Labrador Retriever: Ο πιο αγαπητός σκύλος, Επισκόπηση φυλής, Ανάγκες, χαρακτήρας, προσωπικότητα και ιστορία – Όλα τα χρήσιμα

Χρήσιμα

Το Labrador Retriever είναι ένα σκυλί με μεσαίο μέγεθος και μια προσωπικότητα πολλή καλή – δεν είναι ακραίο σκυλί με κανένα τρόπο.

Λαμπραντόρ Ριτρίβερ, όλα όσα θέλετε να μάθετε για αυτή την φυλή

Τύπος: αθλητικός σκύλος
Βάρος: 24 με 36 κιλά
Ύψος: 54 με 62 εκατοστά
Οικογένεια: Gundog, Retriever
Καταγωγή: Καναδάς
Ημερομηνία καταγωγής: 1800
Άλλα ονόματα για την φυλή: δεν αναφέρονται

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για την ράτσα

Έχει τετράγωνο σώμα και είναι ελαφρώς μακρύτερο από ότι ψηλό, με μεγάλα οστό. Το μεγάλο κεφάλι του και τα δυνατά του σαγόνια του επέτρεπαν να μεταφέρει θηράματα, όπως πουλιά και χήνες στον Καναδά. Έχει ένα βαρύ σώμα αλλά τα δυνατά του πόδια τον κάνουν εξαιρετικό κολυμβητή.
Το τρίχωμά του είναι κοντό, ίσο και πυκνό με ένα μαλακό, αδιάβροχο υπόστρωμα που τον προστατεύει από τα παγωμένα νερά.
Ο σκύλος αυτός διαθέτει στυλ και φινέτσα χωρίς υπερβολή. Εάν ενδιαφέρεστε να υιοθετήσετε ένα τέτοιο ημίαιαμο σκύλο μπορείτε να αναζητήσετε σκυλάκια σε καταφύγια ζώων. Ειδάλλως, για αγορά, μπορείτε να ρωτήσετε για τιμές σε πιστοποιημένα κτηνοτροφίας της χώρας.

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής

• Επίπεδο ενέργειας 4/5
• Απαιτήσεις άσκησης 3/5
• Παιχνίδι 5/5
• Αγάπη 5/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 4/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 5/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 5/5
• Εγρήγορση 2/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 5/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 2/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 4/5
• Φωνητικότητα 5/5

Η ιστορία της ράτσας Labrador Retriever

Τα αυθεντικά Labradors ήταν σκύλοι για όλες τις χρήσεις που προέρχονταν από το Newfoundland και όχι από τα Labrador. Όχι μόνο η φυλή δεν προέρχεται από το Λαμπραντόρ, αλλά επίσης δεν ονομαζόταν αρχικά Λαμπραντόρ Ριτρίβερ. Τα πρώτα Newfoundland σκυλιά του 1800 διατίθονταν σε διάφορα μεγέθη, εκ των οποίων το “Lesser” ή αλλιώς το “St. John’s” Newfoundland αποτελούσε την πρώτη μορφή του σημερινού Λαμπραντόρ.
Αυτά τα σκυλιά με μεσαίο μέγεθος και μαύρο τρίχωμα ήταν ικανά όχι μόνο να ανακτούν ψάρια αλλά κι να τραβούν ψαρόβαρκες από τα παγωμένα νερά και να βοηθάει τον ψαρά στις εργασίες που περιλάμβαναν κολύμπι. Ωστόσο με την εξέλιξη η φυλή δεν κράτησε χαρακτηριστικά των σκύλων της Νέας Γης. Ο πυρήνας των Λαμπραντόρ είχε μεταφερθεί στην Αγγλία στις αρχές του 1800 και από αυτά τα σκυλιά συνέχισε να αναπτύσσετε η φυλή. Φυσικά με το πέρασμα των χρόνων έγιναν μερικές διασταυρώσεις με άλλα σκυλιά ανάκτησης.
Στην Αγγλία ο σκύλος απέκτησε την φήμη ως ένας εξαιρετικός ριτρίβερ για ορεινό κυνήγι.
Αρχικά τα σκυλιά με μαύρο τρίχρωμα είχαν μεγαλύτερη δημοτικότητα έναντι των σοκολατί ή κρεμ σκύλων. Στις αρχές του 1900, τα άλλα χρώματα είχαν γίνει επίσης αποδεκτά.
Η φυλή αναγνωρίστηκε από το English Kennel Club το 1903 και από τον Αμερικανικό Κυνολογικό Όμιλο το 1917.
Η δημοτικότητα αυτής της φυλής έχει αυξηθεί σταθερά έως ότου το Labrador Retriever έγινε η πιο δημοφιλής φυλή στην Αμερική το 1991 και παραμένει έτσι σήμερα.

Υγεία της φυλής

• Σημαντικές ανησυχίες: CHD, δυσπλασία αγκώνα, OCD, παχυσαρκία, επιγονατίδα
• Μικρές ανησυχίες: καταρράκτης, CPRA, καυτά σημεία, δυσπλασία του αμφιβληστροειδούς, υποθυρεοειδισμός
• Περιστασιακές καταστάσεις: διαβήτης, εντροπία, δισχιτίαση, δυσπλασία τρικυμπέλης βαλβίδας, κεντροπυρηνική μυοπάθεια, κατάρρευση που προκαλείται από άσκηση
• Προτεινόμενες εξετάσεις: ισχίο, αγκώνα, μάτι, κατάρρευση που προκαλείται από άσκηση (DNA), (κεντροπυρηνική μυοπάθεια), (γόνατο)
• Προσδόκιμο ζωής της ράτσαςLabrador Retriever : 10-12 έτη

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Λίγες φυλές είναι τόσο δημοφιλείς και άξιες όσο το Λαμπραντόρ Ριτρίβερ. Η εκπαίδευση που ξεκινά από την κουταβική ηλικία είναι σημαντική και εγγυάται ότι θα έχει ως αποτέλεσμα ένα φιλικό, υπάκουο σκυλί. Τα Λαμπραντόρ έχουν καλή σχέση με τα παιδιά και είναι υπομονετικά σκυλιά που ανέχονται να τα πειράζουν έντονα, να παίζουν μαζί τους και να τα αγκαλιάζουν. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για επιθετικότητα απέναντι στα παιδιά. Είναι εξαιρετικά σκυλιά εσωτερικών χώρων και είναι ήσυχα και με καλή συμπεριφορά. Είναι επίσης παιχνιδιάρικα έξω στον κήπο ή στο πάρκο και είναι εξαιρετικοί φύλακες της οικογένειάς τους. Αν τους δοθεί η ευκαιρία, μπορούν να παίζουν όλη την ημέρα.
Αυτή η ισχυρή ράτσα αγαπάει να ανασύρει και να κολυμπάει.
Είναι πάντα πρόθυμοι να ευχαριστήσουν τα αφεντικά τους και απολαμβάνουν την εκπαίδευση. Είναι άριστοι στην υπακοή σε σύγκριση με άλλες φυλές. Τα λαμπραντόρ χρειάζονται καθημερινές σωματικές και πνευματικές προκλήσεις για να αποφύγουν την πλήξη. Αν βαρεθούν ή δεν αποσπαστούν σωστά, μπορεί να αποκτήσουν προβληματική και καταστροφική συμπεριφορά.
Τα κυνηγετικά ένστικτα του Λαμπραντόρ μπορεί να το οδηγήσουν στην περιπλάνηση, οπότε η εκπαίδευση και μια ασφαλής αυλή είναι απαραίτητα.

Εάν ο σκύλος διατηρείται σε εσωτερικούς χώρους για μεγάλα χρονικά διαστήματα, βεβαιωθείτε ότι είναι εκπαιδευμένος στην τουαλέτα και ότι τρέφεται με καλής ποιότητας τροφή. Η διατροφή του σκύλου σας με την καλύτερη τροφή θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του, θα βελτιώσει την υγεία και την ενέργειά του και θα ωφελήσει το τρίχωμα και τα οστά του. Τα κοινά ονόματα είναι Alexa, Atticus, Bailey, Carmel, Desi και Oreo.

Συντήρηση και χαρακτηριστικά της φυλής Λαμπραντόρ Ριτρίβερ

Το Λαμπραντόρ Ριτρίβερ είναι ένας αρκετά δραστήριος και κοινωνικός σκύλος. Χρειάζεται καθημερινή άσκηση και εκτόνωση, κατά προτίμηση με τη μορφή του retrieving ή της κολύμβησης. Τα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ λατρεύουν το νερό, οπότε αν έχετε πισίνα, περιφράξτε την αν δεν θέλετε να τη μοιραστείτε με τον τετράποδο σύντροφό σας.

Το τρίχωμα θα πρέπει να βουρτσίζεται εβδομαδιαίως για να απομακρύνεται η νεκρή τρίχα και να διατηρείται το τρίχωμα λείο και λαμπερό. Αν ο σκύλος σας ρίχνει άσχημα, περιποιηθείτε τον συχνά και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε γι’ αυτό.
Τα πιο συνηθισμένα χρώματα του τριχώματος είναι το μαύρο, το λευκό, το κρεμ και το καφέ.

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να αντιπροσωπεύουν αυτήν τη φυλή, τα σκυλιά έχουν την δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αποκτούν διαφορετικές συνήθειες κατά την εκπαίδευση. Συμβουλευτείτε κάποιον οργανισμό υιοθεσίας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε κουτάβια που χαρίζονται και διατίθενται προς υιοθεσία στο κοντινότερο καταφύγιο ή εκτροφείο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρο.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top