Ο σκύλος μου έφαγε ένα μπισκότο σοκολάτας: Να τι πρέπει να κάνετε

Χρήσιμα

Ως ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, γνωρίζουμε ότι η σοκολάτα δεν είναι ασφαλής για τα ζώα μας. Οι κίνδυνοι έγκεινται κυρίως στον τύπο της σοκολάτας και στην ποσότητα που καταναλώνεται για το μέγεθος του σκύλου σας. Τι συμβαίνει αν ο σκύλος σας φάει ένα μπισκότο σοκολάτας; Είναι πιθανό ο σκύλος σας να είναι μια χαρά, ειδικά αν είναι μεγαλόσωμος σκύλος που έφαγε ένα μικρό μπισκότο, αλλά τελικά εξαρτάται από το πόση σοκολάτα περιείχε και αν ήταν μαύρη σοκολάτα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για τη σοκολάτα και πώς μπορεί να είναι επιβλαβής για τους σκύλους.

Η βλάβη της σοκολάτας

Η τοξικότητα της σοκολάτας εξαρτάται από τον τύπο της σοκολάτας, την ποσότητα που προσλαμβάνεται και το μέγεθος του κατοικίδιου ζώου. Οι κύριες τοξικές ιδιότητες της σοκολάτας είναι η θεοβρωμίνη και η καφεΐνη, οι οποίες βρίσκονται σε διαφορετικές ποσότητες σε διάφορους τύπους σοκολάτας. Για παράδειγμα, η μαύρη σοκολάτα είναι πιο τοξική για τα κατοικίδια ζώα από τη σοκολάτα γάλακτος. Εάν καταναλωθεί μια μικρή ποσότητα σοκολάτας γάλακτος, όπως αυτή που περιέχεται σε μια μπάρα Kit Kat ή σε ένα μπισκότο, μπορεί να μην παρατηρηθούν αρνητικές επιπτώσεις. Τούτου λεχθέντος, η σοκολάτα γάλακτος περιέχει επίσης σάκχαρα και λίπη που μπορεί να διαταράξουν το γαστρεντερικό σύστημα του σκύλου σας.

Τι συμβαίνει αν ο σκύλος μου φάει σοκολάτα;

Εάν καταναλωθεί μια μικρή ποσότητα σοκολάτας, όπως ένα μόνο μπισκότο σοκολάτας, μπορεί να μην παρατηρηθούν παρενέργειες. Άλλες φορές, όμως, ο σκύλος σας μπορεί να εμφανίσει εμετό, χαλαρά κόπρανα ή διάρροια.
Μειονεκτήματα

Διάρροια
Γρήγορος καρδιακός ρυθμός και/ή μη φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός
Ανησυχία
Τρόμος
Επιληπτικές κρίσεις
Θάνατος

Εάν δεν είστε σίγουροι για το τι πρέπει να κάνετε μετά την κατάποση σοκολάτας από το σκύλο σας, επικοινωνήστε με τον πλησιέστερο κτηνίατρο έκτακτης ανάγκης. Αυτός μπορεί να σας συμβουλεύσει σχετικά με τα επόμενα βήματα και να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν ο σκύλος σας μπορεί να έχει καταναλώσει θανατηφόρα δόση σοκολάτας.

Συμπέρασμα

Θα πρέπει πάντα να βεβαιώνεστε ότι η σοκολάτα και τα μπισκότα σοκολάτας βρίσκονται μακριά από το σκύλο σας και εκτός της διατροφής του για να αποφύγετε μια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση. Εάν ο σκύλος σας φάει ένα μπισκότο και τον παρακολουθείτε για 24 ώρες και φαίνεται να είναι καλά, είναι πιθανότατα εντάξει. Παρόλα αυτά, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρό σας το συντομότερο δυνατό για να βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας δεν έχει υποστεί καμία αρνητική επίδραση από τη σοκολάτα στο μπισκότο. Εάν παρατηρηθούν ανεπιθύμητες αντιδράσεις μετά την κατανάλωση μπισκότων, θα χρειαστεί επείγουσα επίσκεψη σε κτηνίατρο, καθώς η κατάσταση μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top