Κουτάβια: Πέντε κοινές ερωτήσεις που έχουν οι νέοι ιδιοκτήτες κουταβιών- Χρήσιμες πληροφορίες

κουτάβια

Τα κουτάβια είναι αξιολάτρευτα και πιθανότατα θα τα κακομάθετε με επιπλέον αγκαλιές, δώρα και λιχουδιές. Τούτου λεχθέντος, εδώ είναι μερικές ερωτήσεις νέων ιδιοκτητών κουταβιών που μπορούμε οπωσδήποτε να απαντήσουμε:

Γιατί δεν αρέσει στο κουτάβι μου να το σηκώνουν τα παιδιά μου;

Τα περισσότερα παιδιά δεν γνωρίζουν τα σήματα που στέλνουν τα σκυλιά όταν δεν τους αρέσει κάτι ή όταν προσπαθούν να ξεφύγουν. Έτσι, σηκώνοντας ένα κουτάβι, τα παιδιά αναγκάζουν άθελά τους τον σκύλο σε μια δυσάρεστη ή ακόμα και επώδυνη κατάσταση.

Αφιερώστε χρόνο για να διδάξετε στα παιδιά πώς μοιάζει ο σκύλος όταν είναι χαρούμενος και όταν δεν είναι και πώς να τον κρατούν σωστά.

Είναι σκληρό να αφήσω το κουτάβι μου με κάποιον άλλον ενώ βρίσκομαι σε διακοπές;

Εφόσον εμπιστεύεστε το άτομο που φροντίζει το κουτάβι σας και του παρέχετε τροφή, κολάρο, λουρί και παιχνίδια για μάσημα, το κουτάβι σας θα είναι μια χαρά και θα χαρεί πολύ να σας δει όταν επιστρέψετε.

Γιατί το κουτάβι μου επιτίθεται στα ρούχα μου όταν ντύνομαι;

Ακούγεται σαν το κουτάβι σας να προσπαθεί να σας κάνει να παίξετε μαζί του. Αν το ξανακάνει αυτό, μην εμπλακείτε. Αν τα απομακρύνετε ή τα κυνηγήσετε, θα νομίζουν ότι παίζετε κάποιο παιχνίδι.

Αντ’ αυτού, βάλτε τα ήσυχα και ήρεμα στο κλουβί τους ή σε ένα άλλο δωμάτιο μέχρι να τελειώσετε το ντύσιμό τους. Στη συνέχεια, αφήστε τα να βγουν έξω και βγείτε από το δωμάτιο. Μπορεί να χρειαστούν μερικές επαναλήψεις για να καταλάβει το κουτάβι σας, αλλά αν είστε συνεπείς, θα μάθει.

Τι να κάνω αν η γάτα μου δεν συμπαθεί το νέο μου κουτάβι;

Μην επιτρέπετε στο κουτάβι σας να “επιμένει” να παίζει με τη γάτα ή να την κυνηγάει. Το κουτάβι σας δεν καταλαβαίνει την επικοινωνία της γάτας σας, οπότε πρέπει να παρέμβετε εσείς για λογαριασμό της γάτας.
Ο κτηνίατρος είπε να μην βγάζω το κουτάβι μου έξω, αλλά τώρα πρέπει να πηγαίνει στη τουαλέτα!

Δεν πειράζει να βγάζετε το κουτάβι σας έξω για να κάνει τη ανάγκη του. Μέχρι το κατοικίδιο ζώο σας να έχει κάνει όλα τα εμβόλια, αποφύγετε περιοχές που χρησιμοποιούνται συνήθως από άλλα σκυλιά- κουβαλήστε το κουτάβι σας αν δεν μπορείτε.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr