Μητρική παραμέληση και κακοποίηση ζώων: Οι επιπτώσεις στην απόρριψη των μικρών από τις αιχμάλωτες μητέρες

Χρήσιμα

Ένας δείκτης ψυχολογικής βλάβης για τα ζώα σε αιχμαλωσία είναι όταν οι μητέρες είναι αμελείς ή επιθετικές προς τα βρέφη τους λόγω ακατάλληλων πρακτικών αναπαραγωγής. Για παράδειγμα, το 83% των αιχμάλωτων όρκων αναγκάζονται να γεννήσουν σε ηλικία μικρότερη από τη μέση ηλικία πρώτης γέννησης στη φύση, πράγμα που σημαίνει ότι οι μητέρες συχνά δεν έχουν φτάσει ακόμη στη σεξουαλική και κοινωνική ωριμότητα. Αυτό προκαλεί σημαντική ψυχολογική βλάβη στη μητέρα και μπορεί να την κάνει να απορρίψει το μικρό της- μια μητέρα όρκα βρέθηκε να απορρίπτει και μάλιστα να επιτίθεται επανειλημμένα και στα δύο μοσχαράκια της, σε σημείο που οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να τα χωρίσουν από αυτήν. Ορισμένα ζώα σε αιχμαλωσία έχει βρεθεί ότι σκοτώνουν ακόμη και τα βρέφη τους λόγω ψυχολογικού στρες.

Μητρική παραμέληση

Επιπλέον, το βιώσιμο διάστημα τοκετού για τις όρκες συχνά αγνοείται όταν τα θαλάσσια πάρκα εκτρέφουν περισσότερες φάλαινες. Αυτό το φυσικό διάστημα τοκετού επιτρέπει στη μητέρα να αφιερώσει την προσοχή της στο μωρό και να διασφαλίσει ότι αυτό έχει αποκτήσει επαρκείς κοινωνικές και συμπεριφορικές δεξιότητες προτού στρέψει την προσοχή της στο επόμενο μωρό. Όταν οι εκτροφείς συντομεύουν το διάστημα τοκετού, αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι μητέρες να παραμελούν τα μωρά τους και έτσι τα μικρά μεγαλώνουν χωρίς τις απαραίτητες κοινωνικές και συμπεριφορικές δεξιότητες. Αυτό μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει σε σοβαρή ψυχολογική βλάβη καθώς και σε άλλα προβλήματα για το μικρό.

Η μητρική παραμέληση σε αιχμαλωσία έχει καταγραφεί σε μια μεγάλη ποικιλία ειδών εκτός από τις όρκες, συμπεριλαμβανομένων των βραδύποδων αρκούδων, των τενρεκ,των γαζελών, και των μπαμπουίνων.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top