Kuvasz: Ιστορικός μεσαιωνικός σκύλος, Επισκόπηση φυλής – Ανάγκες, χαρακτήρας, προσωπικότητα και προβλήματα, Όλα τα χρήσιμα

Χρήσιμα

Το δραστήριο και σε επαγρύπνηση Kuvasz χρειάζεται καθημερινή άσκηση. Απολαμβάνει εξίσου μια μεγάλη βόλτα με λουρί και ελεύθερη περιπλάνηση σε ασφαλή περιοχή. Αυτή η φυλή αντέχει και ευδοκιμεί τέλεια και στο κρύο.

Kuvasz, όλα όσα θες να ξέρεις για την Ουγγρική φυλή

Τύπος: σκύλος εργασίας
Βάρος: 31 με 52 κιλά
Ύψος: 66 με 77 εκατοστά
Οικογένεια: Livestock σκύλος (σκύλος φύλαξης ζώων), Flockguard
Καταγωγή: Ουγγαρία
Ημερομηνία καταγωγής: Μεσαίωνας
Άλλα ονόματα: Ουγγρικά Kuvasz

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής Kuvasz

• Επίπεδο ενέργειας 3/5
• Απαιτήσεις άσκησης 4/5
• Παιχνίδι 3/5
• Αγάπη 1/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 1/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 4/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 1/5
• Εγρήγορση 5/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 1/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 3/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 4/5
• Φωνητικότητα 5/5

Συντήρηση και χαρακτηριστικά της φυλής Kuvasz

Ο σκύλος αυτός είναι καλύτερα και χαρούμενος όταν του επιτρέπεται η πρόσβαση στο σπίτι αλλά και σε μια αυλή.
Το τρίχωμά του θέλει βούρτσισμα μια με δύο φορές την εβδομάδα και περισσότερο κατά την διάρκεια της έντονης τριχόπτωσης.

Υγεία και πιθανά προβλήματα της φυλής

• Σημαντικές ανησυχίες: CHD, OCD
• Μικρές ανησυχίες: υποθυρεοειδισμός
• Περιστασιακές καταστάσεις: πανοστεΐτιδα, HOD
• Προτεινόμενες εξετάσεις: ισχίο, αγκώνα, θυρεοειδής
• Προσδόκιμο ζωής της ράτσας: 9–12 χρόνια

Χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη φυλή σκύλων Kuvasz

Ο Kuvasz είναι ένας σκύλος μεγάλου μεγέθους. Είναι ελαφρώς μακρύτερο από το ύψος του και έχει μεσαίου μεγέθους σκελετό. Η ράτσα έχει στιβαρό αλλά ελαφρύ και ομαλό βάδισμα.
Λόγω των ριζών και των χαρακτηριστικών του, έχει ένστικτα φύλαξης, ποιμενικής φύλαξης και κυνηγιού. Συνδυάζει τη δύναμη και την ευκινησία. Το τρίχωμά της είναι διπλό και σχετικά πυκνό, είτε ίσιο είτε κυματιστό. Το χρώμα του τριχώματος είναι συνήθως λευκό, με πιο σκούρα χαρακτηριστικά, όπως η μύτη και τα μάτια.

Ιστορία της φυλής Kuvasz

Αν και θεωρείται ουγγρική φυλή, τα Kuvaszκατά πάσα πιθανότητα κατάγονται από τον θιβετιανό γιγαντόσκυλο. Ήρθαν στην Ουγγαρία από το Θιβέτ μέσω της Τουρκίας. Το όνομά τους επίσης δεν είναι ουγγρικό, αλλά πιθανότατα προέρχεται από την τουρκική λέξη Kuvasz, που σημαίνει “ένοπλη φρουρά των ευγενών”. Στο παρελθόν, μόνο οι ευγενείς βασιλικού αίματος και πάνω είχαν το δικαίωμα να κατέχουν ένα Kuvasz. Γενικά, τα Kuvaszείναι μια πολύ αρχαία φυλή.
Τον 15ο αιώνα, η φυλή εκτράφηκε με τα υψηλότερα πρότυπα. Η αναπαραγωγή ήταν πολύ προσεκτικά σχεδιασμένη και τεκμηριωμένη. Αυτά τα σκυλιά αποτελούσαν το αποκορύφωμα των περισσότερων αρχοντικών σπιτιών στην Ουγγαρία. Ο Ματθαίος Α΄ ήταν ιδιαίτερος προστάτης της φυλής. Η φυλή χρησιμοποιούνταν ως σκύλος φύλαξης και κυνηγόσκυλο, ικανός να προστατεύει τα κτήματα από διαρρήκτες και μεγάλα άγρια ζώα, όπως λύκους και αρκούδες.
Στους μεταγενέστερους αιώνες, ο Kuvaszέγινε ο αγαπημένος σκύλος του γενικού πληθυσμού και αγαπήθηκε ως πολύ ικανός και εργατικός σκύλος. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το όνομα Kuvasz γράφτηκε ποικιλοτρόπως και μεταφράστηκε ειρωνικά ως μικτή φυλή. Ο πληθυντικός αριθμός του ονόματος Kuvasz είναι Kuvaszok.
Μετά τους δύο παγκόσμιους πολέμους, η βάση για τη συνέχιση της φυλής ήταν η γερμανική φυλή. Αρκετά σκυλιά εισήχθησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1930. Η Αμερικανική Λέσχη Κένελ αναγνώρισε τη φυλή Kuvasz το 1935.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Παρά την ευγενική του εμφάνιση, το Kuvasz είναι ένας άγριος υπερασπιστής και ατρόμητος προστάτης της οικογένειας και του σπιτιού του. Η φυλή είναι στοργική και προστατευτική απέναντι στα παιδιά της οικογένειας. Όπως συμβαίνει με κάθε σκύλο, συνιστάται η επίβλεψη όταν έχει να κάνει με παιδιά, καθώς το παιχνίδι τους μπορεί να γίνει άγριο ή επιθετικό και να τραυματίσει κατά λάθος τα παιδιά. Αυτή η φυλή είναι επιφυλακτική απέναντι στους ξένους και μπορεί να γίνει επιθετική ή να προσπαθήσει να κυριαρχήσει σε ξένα σκυλιά. Είναι γενικά ευγενικοί με τα άλλα κατοικίδια και τα ζώα γενικότερα. Θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι είναι ιδανικά σκυλιά φύλαξης ή εκτροφής ζώων. Με την κατάλληλη εκπαίδευση, τα τετράποδα κουτάβια μπορούν να γίνουν πιστά και πιστά.

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να αντιπροσωπεύουν αυτήν τη φυλή, τα σκυλιά έχουν την δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αποκτούν διαφορετικές συνήθειες κατά την εκπαίδευση. Συμβουλευτείτε κάποιον οργανισμό υιοθεσίας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε κουτάβια που χαρίζονται και διατίθενται προς υιοθεσία στο κοντινότερο καταφύγιο ή εκτροφείο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρο.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top