Μια επιτυχημένη γνωριμία: Σκύλος και μωρό, η πρώτη επαφή και η αιώνια φιλία, Όλες οι χρήσιμες συμβουλές

μωρό

Ό,τι κι αν έχει υπάρξει στη ζωή και στο σπίτι μας πριν τη άφιξη του μωρού μας παραμένει εξίσου σημαντικό, όπως οι μικροί μας τετράποδοι φίλοι. Έτσι θέλουμε η γνωριμία τους αλλά και η μετέπειτα σχέση τους να είναι άριστη.

σκύλος και μωρό
Αν έχετε ένα κουτάβι και αναρωτιέστε πώς να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη γνωριμία και συνύπαρξη, τα βήματα για την επιτυχία είναι απλά.

Η προετοιμασία από νωρίς θα βοηθήσει τον σκύλο σας για τις νέες εμπειρίες που θα μοιραστείτε μαζί και θα κάνει επίσης τη μετάβαση πιο ομαλή.

σκύλος και μωρό

Πριν φτάσει το μωρό σας, επικεντρωθείτε σε τρεις τομείς που θα σας βοηθήσουν.
– Μάθετε και παρατηρήστε τις ευαισθησίες και τα κίνητρα του σκύλου.
– Μειώστε τη συμπεριφορά που αναζητά την προσοχή.
– Θέστε και καθιερώστε όρια και τρόπους συμπεριφοράς.

Η γνώση των ευαισθησιών του σκύλου σας αποτελεί σημαντικό μέρος της υποδοχής του μωρού σας και θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε και να προετοιμαστείτε για πράγματα που μπορεί να είναι αγχωτικά ή ενοχλητικά για το σκύλο σας.
Για παράδειγμα, αν ο σκύλος σας είναι ευαίσθητος στο θόρυβο, μπορείτε να τον προετοιμάσετε να αντιμετωπίσει τους δυνατούς θορύβους που κάνει το μωρό.

Επίσης, αν ο σκύλος σας είναι περίεργος και ανταποκρίνεται σε κινούμενα αντικείμενα, μπορείτε να προγραμματίσετε διάφορα κομμάτια εξοπλισμού (π.χ. μια κινούμενη κούνια) που θα πάρετε μαζί σας για το μωρό.
Η συνεκτίμηση της συμπεριφοράς και των αντιδράσεων του σκύλου σας, καθώς και των κινήτρων του, είναι το κλειδί για την προετοιμασία για το μωρό.

σκύλος με μωρό
Η ελαχιστοποίηση της συμπεριφοράς που επιδιώκει την προσοχή είναι επίσης σημαντική πριν από την άφιξη του μωρού. Η ρουτίνα σας θα αλλάξει σημαντικά και οι συνήθειες που είχατε συνηθίσει με τον σκύλο σας θα επικεντρωθούν στο νεογέννητο. Αυτό σημαίνει ότι το να χαϊδεύετε και να ηρεμείτε το σκύλο σας ενώ βλέπετε τηλεόραση δεν θα είναι τόσο εύκολο όταν κουβαλάτε το μωρό.
Αυτό προκαλεί σύγχυση στον σκύλο και συχνά του δημιουργεί άγχος, καθώς δεν ξέρει τι να κάνει για να λάβει την προσοχή που είχε κάποτε πριν από το μωρό.

Ως αποτέλεσμα, ο σκύλος θα δοκιμάσει διαφορετικούς τρόπους για να τραβήξει την προσοχή, η οποία συχνά προκαλεί ίντριγκες με αρνητικό τρόπο. Η αρνητική συμπεριφορά αναζήτησης προσοχής μπορεί να ερμηνευτεί ως ζήλια του σκυλάκι προς το μωρό ή ίσως ως φόβος για το πώς θα συμπεριφερθεί το σκυλάκι. Ωστόσο, η αρνητική και κάπως άτακτη συμπεριφορά είναι απλώς ένας τρόπος να δείξει ότι επιθυμεί απεγνωσμένα την προσοχή σας και θέλει απεγνωσμένα να την αποκτήσει με κάθε κόστος.
Τα σκυλιά είναι πιο συνεργάσιμα όταν γνωρίζουν τι αναμένεται από αυτά. Με τον καθορισμό και τη διδασκαλία ορίων και τρόπων συμπεριφοράς πριν από την άφιξη του μωρού, οι οικογένειες μπορούν να εμπλέξουν το σκύλο τους στη ρουτίνα του μωρού. Η συχνή επαφή δημιουργεί και διατηρεί την εγγύτητα και τον στενό δεσμό μεταξύ σκύλου και μωρού. Αυτό θα αυξήσει την ασφάλεια και την αρμονία.

Όλα αυτά τα στοιχεία είναι εξαιρετικοί τρόποι για να προετοιμάσετε εσάς και τον σκύλο σας για τη ζωή με το μωρό σας. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία μιας επιτυχημένης, δια βίου σχέσης.

Η λήψη αυτών των μέτρων θα βοηθήσει στην ισορροπία της οικογένειάς σας και θα κάνει τη ζωή πιο ενδιαφέρουσα τόσο για το μωρό σας όσο και για το σκύλο σας. Στη συνέχεια, το μωρό θα μεγαλώσει μαζί με τον σκύλο, χτίζοντας μια σχέση που θα εξελιχθεί σε μια όμορφη φιλία.

σκύλος και μωρό

Οι οικογένειες που δεν είναι προετοιμασμένες συχνά αισθάνονται ενοχές και θλίψη για την απομόνωση του σκύλου τους. Βέβαια, η απομόνωση μπορεί να προκαλέσει θλίψη και στεναχώρια και στο σκύλο που ξαφνικά παραμερίζεται και μπορεί επίσης να μειώσει την αίσθηση ασφάλειας μεταξύ του μωρού και του σκύλου. Έτσι η προετοιμασία και η επιτυχημένη γνωριμία  αποτρέψει από πιθανά προβλήματα και θα θέσει τις βάσεις για μια ισχυρή φιλία.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr