Οδηγός επιβίωσης: Είσαι αλλεργικός στην γάτα; Πως θα απομακρύνετε τα αλλεργιογόνα, Συμβουλές και χρήσιμες πληροφορίες

Χρήσιμα

Μπορεί να έχετε μια γάτα και να αγαπάτε πολύ το κατοικίδιό σας. Ωστόσο, ο τετράποδος φίλος σας μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες στους κοντινούς σας ανθρώπους και θα πρέπει να αποφεύγετε να προσκαλείτε ανθρώπους στο σπίτι σας.
Μπορεί επίσης να χρειαστεί να συναντήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού, γεγονός που αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τους λάτρεις της γάτας. Ενώ θα ήταν υπέροχο αν όλοι μπορούσαν να μοιραστούν την αγάπη και το παιχνίδι με τη γάτα σας, η πραγματικότητα είναι ότι οι γάτες είναι αλλεργικές σε πολλούς ανθρώπους.
Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε δοκιμασμένους τρόπους για να διατηρήσετε υπό έλεγχο τα αλλεργιογόνα της γάτας σας, ώστε να μη χρειάζεται να φτερνίζεστε κάθε πέντε λεπτά όταν ο αγαπημένος σας φίλος έρχεται για επίσκεψη.

Πώς να περιορίσετε τα αλλεργιογόνα της γάτας

Υπάρχουν διάφορα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για επισκέπτες με αλλεργίες. Ποτέ δεν ξέρετε ποιος μπορεί ξαφνικά να αναπτύξει αλλεργίες, οπότε ενσωματώστε αυτές τις τεχνικές στη ρουτίνα σας, αν είναι δυνατόν.
Περιορίστε τη γάτα σας σε ένα συγκεκριμένο χώρο . Δεν είναι πρακτικό να προσπαθείτε να εξαλείψετε τα αλλεργιογόνα, αν η γάτα σας σας ακολουθεί παντού και εξαπλώνει τα αλλεργιογόνα. Προσπαθήστε να τη μεταφέρετε στο ίδιο δωμάτιο για τη διάρκεια της επίσκεψής σας. Βεβαιωθείτε ότι τα κλινοσκεπάσματα, το νερό, η τροφή, ακόμη και τα παιχνίδια βρίσκονται στις θέσεις τους. Οι επισκέπτες μπορεί να αισθάνονται πιο άνετα αν δεν βλέπουν τη γάτα.

Σκουπίστε σχολαστικά

Η πλειονότητα των αλλεργιών από τις γάτες προκαλούνται από μια μικρή γλυκοπρωτείνη που ονομάζεται Fel D1 και βρίσκεται στο σάλιο της γάτας. Το αλλεργιογόνο αυγό μετατρέπεται σε μικροσκοπικές νιφάδες και διασκορπίζεται στον χώρο όταν οι γάτες καλλωπίζουν τον εαυτό τους. Ευτυχώς η σκούπα μπορεί να καθαρίσει πολύ καλά τον χώρο και να απομακρύνει τις τρίχες, άρα και το αλλεργιογόνο. Καθαρίστε το χαλί, κουρτίνες, υφάσματα και τα έπιπλά σας.

Μετακινήστε τα πουλόβερ και τα παλτά

Εάν υπάρχουν μοναχοί, μετακινήστε τους προσωρινά σε άλλο δωμάτιο. Τα μαλλιά και τα αλλεργιογόνα θα συγκεντρωθούν σε αυτά τα ρούχα και θα μεταφερθούν με τον αέρα.

Σκουπίστε τη σκόνη από τα έπιπλα

Ένα απορροφητικό ξεσκονόπανο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απομακρύνετε τέλεια τη σκόνη από τα έπιπλα. Ένα απλό φαράσι απλώς μετακινεί τη σκόνη, διασκορπίζοντας τα αλλεργιογόνα στον αέρα.
Σκουπίστε με μια σφουγγαρίστρα σε τακτική βάση. Μπορεί να έχουν μείνει σάλια και αλλεργιογόνα σε πρόσφατα καθαρισμένα δάπεδα και πλακάκια, τα οποία μπορεί να διασκορπιστούν σε όλο το πάτωμα. Αφαιρέστε τα με μια υγρή σφουγγαρίστρα.

Σκουπίστε τις σκληρές επιφάνειες

Τα αλλεργιογόνα δεν προσκολλώνται στις σκληρές επιφάνειες και απορροφώνται στις μαλακές επιφάνειες, αλλά μπορούν να προσκολληθούν σε μεγάλες ποσότητες στα τραπέζια, τους πάγκους και τις καρέκλες. Ένα γρήγορο σκούπισμα με ένα υγρό σφουγγάρι μπορεί να απομακρύνει τα αλλεργιογόνα.
Χρησιμοποιήστε φίλτρα αέρα- ένα ή περισσότερα φίλτρα μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του αέρα. Τα φίλτρα αέρα μπορούν να παγιδεύσουν έως και το 99% των σωματιδίων στον αέρα. Τα φορητά φίλτρα αέρα μπορούν να τοποθετηθούν στρατηγικά στις περιοχές όπου κάθονται οι καλεσμένοι με αλλεργίες. Τα φίλτρα μπορούν επίσης να εγκατασταθούν σε όλο το σπίτι. Η πιο αποδοτική επιλογή είναι η αντικατάσταση των φίλτρων στον απορροφητήρα με ειδικά φίλτρα για τον καπνό, τα αλλεργιογόνα και άλλα αιωρούμενα σωματίδια.

Αναθέστε τον επαγγελματικό καθαρισμό των αεραγωγών

Εάν το σπίτι σας διαθέτει κεντρική θέρμανση και κλιματισμό, στους αεραγωγούς συσσωρεύεται πολλή σκόνη και αλλεργιογόνα. Ο επαγγελματικός καθαρισμός απομακρύνει τη σκόνη, τη βρωμιά, τη μούχλα και τα αλλεργιογόνα. Είτε πάσχετε από αλλεργίες είτε όχι, τα οφέλη του καθαρισμού είναι τεράστια.
Για να κάνετε το σπίτι σας απαλλαγμένο από αλλεργιογόνα και φιλικό, πρέπει να δώσετε προσοχή στον τρόπο που καθαρίζετε. Τα μαντηλάκια καθαρισμού πρέπει να είναι υγρά. Το στεγνό καθάρισμα δεν είναι η λύση. Υπάρχουν πολλά σπρέι και διαλύματα που χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση των ακάρεων που είναι επίσης ωφέλιμα. Τα προϊόντα αυτά περιέχουν ενεργά συστατικά όπως – βενζοϊκό βενζύλιο-που βοηθούν στη διάσπαση της σκόνης και του περιεχομένου της.

Δεν είναι σπάνιο εσείς ή φίλοι να έχουν αλλεργία σε διάφορα πράγματα. Η αλλεργίες δεν κάνουν μόνο την εμφάνισή τους την άνοιξη. Είναι πιθανό οι γνωστοί και οι φίλοι σας να έχουν αλλεργία και στις γάτες. Μοιραστήκαμε μαζί σας τις καλύτερες συμβουλές για να κάνετε το σπίτι σας μικρότερη εστία αλλεργιογόνων ώστε να υποδεχτείτε τους φίλους σας χωρίς να χρειάζεται να κρατάνε συνέχει χαρτομάντηλο.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top