Κρατήστε ενεργή την γάτα στο σπίτι: Μυστικά και παιχνίδια για να μην βαρεθεί ποτέ! Συμβουλές και χρήσιμες πληροφορίες

γατα παίζει

Ανεξάρτητα από το πώς συμπεριφέρεστε στη γάτα σας στο σπίτι , πρέπει να της δίνετε την προσοχή που χρειάζεται όλες τις ώρες. Γιατί, όπως κάθε ζωντανό ον, η γάτα είναι ένα κοινωνικό πλάσμα. Παρόλο που φαίνεται εξαιρετικά αυτάρκης, μερικές φορές μπορεί να φαίνεται ότι δεν χρειάζεται την αγάπη σας, αλλά αυτό είναι μύθος. Στην πραγματικότητα είναι πολύ δεμένη με τον ιδιοκτήτη της. Μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η γάτα σας επιθυμεί να είναι κοντά σας.  Κατά συνέπεια, σε αυτό το άρθρο, θα θέλαμε να μοιραστούμε μερικές συμβουλές για να διασκεδάσετε το χαριτωμένο αιλουροειδές σας σε εσωτερικούς χώρους, κάνοντάς τον (και εσάς) το πιο χαρούμενο γατάκι στη Γη. Βολευτείτε στον καναπέ και ας ξεκινήσουμε την ανάγνωση

γατα παίζει

Αυστηρό καθεστώς και σωστή καθημερινή ρουτίνα

Θυμάστε όταν ήμασταν όλοι σε καραντίνα και δεν βγαίναμε ποτέ από το σπίτι; Πόσοι από εμάς έχουμε βάλει κιλά από τότε επειδή παραγγέλναμε συνέχεια; Και φανταστείτε πώς είναι να ζεις πάντα έτσι. Η γάτα είναι μόνιμα μέσα στο σπίτι!  Επομένως, ανεξάρτητα από το πόσο αντιπαθείτε να κάνετε τον “κακό αστυνομικό” , η υγεία του αιλουροειδούς σας απαιτεί πειθαρχία και αυστηρή καθημερινή ρουτίνα. Παρακαλώ μην φοβάστε. Δεν είναι τόσο προκλητικό και τρομακτικό όσο μπορεί να ακούγεται. Πρέπει να θυμάστε να το κάνετε τακτικά για να έχετε αποτελέσματα. Η καλύτερη επιλογή είναι να επισκεφτείτε τον κτηνίατρό σας για να επινοήσετε την τέλεια καθημερινή ρουτίνα για τον μικρό μας φίλο. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε τώρα. Για παράδειγμα, μπορείτε να δώσετε τροφή στη γάτα σας ταυτόχρονα και στην ίδια ποσότητα. Θα είναι επίσης ωφέλιμο να παίρνετε τη γάτα σας συνεχώς βόλτα. Και θυμηθείτε να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποίησε το κουτί αποριμμάτων του πριν πέσετε για ύπνο!

Δραστηριότητες και ευτυχισμένη γάτα

Δόξα τω Θεώ, μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε αυστηρή και βαρετή ρουτίνα πολύτιμη και διασκεδαστική. Εδώ είναι το κλειδί για τη σωματική και ψυχική υγεία της γάτας σας. Εάν το τριχωτό παιδί σας έχει αρκετή ενέργεια, μπορεί να λειτουργήσει κανονικά. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει ένα υγιές βάρος, μια όμορφη εμφάνιση και μια «σωστή» κούραση, μετά την οποία αυτή η μικροσκοπική τίγρης θα κοιμάται σαν μωράκι.Μια τέτοια καθημερινή δραστηριότητα μπορεί να είναι οποιουδήποτε είδους. το κυριότερο είναι να αρέσει σε εσάς και στη γάτα σας. Παίξτε μαζί της, αγοράστε παιχνίδια για γάτες όπως ποντίκια ή ψάρια, δοκιμάστε να παίξετε μαζί της με λέιζερ ή τρέξτε.

Αποκτήστε μια ακόμη γάτα (ποτέ δεν είναι αρκετή μία!)

Είναι πολύ πιο εύκολο για εμάς και τις γάτες μας να υπομείνουμε τις δυσκολίες της ζωής μαζί με κάποιον. Επομένως, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να έχετε ζώα σε ζευγάρια. Βέβαια στην αρχή μπορεί να μην συνηθίσουν ο ένας τον άλλον για πολύ καιρό, αλλά όταν γίνουν φίλοι θα είναι η καλύτερη σχέση! Και τέλος, η γάτα σας θα έχει κάποιον να κουτσομπολεύει αυτό το παράξενο πλάσμα που ζει στο σπίτι της!

Φτιάξτε για τη γάτα σας ένα σημείο αναρρίχησης

Αν διαβάσετε το μικρό μας φιλόξενο blog, ξέρετε ότι ακόμα και οι πιο χαριτωμένες γάτες εξακολουθούν να είναι κυνηγοί. Και για να δεις το θήραμά του (ακόμα κι αν είναι απλώς ένα κρόσσι στο σακάκι σου), η γάτα σου θα πρέπει να το δει από την οπτική γωνία του κυνηγού. Για να δημιουργήσετε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα για τη γάτα σας, η οποία θα της θύμιζε τη γενέτειρα της Σαβάνα σε γενετικό επίπεδο, πρέπει να δώσετε προσοχή στα σημεία αναρρίχησής της. Θα είναι πολύ ωραίο αν μπορείτε να κανονίσετε διάφορες κατασκευές για να σκαρφαλώσει. Για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε ειδικές σήραγγες αναρρίχησης για γάτες και να τις τοποθετήσετε σε διαφορετικά ύψη. Τότε η γάτα σας θα έχει αρκετή αναρριχητική δραστηριότητα και μπορεί ήρεμα να εντοπίσει και να κυνηγήσει τις ηλιαχτίδες και τις μύγες. Και το βάζο με τα λουλούδια, το MacBook και το αγαπημένο σας φλιτζάνι θα είναι ασφαλή από την ατίθαση γάτα σας!

γατα παίζει

Αγαπητοί φίλοι και φίλες! Σας ευχαριστούμε πολύ που διαβάσατε τις συμβουλές μας!

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr