Κορυφαίες συμβουλές για την βασική εκπαίδευση σκύλου: Τι να κάνετε, Σωστά βήματα και οδηγίες για μια υγιής συνύπαρξη

Χρήσιμα

Μόλις αποκτήσατε ένα κουτάβι και είστε ενθουσιασμένοι. Είναι ένα πολύ έξυπνο κουτάβι και θέλετε να το εκπαιδεύσετε αμέσως, μαθαίνοντάς του μερικούς βασικούς κανόνες. Αλλά από πού να ξεκινήσετε; Ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για να εκπαιδεύσετε ένα κουτάβι; Πώς μπορείτε να εκπαιδεύσετε έναν ενήλικο σκύλο;

Δέκα κορυφαίες συμβουλές για την εκπαίδευση του σκύλου σας

Συμβουλή 1: Επιλέξτε το όνομα του σκύλου σας με σύνεση

Μέρος της διαδικασίας άφιξης του σκύλου είναι να βρείτε ένα νέο και ταιριαστό όνομα. Υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά μερικά ονόματα είναι πιο εύκολα για την εκπαίδευση του σκύλου σας. το κατάλληλο όνομα θα είναι σύντομο, ξεκινά και τελειώνει με ένα ισχυρό σύμφωνο και μπορείτε να το προφέρετε καθαρά και να το ακούσουν δυνατά και με σαφήνεια. Μερικά ονόματα που τα κουτάβια ανταποκρίνονται γρήγορα, και δίνουν έμφαση στο τέλους είναι: “Jasper”, “Jack” και “Ginger”.
Εάν το νέο σας κατοικίδιο είναι ένα μεγάλο σκυλί, πιθανότατα να έχει ένα όνομα και να έχει συνηθίσει σε αυτό. Ωστόσο, η αλλαγή δεν είναι αδιαμφισβήτητη. Και αν ο νέος φίλος σας βγαίνει από μια καταχρηστική, προβληματική και δύσκολη κατάσταση, ένα νέο όνομα μπορεί να αντιπροσωπεύει ακόμη και μια νέα αρχή. Εάν αποφασίσετε να αλλάξετε το όνομά του κάντε το με συνέπεια και σύντομα θα ανταποκριθεί σε αυτό.
Όποιο και να είναι το όνομά του, φροντίστε να το συνδέσετε με όμορφες, χαρούμενες και γευστικές εμπειρίες, παρά με αρνητικές. Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε το κουτάβι να ανταποκρίνεται και να σκέφτεται το όνομά του όπως και άλλα χαρούμενα, διασκεδαστικά πράγματα. Η πιο σημαντική απόφαση πριν ξεκινήσει η εκπαίδευση του σκύλου σας.

Συμβουλή 2: Κανόνες του σπιτιού

Πριν την άφιξη του νέου σας γούνινου φίλου , αποφασίστε ποιοι και τί θα είναι οι κανόνες του σπιτιού, τι επιτρέπετε να κάνουν και που να μπαίνουν. Επιτρέπεται να ξαπλώνουν στον κρεβάτι ή τον καναπέ; Ποια μέρη του σπιτιού είναι απροσπέλαστα; Θα έχουν δική τους καρέκλα στο τραπέζι;
Όταν οι κανόνες καθορίζονται από νωρίς, αποτρέπεται η σύγχυση και για τους δύο.

Συμβουλή 3: Προσωπικός χώρους – ιδιωτικό κρησφύγετο

Όπως και οι άνθρωποι έτσι και τα σκυλιά χρειάζονται τον δικό τους προσωπικό χώρο. Όσο πιο νωρίς προμηθευτείτε ένα κρεβατάκι ή κλουβί για το κουτάβι σας τόσο το καλύτερο. Τα σκυλιά θα επωφεληθούν από τις μικρές περιόδους που περνούν μόνα τους άνετα μέσα την ασφάλεια του κρησφύγετου- κλουβιού τους.
Επίσης το κλουβί είναι ένα πολύτιμο εργαλείο εκπαίδευση για μέσα στο σπίτι. Φροντίστε να ανταμείψετε το κουτάβι σας ή το σκυλί σας για να παραμένει χαλαρό και ήσυχο μέσα στο κλουβί του.

Συμβουλή 4: Βοηθήστε το σκυλί σας να χαλαρώσει

Όταν το κουτάβι σας έρθει στο νέο του σπίτι, δώστε του ένα ζεστό μπουκάλι νερό και βάλτε ένα ρολόι κοντά στον χώρο που κοιμάται. Αυτά θα μιμηθούν την ζέστη και τον καρδιακό παλμό των άλλων κουταβιών και θα καθησυχάσει το κουτάβι σας Αυτή η συμβουλή μπορεί να είναι ακόμη πιο σημαντική για ένα νέο σκυλί που προηγουμένως ζούσε σε ένα πολυσύχναστο, γεμάτο ζωή σπίτι/ή καταφύγιο, ειδικά εάν είχε μια δύσκολη στιγμή στην ζωή του.
Ό, τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το νέο σας κατοικίδιο να νιώσει άνετα στο σπίτι του θα κάνει καλό και στους δύο σας και στις μεταξύ σας σχέσεις.

