Κοινωνικοποίηση σκύλου: Γιατί ο σκύλος μου δεν κάνει παρέα με άλλα σκυλάκια; – Ερμηνεία και συμβουλές, Τι να κάνετε

Γενικά τα σκυλιά είναι κοινωνικά ζώα όμως υπάρχουν και κάποια ζωάκια που δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον να αναπτύξουν φιλίες με άλλα. Συγκεντρώσαμε παρακάτω τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό, πιθανά αιτία και τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε στην σωστή κοινωνικοποίησή του. Τα σκυλάκια μας χρειάζονται το δικό τους χρόνο για να αναπτύξουν φιλίες και κάποια από αυτά μπορεί να είναι πιο ντροπαλά και απόμακρα από άλλα. Το νούμερο ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι πως δεν πρέπει να τα πιέσετε αλλά πρέπει να δεχθείτε τις συμβουλές και τη βοήθεια ενός ειδικού για να τα κάνετε να νιώθουν άνετα και να κάνουν φίλους.

Είναι θέμα κοινωνικοποίησης;

Ίσως είναι ένα θέμα κοινωνικοποίησηςποφεύγει να αλληλοεπιδρά με όλα τα σκυλιά;  Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα αλλά όχι απαραίτητα ότι είναι φοβικός. Μήπως βάζει τα αυτιά του στο πλάι, γλείφει τα χείλη του, κοιτάζει αλλού και απομακρύνεται όταν τον πλησιάζει άλλος σκύλος; Γρυλίζει, φωνάζει, είναι νευρικός; Πρέπει να βρείτε τι φταίει. Μην πανικοβάλλεστε και μην θεωρείτε ότι είναι δικό σας το φταίξιμο. Η πραγματικότητα είναι πως κάθε σκυλάκι έχει τη δική του προσωπικότητα και πρέπει να τη σεβαστούμε και να δρούμε σύμφωνα με αυτή.

σκύλοι παίζουν

Κοινωνικοποίηση σκύλου: Είναι φυσιολογικό;

Αν νιώθει άβολα κοντά σε  άλλα σκυλάκια τότε μην το πιέζετε, πρέπει να τον αφήσετε να επιλέξει. Το να βρίσκεται ο σκύλος σας σε καταστάσεις στις οποίες είναι αναγκασμένος να βρίσκεται κοντά σε άλλα σκυλιά με τα οποία δεν νιώθει καλά, μπορεί να τον κάνει να αγχώνεται και να ανησυχεί υπερβολικά. Εφόσον παρέχετε στο σκύλο σας την ασφάλεια αυτή, θα σας ευγνωμονεί.

σκύλος κοινωνικοποίηση

https://el.wikipedia.org/wiki/Σκύλος

Κοινωνικοποίηση σκύλου: Έτσι θα γίνει πιο κοινωνικός;

Θα το ξαναπούμε! Μην τον πιέζετε.Φροντίστε να έχετε μαζί σας λιχουδιές για σκύλους, ώστε να μπορείτε να τον επιβραβεύετε όταν πλησιάσει έναν άλλο σκύλο, βοηθώντας τον να σχηματίσει θετικούς συνειρμούς με την παρουσία άλλων σκύλων. Το να προετοιμάσετε το σκύλο σας να συναντήσει άλλα ήρεμα σκυλιά μπορεί να τον βοηθήσει για να αναπτύξει τις κοινωνικές του δεξιότητες και να μάθει να νιώθει πιο άνετα κοντά σε άλλους σκύλους.

κοινωνικοποίηση

Με  το να φέρνετε κοντά του σκυλιά με…το ζόρι δεν πρόκειται να καταφέρετε κάτι ούτε θα λύσετε το πρόβλμα. Μπορεί να κάνει τον σκύλο σας να νιώθει ακόμα πιο άβολα γύρω από άλλα σκυλιά, αν δεν έχει τον χώρο που χρειάζεται. Θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός εκπαιδευτή για να σας βοηθήσει ειδικά αν το σκυλάκι σας είναι πολύ επίμονο σε αυτό το θέμα. Να είστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε το γεγονός ότι δεν θέλουν όλοι οι σκύλοι να αλληλοεπιδρούν με άλλα σκυλιά ή δεν γνωρίζουν πώς να αλληλοεπιδρούν κατάλληλα μαζί τους.Τα σκυλιά είναι σαν τους ανθρώπους και κάποια από αυτά θέλουν ενώ άλλα όχι επαφή με άλλα σκυλάκια. Να επιτρέπετε πάντα στο σκύλο σας να μπορεί να επιλέγει. Αν προτιμά να αποφεύγει την αλληλεπίδραση με άλλα σκυλιά, τότε σεβαστείτε τις επιθυμίες του. Μην το πιέσετε γιατί όπως και με τα μικρά παιδιά, αν το κάνετε αυτό θα έχετε μάλλον τα αντίθετα αποτελέσματα. Δεν θα διευκολύνετε την κατάσταση και το τραύμα που θα δημιουργήσετε στο σκυλάκι σας θα είναι μεγάλο και ψυχικό και θα ταλαιπωρηθεί παραπάνω.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr