Μήπως έχει ο σκύλος σου άσθμα; Πως θα το καταλάβετε; Τρόποι αντιμετώπισης και συμβουλές

Χρήσιμα

Η σπάνια πάθηση που θα δεις σε ένα σκύλο, είναι το άσθμα. Είναι ένας παράγοντας, που μπορεί να μειώσει την ποιότητα ζωής των ζώων, εκτός κι αν αντιμετωπιστεί. Όπως θα διαβάσετε παρακάτω, πως θα καταλάβετε αν έχει άσθμα και τι πρέπει να κάνετε για να συνεχίσετε με τη συνήθη ρουτίνα σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σκύλος: Τι είναι το άσθμα

Το άσθμα είναι μια ασθένεια που επηρεάζει τους αεραγωγούς. Όταν ένας αλλεργικός σκύλος εισπνέει τι προκαλεί αλλεργίες, όπως σκόνη, γύρη, ακάρεα ή οποιοδήποτε άλλο περιβαλλοντικό συστατικό, το σώμα του αντιδρά υπερβολικά για να εξαλείψει αυτές τις ουσίες. Με αυτόν τον τρόπο, οι βρογχικοί σωλήνες είναι κλειστοί για αυτοάμυνα. Α) Ναι, ο σκύλος δεν μπορεί να αναπνεύσει και ασφυξία.

Σκύλος: Τρόποι αντιμετώπισης

Αυτό είναι ένα χρόνια ασθένεια, δηλαδή, ότι θα το υποφέρει καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει φάρμακο που να μπορεί να το θεραπεύσει, επομένως η θεραπεία είναι συμπτωματική.

Για να ανακουφίσετε τα συμπτώματά σας, πρέπει να δώσετε βρογχοδιασταλτικά, που θα προκαλέσει το άνοιγμα των βρογχικών σωλήνων του ζώου, επιτρέποντάς του να αναπνέει κανονικά ξανά.

Το να βλέπεις έναν σκύλο να έχει δυσκολία στην αναπνοή είναι μια πολύ, πολύ δυσάρεστη εμπειρία.

#1 Στο σπίτι

Καθαρίστε σχολαστικά το σπίτι, χρησιμοποιώντας ηλεκτρική σκούπα ή σφουγγαρίστρα και υφάσματα που παγιδεύουν σκόνη.
Τοποθετήστε έναν υγραντήρα που μειώνει τον αριθμό των αιωρούμενων σωματιδίων.

#2 Στο εξωτερικό

Αποφύγετε τη βόλτα σε περιοχές όπου υπάρχουν κήποι ή φυτά.
Πρέπει πάντα να έχουμε μαζί μας το φάρμακο που μας έδωσε ο κτηνίατρος.

#3 Σκυλί κουτάβι

Το άσθμα είναι μια πολύ σοβαρή ασθένεια που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του σκύλου. Εάν δείτε ότι δυσκολεύεται να αναπνεύσει, μεταφέρετέ τον επειγόντως σε κτηνιατρική κλινική ή νοσοκομείο.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top