Lakeland Terrier: Ο σκύλος με το χαρακτηριστικό ορθογώνιο πρόσωπο, Χαρακτήρας, ιδιαιτερότητες και ιστορία, Όλα τα χρήσιμα

lakeland terrier

Το Lakeland Terrier είναι ένα μικρό σκυλί με μικρή πλάτη και τετράγωνη σωματική αναλογία αλλά εργατική και ανθεκτική κατασκευή. Το πόδια του είναι αρκετά μακριά για το σώμα του και του δίνουν την δυνατότητα να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα και να διασχίζει τραχύ έδαφος – σχιστόλιθο της ορεινής υπαίθρου.

lakeland terrier

Lakeland Terrier, όλα όσα θες να ξέρεις για τη φυλή

Τύπος: Τεριέ
Βάρος: 7 κιλά
Ύψος: 33 με 35 εκατοστά
Οικογένεια: Τεριέ
Καταγωγή: Αγγλία
Ημερομηνία καταγωγής: 1.700
Άλλα ονόματα: δεν αναφέρονται

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για την ράτσα Lakeland Terrier

Το βάδισμά του είναι ομαλό και καλύπτει μεγάλη απόσταση. Το σώμα του είναι βαθύ και στενό, επιτρέποντας στον σκύλο να περάσει από μικρά σημεία και περάσματα. Η έκφρασή του αντικατοπτρίζει την διάθεσή του – μπορεί να είναι πολύ έντονες, ψευδείς ή μαλακές. Το τρίχωμά του είναι διπλό και αποτελείται από ένα μαλακό υπόστρωμα, σκληρό με σκούρα εξωτερικά χρώματα.

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής Lakeland Terrier

• Επίπεδο ενέργειας 4/5
• Απαιτήσεις άσκησης 3/5
• Παιχνίδι 5/5
• Αγάπη 3/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 1/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 1/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 1/5
• Εγρήγορση 1/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 1/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 4/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 3/5
• Φωνητικότητα 5/5

σκύλος

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα της ράτσας Lakeland Terrier

Το Lakeland Terrier αξιοποιεί κάθε μέρα στο έπακρο. Έχει αρκετή ενέργεια και απολαμβάνει να παίζει, να εξερευνά, να τρέχει και να κυνηγά. Ας μην ξεχνάμε πως έχει κυνηγετική ιστορία. Η φυλή χρειάζεται καθημερινή άσκηση και ευκαιρίες να κάνει ότι του αρέσει – εξερεύνηση, παιχνίδι και τρέξιμο.
Εάν καλύπτονται οι ανάγκες του για άσκηση σε ασφαλή περιοχή, τότε η φυλή μπορεί να εγκατασταθεί στο σπίτι και να γίνει ένα αξιολάτρευτο και διασκεδαστικό κατοικίδιο. Το Lakeland Terrier είναι επιφυλακτικό με τους αγνώστους και μπορεί να γίνει επιθετικό σε άλλα σκυλιά ή σε μικρά ζωάκια. Γενικά είναι έξυπνος και ανεξάρτητος σκύλος, ίσως γίνει και λίγο άτακτος μερικές φορές. Η εκπαίδευση είναι εύκολη και καλό θα ήταν να ξεκινήσει όταν είναι κουτάβι. Είναι πολύ ευαίσθητο για αυτό χρειάζεται υπομονή και θετική ενίσχυση.

Θέματα υγείας της φυλής Lakeland Terrier

Σημαντικές ανησυχίες: δεν αναφέρονται
Μικρές ανησυχίες: διόγκωση φακών, διάχρωση
• Περιστασιακές καταστάσεις: νόσος Legg – Perthes, vWD
• Προτεινόμενες εξετάσεις: μάτι, (vWD)
• Προσδόκιμο ζωής της ράτσας Lakeland Terrier : 12–16 χρόνια

lakeland terrier

Περιεχόμενο και χαρακτηριστικά της φυλής Lakeland Terrier

Αυτή η ράτσα χρειάζεται καθημερινή χαλάρωση και ψυχαγωγία, διαφορετικά θα δυσκολευτεί να βρει τον δικό της τρόπο να παραμείνει ενεργή. Οι καθημερινές βόλτες με μέτριο λουρί ή το έντονο παιχνίδι στον κήπο ή σε περιφραγμένο χώρο θα ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για άσκηση. Μπορεί επίσης να τους επιτραπεί να εξερευνήσουν και να τρέξουν ελεύθερα σε έναν ασφαλή, ανοιχτό χώρο.
Το συρμάτινο τρίχωμα πρέπει να βουρτσίζεται μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Περίπου τέσσερις φορές το χρόνο θα πρέπει να το κουρεύει και να το διαμορφώνει. Το κούρεμα  μαλακώνει το τραχύ τρίχωμα και κάνει το χρώμα του πιο φωτεινό.

Ιστορία της φυλής Land Terrier

Τα πρώτα σκυλιά αυτής της ράτσας χρησιμοποιήθηκαν από αγρότες, οι οποίοι τα έπαιρναν μαζί τους με μια ομάδα κυνηγετικών σκύλων για να κυνηγήσουν αλεπούδες.
Η προέλευση της φυλής δεν έχει τεκμηριωθεί, αλλά πιθανότατα μοιράζεται κοινούς προγόνους με το Border Terrier, το Bedlington Terrier και το Fox Terrier. Καθώς το κυνήγι της αλεπούς έγινε όλο και πιο δημοφιλές άθλημα, το τεριέ έγινε πιο μοντέρνο μέλος αυτής της κυνηγετικής ομάδας.
Τα σκυλιά που γεννήθηκαν στη Lake District της Αγγλίας αναγνωρίστηκαν ως τεριέ του Patterdale, του Fell και του Elterwater. Αν και το Κάμπερλαντ θεωρείται η ακριβής γενέτειρα της φυλής, μόλις το 1921 η φυλή αναγνωρίστηκε ως Lakeland Terrier. Η Αμερικανική Λέσχη Κυνηγιού υιοθέτησε τη φυλή και την αναγνώρισε επίσημα το 1934.
Έκτοτε, το Lakeland Terrier έχει γίνει μια ράτσα επίδειξης σε δακτύλιο, συνδυάζοντας την καλή εμφάνιση με την εξαιρετική επιδεξιότητα στην επίδειξη.

lakeland terrier

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί να περιγράφουν κάλλιστα τη φυλή, τα σκυλιά έχουν τη δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και μπορούν να αναπτύξουν διαφορετικές συνήθειες μέσω της εκπαίδευσης. Επικοινωνήστε με ένα πρακτορείο υιοθεσίας Μπορείτε να βρείτε ένα κουτάβι που έχει παραδοθεί και είναι διαθέσιμο για υιοθεσία στο πλησιέστερο καταφύγιο ή κυνοκομείο της περιοχής σας ή ρωτήστε τον κτηνίατρό σας.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr