Ο σκύλος σας μιλάει: 15 σημάδια που θέλουν κάτι να σας πουν και πως να τα αναγνωρίσετε

Χρήσιμα

Οι σκύλοι είναι κατοικίδια που επικοινωνούν κυρίως μέσω της σωματικής τους γλώσσας. Ένας από τους τρόπους που εκφράζουν τα συναισθήματά τους είναι μέσω του κουνήματος της ουράς και των αυτιών τους. Όταν ένας σκύλος κουνάει την ουρά του, συνήθως δείχνει χαρά και ενθουσιασμό. Αντίθετα, όταν κρατά την ουρά του κάτω, μπορεί να είναι απογοητευμένος ή φοβισμένος. Επίσης, όταν το αυτί ενός σκύλου είναι σηκωμένο, συνήθως δείχνει προσοχή ή περιέργεια, ενώ όταν τα αυτιά του είναι προς τα κάτω, μπορεί να δείχνει ανησυχία ή φόβο. Είναι σημαντικό να μάθετε τα σημάδια αυτά για να μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα τη συμπεριφορά του σκύλου σας και να του παρέχετε τις κατάλληλες φροντίδες και προσοχή.

Τα σημάδια που δείχνουν οι σκύλοι:

Ουρά

Ο σκύλος κουνά την χαμηλωμένη ουρά του

Όταν ο σκύλος κουνά την ουρά του αργά, ο ίδιος δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει και σας ρωτά τι θέλετε να κάνει. Όταν κουνάει την ουρά γρήγορα, αυτό σημαίνει ότι παραδέχεται ότι είστε αρχηγός και πως θα ακολουθήσει το παραδειγμα σας.

Η ουρά είναι ψηλά και τρέμει ελαφρά

Ο σκύλος προκαλεί την εξουσία σας γιατί πιστεύει ότι αυτός είναι ο αρχηγός.

Η ουρά είναι ανάμεσα στα πόδια

Είναι ένα σημάδι ότι ο σκύλος φοβάται. Συνήθως αυτή η συμπεριφορά είναι ως αποτέλεσμα αντίδρασης στον πόνο. Αν δεν υπάρχει προφανείς λόγος για την συμπεριφορά αυτή τότε καλό θα ηταν να πάτε σε ένα κτηνίατρο.

Μάτια

Τα μάτια είναι ορθάνοιχτα και σε συναγερμό

Αυτό δείχνει το πώς το κατοικίδιο ζώο σας προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σας. Σας προκαλεί και περιμένει ότι να ανταποκριθείτε αποφασιστικά.

Ο σκύλος αλληθωρίζει και ανοιγοκλείνει τα μάτια

Αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμος να παίξει. Αλλά αν ο σκύλος σας αλληθωρίζει υπερβολικά συχνά αυτό μπορεί να είναι ένδειξη πως πονάνε τα μάτια του. Καλό θα ηταν σε μια τετοια περίπτωση να πάτε σε ένα κτηνίατρο.

Αυτιά

Τα αυτιά είναι ευθεία επάνω ή κλίνουν προς τα εμπρός

Ο σκύλος σας δείχνει ότι είναι περίεργος. Συνήθως ο λόγος είναι καποια αλλαγή στο περιβάλλον του.

Τα αυτιά του είναι κάτω κολλημένα

Αυτό είναι ένα σημάδι ότι το σκυλί είναι φοβισμένο.

Πρόσωπο

Ο σκύλος χασμουριέται

Η κίνηση αυτή σημαίνει ότι ο σκύλος είναι γκρινιάρης και νευρικός. Συνήθως παρατηρείται στα κουτάβια όταν βρίσκονται με άλλα μεγαλύτερα σκυλιά. Αν ομως ο σκύλος σας χασμουριέται άμεσος μετά από εσάς τότε αυτό σημαίνει πως ο σκύλος σας είναι πολύ δεμένος με εσάς.

Ο σκύλος γλύφει το πρόσωπό του

Ο σκύλος το κάνει αυτό όταν αισθάνεται στρες, πίεση ή κίνδυνο.

Ο σκύλος δείχνει τα δόντια του αλλά δεν υπάρχει γρύλισμα

Αυτό σημαίνει ότι ο σκύλος προστατεύει έδαφός του. Τα κατοικίδια συχνά το κάνουν αυτό, όταν τρώνε.

Πόζα

Ο σκύλος κυλιέται και δείχνει την κοιλιά του

Ο σκύλος δείχνει ότι σας εμπιστεύεται και θέλει να σας ευχαριστήσει. Αν τρίψετε την κοιλιά του σκύλου σας αφού είναι κάτω, θα δείξετε ότι είστε ευχαριστημένοι με τη συμπεριφορά του κατοικίδιου ζώου σας.

Ο σκύλος βάζει το κεφάλι στα γόνατα του ιδιοκτήτη του

Αυτό σημαίνει ότι ο σκύλος θέλει να τραβήξει την προσοχή και να δείξει ότι σας χρειάζεται. Εάν ένα κατοικίδιο ζώο αγγίζει τα χέρια του ιδιοκτήτη με τη μύτη του, θέλει να το χαϊδέψει.

Επίσης όταν ο σκύλος βάζει το πόδι του στο γόνατο του ιδιοκτήτη του

Αν ο σκύλος το κάνει αυτό με ένα πολύ αυτάρεσκο βλέμμα, προσπαθεί να κυριαρχήσει. Σε αυτήν την περίπτωση, οι εκπαιδευτές προτείνουν να κοιτάξετε στα μάτια τον σκύλο και να του απομακρύνετε το πόδι.

Ο σκύλος έχει το ένα μπροστινό πόδι σηκωμένο

Η στάση αυτή σημαίνει ότι το κατοικίδιο ζώο σας θέλει να σας ζητήσει κάτι. Ίσως πεινάει ή θέλει να παίξει.

Ο σκύλος σας γυρίζει την πλάτη

Αυτό δείχνει ότι σας εμπιστεύεται.

Ο σκύλος τινάζεται

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top