Συμβουλή 5: Επιβραβεύστε την καλή συμπεριφορά

Η θετική ενίσχυση είναι πολύ σημαντική για την αφομοίωση μιας καλής συμπεριφοράς. Ως θετική ενίσχυση χρησιμοποιήστε παιχνίδια, επαίνους, χάδια ακόμα και λαχταριστές λιχουδιές. Έτσι θα τα ενημερώνετε ότι κάνουν κάτι σωστά.
Μην ενισχύετε κακές συμπεριφορές με παρόμοιο τρόπ0ο καθώς θα μπερδευτούν.

Συμβουλή 6: Διδάξτε στο κουτάβι σας να έρχεται όταν το καλείτε

Η πρώτη εντολή που θα διδάξετε το κατοικίδιο ζώο σας είναι το «έλα». Ελάτε στο επίπεδο του σκύλου σας και πείτε του να έρθει προς τα εσάς χρησιμοποιώντας και το όνομά του. Όταν έρθει, ενθουσιαστείτε και χρησιμοποιήστε την θετική ενίσχυση για να το επιβραβεύσετε. Την επόμενη φορά δοκιμάστε την εντολή «έλα» όταν είναι απασχολημένα με φαγητό ή παιχνίδι. Καθώς το κουτάβι σας μεγαλώνει, θα συνεχίσετε να βλέπετε τα οφέλη από την τελειοποίηση αυτής της εντολής.

Συμβουλή 7: Συνεχής εκπαίδευση και επανάληψη

Τα κουτάβια και τα μεγαλύτερα σκυλιά ζουν κυριολεκτικά την στιγμή- ξεχνούν πολύ γρήγορα. Έτσι εάν το κουτάβι σας κάνει κάτι κακό, χρησιμοποιήστε την επιλεγμένη τεχνική προπόνησης αμέσως. Έτσι θα συσχετίσουν την πράξη τους και την συμπεριφορά τους με την προπόνηση διόρθωσης της.
Η συνεπής επανάληψη θα ενισχύσει αυτό που έχουν μάθει.

Συμβουλή 8: Αποθαρρύνετε το άλμα αμέσως

Τα κουτάβια αγαπούν να πηδούν πάνω σε κάθε φιλικό άτομο που συναντούν, ως χαιρετισμό. Ακόμα και τα μεγαλύτερα σκυλιά έχουν διατηρήσει αυτή την συνήθεια. Όταν το κουτάβι σας ή ο σκύλος σας πηδήξει πάνω σε εσάς ή σε άλλο άτομο, μην το επιπλήξετε. Ο καλύτερος τρόπος να εξαλείψετε αυτή την συμπεριφορά είναι να την αγνοήσετε και να περιμένετε να ηρεμήσουν . Ποτέ μην ενθαρρύνετε τη συμπεριφορά του άλματος ή επαινώντας το σκυλί σας όταν βρίσκονται σε θέση άλματος.

Συμβουλή 9: Πείτε Όχι σε Δαγκώματα

Αντί να μαλώσετε ή να τιμωρήσετε το σκυλάκι σας όταν δαγκώνει ή παίζει με το στόμα του, προσποιηθείτε ότι σας πονάει πολύ. Τα περισσότερα σκυλιά είναι τόσο έκπληκτα που σταματούν αμέσως.
Εάν τα λεκτικά στοιχεία δεν λειτουργούν, δοκιμάστε να ανταλλάξετε ένα παιχνίδι μασήματος για το χέρι ή το παντελόνι σας. Αυτή η ανταλλαγή θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα την στιγμή που τα κουτάβια αρχίζουν να βρίσκουν την χαρά μασήματος των παπουτσιών σας ή των επίπλων σας. Τείνουν να προτιμούν ένα παιχνίδι ή κάποιο κόκαλο για μάσημα. Εάν όλα αποτύχουν, δοκιμάστε να αγνοήσετε τελείως και κάθετα αυτή την συμπεριφορά.

Συμβουλή 10: Προπονήσεις και θετική ενίσχυση

Ο σκύλος σας δούλεψε σκληρά κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και προσπάθησε να σας ευχαριστήσει. Στο τέλος της εκπαίδευσης, ανταμείψτε τον με επαίνους, λιχουδιές, χάδια και παιχνίδι. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η ουρά του θα κουνάει την ουρά του και θα είναι χαρούμενος στο επόμενο μάθημα εκπαίδευσης.

Εκπαίδευση σκύλου: Συμβουλή μπόνους

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να στειρώσετε το κουτάβι σας όταν φτάσει στην κατάλληλη ηλικία. Αυτό ισχύει είτε έχετε ένα κουτάβι είτε έναν μεγαλύτερο σκύλο. Τα στειρωμένα σκυλιά τείνουν να είναι πιο υπάκουα, λιγότερο επιθετικά και να μπορούν να χειριστούν καλύτερα οποιαδήποτε εκπαίδευση.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top