Μυαλό ξυράφι: Οι πιο έξυπνες ράτσες γάτας-Φυλές και χαρακτηριστικά, Ισχυρές, μοναδικές και όμορφες – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Χρήσιμα

Ποιες είναι οι ευθύνες μιας έξυπνης γάτας για να την κρατήσετε ως κατοικίδιο; Πώς επιλέγετε μια έξυπνη γάτα;
Συνήθως είναι αυτές που έχουν πολλή ενέργεια, τους αρέσει να παίζουν και τους αρέσουν οι γνωστικές δραστηριότητες. Ωστόσο, τείνουν επίσης να είναι πιο σκανταλιάρικες.

Εδώ παρουσιάζουμε αναλυτικά μερικές από τις πιο έξυπνες φυλές γατών.

Οι πιο έξυπνες ράτσες γάτας

Σιαμαίες γάτες

Ίσως είναι η πιο αναγνωρίσιμη φυλή χάρη στο τρίχωμά της. Είναι αρκετά δημοφιλής, από την φύση της περίεργη καθώς δεν είναι ασυνήθιστο να την δεις να ανοίγει ντουλάπια ή βρύσες. Είναι αρκετά κοινωνική και θα σου απαντήσει με το νιαούρισμά της. Είναι τόσο έξυπνες όσο και ενεργητικές.

Επισκόπηση φυλής

Ύψος: 8 έως 10 ίντσες
Βάρος: 8 έως 10 κιλά
Φυσικά Χαρακτηριστικά: Κομψό σώμα; μάτια σε σχήμα αμυγδάλου κεφαλή σε σχήμα σφήνας

Aβυσσινιακή γάτα

H συγκεκριμένη ράτσα είναι πάρα πολύ έξυπνη και εναρμονίζεται δραστηριότητες μιας οικογένειας. Eίναι ιδιαιτέρως φιλικές και στοργικές απέναντι στον άνθρωπο αλλά και αθλητικές και ευέλικτές. Δεν είναι μία γάτα που αγαπά τις αγκαλιές ,το χάιδεμα και τον καλλωπισμό. Παρόλα αυτά αγαπούν να έχουνε την ανθρώπινη προσοχή. Επίσης τα πηγαίνουν περίφημα με τα άλλα ζώα.

Χαρακτηριστικά της φυλής

Ύψος: 8 έως 10 ίντσες
Βάρος: 8 έως 12 κιλά
Φυσικά Χαρακτηριστικά: Ψηλά και μυτερά αυτιά, λεπτό και μυώδες σώμα, κεφάλι σε σχήμα σφήνας

Γάτα Σιγκαπούρης

Μια αρκετά σπάνια φυλή που όπως προσδίδει και το όνομα της προέρχεται από την Σιγκαπούρη. Η συγκεκριμένη φυλή πρωτοταξίδεψε στις ΗΠΑ το 1970. Λατρεύουν να σκαρφαλώνουν και να συμμετέχουν σε ότι κάνει ο ιδιοκτήτης τους. Για αυτό θεωρούνται τόσο περίεργες όσο και παιχνιδιάρες.

Επισκόπηση φυλής

Ύψος: 7 έως 8 ίντσες
Βάρος: 5 έως 8 κιλά
Φυσικά Χαρακτηριστικά: Ανοιχτό μπεζ χρώμα. συμπαγές σώμα? τα μάτια μπορεί να είναι κίτρινα, φουντουκιά ή πράσινα

Γάτα Κοράτ

Άλλη μια σπάνια φυλή η οποία έχει καταγωγή την Ταϊλάνδη. Στην πατρίδα της φέρει το ορόσημο της καλοτυχίας. Είναι ακόμα μια φυλή με πηγαία ενέργεια αλλά και αγάπη για τον ύπνο. Όταν είναι ξύπνιες φροντίστε να τις κρατάτε σε εγρήγορση προσφέροντας δραστηριότητες άφθονου παιχνιδιού. Είναι πολύ στοργικές αλλά επιζητούν και την προσοχή σας.

Επισκόπηση φυλής

Ύψος: 10 έως 12 ίντσες
Βάρος: 5 έως 11 κιλά
Φυσικά Χαρακτηριστικά: Κεφάλι σε σχήμα καρδιάς. κάπως γεμάτο σώμα

Γάτα Σαβάνας

Αρκετά σπάνια και εξωτική φυλή με υψηλή νοημοσύνη. Είναι μια αρκετά μεγαλόσωμη φυλή ,με προέλευση από την σύζευξη του αιλουροειδούς αφρικανικού Σερβάλ με τις οικόσιτες γάτες. Έτσι κράτησε την άγρια μορφή της, καθώς και την ανάγκη τους για παιχνίδι και τρέξιμο. Αυτές οι γάτες δεν είναι για όλους, χρειάζονται άπλετο χώρο και αρκετή αλληλεπίδραση.

