στυλό, χαρτί εκτυπωτή, συνδετήρες, αυτοκόλλητες σημειώσεις και άλλα είδη γραφείου χρειάζονται σχεδόν πάντα.

Συμπερασματικά

Η υιοθεσία ενός σκύλου ή κάποιου άλλου κατοικίδιου ζώου είναι ένας τρόπος για να βοηθήσετε τα καταφύγια διάσωσης ζώων, αλλά δεν είναι ο μόνος. Αν δεν μπορείτε να δώσετε ένα παντοτινό σπίτι σε ένα ζώο που το έχει ανάγκη, μπορείτε πάντα να δωρίσετε χρήματα ή προμήθειες για να βοηθήσετε το τοπικό σας καταφύγιο να λειτουργεί με λιγότερο άγχος, ακόμη και με τον σφιχτό προϋπολογισμό του.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top