Επισκόπηση φυλής

Ύψος: 12 έως 14 ίντσες
Βάρος: 20 έως 30 λίβρες
Φυσικά Χαρακτηριστικά: Ψηλό, άπαχο φορά; όρθια αυτιά χρυσό παλτό με σκούρα σημεία και ράβδους

Γάτα Μπαλί

Αρκετά δραστήριες γάτες και τους αρέσουνε να είναι στοργικές και να βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο της προσοχής. Εάν νιώσουν πώς βαριούνται ή αν δεν έχουνε κάτι να τις απασχολεί είναι ικανές να προκαλέσουν αναταραχή σε ολόκληρο το σπίτι. Χρησιμοποιούν το νιαούρισμα τους ως απάντηση σε όσα τους λέτε. Η συγκεκριμένη φυλή είναι η εκδοχή της σιαμαίας γάτας με μακρύ τρίχωμα.

Επισκόπηση φυλής

Ύψος: 6 έως 7 ίντσες
Βάρος: 8 έως 12 κιλά
Φυσικά Χαρακτηριστικά: Κεφαλή σε σχήμα σφήνας, λεπτό σώμα και μπλε μάτια

Γάτα Βεγγάλης

Tο τρίχωμά της ίσως σας θυμίζει λεοπάρδαλη και όχι άδικα γιατί είναι προήλθε από μία διασταύρωση της οικότροφης γάτας με την ασιατική γάτα λεοπάρδαλης. Έχει αρκετή ενέργεια αλλά είναι και λίγο άγρια. Της αρέσει να τρέχει ,να σκαρφαλώνει και να παίζει διαρκώς. Είναι ιδιαιτέρως φιλική και της αρέσουν τα παιχνίδια θα την κρατήσουν ενεργή όπως παιχνίδια παζλ.

Επισκόπηση φυλής

Ύψος: 8 έως 10 ίντσες
Βάρος: 15 κιλά
Φυσικά Χαρακτηριστικά: Κομψό, μυϊκό σώμα; ριγέ και στίγματα παλτό

Γάτα Βιρμανίας

Άλλη μία φυλή που αγαπά την επαφή με τους ανθρώπους και είναι ιδιαιτέρως κοινωνική ακόμα και με τα άλλα ζώα.Η συντροφιά θα την κρατήσει τόσο ενεργή όσο και χαρούμενη, μακριά από τις αταξίες και την μοναξιά. Μπορούν να εκπαιδευτούν πολύ εύκολα και είναι έξυπνες προσαρμοστικές και λατρεύουν το παιχνίδι που θα τις κρατήσεις μακριά από την πλήξη.

Επισκόπηση φυλής

Ύψος: 10 έως 12 ίντσες

Βάρος: 6 έως 10 κιλά

Φυσικά Χαρακτηριστικά: Στρογγυλά, χρυσά μάτια. συμπαγές, μυώδες σώμα

Γάτα Αβάνας

Η γάτα τής Αβάνας είναι μια πανέμορφή φυλή με χαρακτηριστικό καφέ χρώμα και μεταξωτό τρίχωμα. Μια εξαιρετικά σπάνια φυλή που προήλθε από την διασταύρωση της Σιαμαίας γάτας με πολλές άλλες φυλές. Είναι και αυτές εξίσου δραστήριες, κοινωνικές και έξυπνες.

Επισκόπηση φυλής

Ύψος: 11 ίντσες
Βάρος: 8 έως 10 κιλά
Φυσικά Χαρακτηριστικά: Βαθύ καφέ χρώμα. πράσινα μάτια; μεγάλα αυτιά

Γάτα Ρεξ της Κορνουάλης

Ιδιαίτερα ξεχωριστές, όχι μόνο για την ενέργεια και την ευφυία τους αλλά και χάρη στο κυματιστό τρίχωμά τους. Είναι πολύ φιλικές, δραστήριες και απολαμβάνουν το παιχνίδι όσο ένας σκύλος.

Επισκόπηση φυλής

Ύψος: 12 έως 14 ίντσες
Βάρος: 6 έως 10 κιλά
Φυσικά Χαρακτηριστικά: Κυρτό σώμα,ψηλά ζυγωματικά ,μεγάλα αυτιά

Εάν έχετε μια δραστήρια γάτα που ανήκει σε κάποια από τις παραπάνω φυλές μην ξεχνάτε να ενισχύστε τις γάτες σας αλλά και αποφύγετε την περίπτωση να βαρεθούν εμπλουτίζοντας το περιβάλλον μάθησης τους.
Επιλέξτε δραστηριότητες ή εργαλεία όπως τα παζλ τροφίμων για να κρατήσετε τη γάτα σας ενεργή. Σημαντικό είναι να γνωρίζετε πως πολλές φορές οι έξυπνες γάτες μπορεί να αναπτύξουν προβλήματα συμπεριφοράς, ιδίως εάν ζούνε σε ένα περιβάλλον ανιαρό και βαρετό.
Κάποιες φυλές που δεν είναι τόσο έξυπνες και δραστήριες είναι: Εξωτική κοντότριχη γάτα, Γάτα Μπούρμα, Γάτα Ράγκντολ, Γάτα Περσίας, Γάτα Ιμαλαΐων

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top