Οι επιστήμονες μίλησαν: Τα σκυλιά κουνάνε την ουρά τους και όταν είναι λυπημένα!

Χρήσιμα

Λίγοι άνθρωποι γνώριζαν πως η κίνηση της ουράς ενός σκύλου δείχνει και την διάθεση του. Πολλοί πιστεύουν πως όταν ο σκύλος τους κουνάει την ουρά πάντα είναι χαρούμενος. Οι επιστήμονες το έψαξαν και νέα μελέτη αποκαλύπτει πως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα..

Με αυτόν τον τρόπο, κατάφεραν να αποκαλύψουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα που επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να καταλάβουν πώς νιώθουν οι καλύτεροι σκύλοι φίλοι τους . Για το λόγο αυτό, σε αυτό το άρθρο μοιραζόμαστε το καθένα από αυτά. Μην το χάσεις!

Τι έδειξε η μελέτη

Μια ομάδα επιστημόνων που συνδέεται με το Πανεπιστήμιο του Τρέντο, που βρίσκεται στην Ιταλία, αφιερώθηκε στη διερεύνηση της γλώσσας της ουράς του σκύλου . Αυτό με την πρόθεση να μπορέσουμε να τους γνωρίσουμε πολύ περισσότερο.Εξαιτίας αυτού, συγκέντρωσαν αρκετούς σκύλους για να τους δείξουν μια σειρά από ηχογραφήσεις στις οποίες άλλοι γούνινοι κουνούσαν την ουρά τους. Επίσης, ενώ συνέβαινε αυτό, ανέλυσαν προσεκτικά όλες τις αντιδράσεις τους .Έτσι διαπίστωσαν ότι στα σκυλάκια εισέβαλε μια ασυναγώνιστη ηρεμία όταν παρακολούθησαν μια ηχογράφηση στην οποία ένας άλλος τετράποδος κουνούσε την ουρά του προς τα δεξιά. Με τον ίδιο τρόπο, που αγχώθηκαν πολύ όταν κατάλαβαν ότι το κίνημα ήταν προς τα αριστερά .

Ως εκ τούτου, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κίνηση της ουράς συνδέεται επίσης με αρνητικές αισθήσεις. Λοιπόν, κάθε φορά που πηγαίνει προς τα αριστερά, δείχνει ότι αισθάνονται ανήσυχοι ή κινδυνεύουν .Επομένως, κάθε φορά που τα σκυλιά παρατήρησαν ότι η ουρά ενός άλλου όντος του ίδιου είδους κινούνταν προς εκείνη την πλευρά, είχαν σημαντική αύξηση στον καρδιακό ρυθμό τους . Αυτό αφού γνώριζαν ότι περνούσε άσχημα και δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να τους βοηθήσουν.

Επιπλέον συμπεράσματα από την κίνηση της ουράς

Όπως και οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τρέντο, πολλοί άλλοι ειδικοί στη συμπεριφορά των σκύλων ανησυχούν για το τι σημαίνουν οι κινήσεις της ουράς. Κάνοντας αυτό, κατέστησαν σαφές ότι εκτός από τις ταλαντεύσεις προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά, υπάρχουν και άλλα που αποκαλύπτουν σημαντικές πληροφορίες .Κατά συνέπεια, έχουν δηλώσει ότι όταν ένας σκύλος κουνάει την ουρά του σε κύκλους διασκεδάζει πολύ . Ως αποτέλεσμα, το κάνει συνήθως όταν παίζει , συνειδητοποιώντας ότι το αγαπημένο του πρόσωπο έχει φτάσει στο σπίτι ή τρώει το αγαπημένο του φαγητό.

Ομοίως, όταν το σηκώνουν μέχρι πάνω προσπαθούν να δείχνουν επιβλητικά. Εξαιτίας αυτού, καταφεύγουν σε αυτή τη χειρονομία τις στιγμές που θέλουν να υποδείξουν στα άλλα σκυλιά ότι αυτή είναι η επικράτειά τους και ότι θέλουν να είναι εκείνοι με τη μεγαλύτερη εξουσία .Επίσης, έχει επισημανθεί ότι όταν οι γούνινοι κρύβουν την ουρά τους ανάμεσα στα πόδια τους, νιώθουν φόβο και ανασφάλεια . Για το λόγο αυτό την κατεβάζουν για να διατηρήσουν τις φερομόνες τους (που βγαίνουν από τον πρωκτό τους) και να μην τραβήξουν την προσοχή κανενός.

Επιπλέον, σε στιγμές που τα σκυλιά βάζουν την ουρά τους προς τα πάνω, επικοινωνούν ότι αισθάνονται γεμάτοι αυτοπεποίθηση και ηρεμία . Με αυτόν τον τρόπο, είναι πολύ συνηθισμένο να το κάνουν αφού απολαύσουν μια λιχουδιά ή έχουν μια ευχάριστη αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους τους.Από την άλλη πλευρά, εάν η ουρά ενός σκύλου είναι ανασηκωμένη και τεντωμένη, αντικατοπτρίζει ότι ο σκύλος αισθάνεται ότι απειλείται. Κατά συνέπεια, συνήθως συμβαίνει όταν ένα άλλο τριχωτό ή άγνωστο άτομο βρίσκεται γύρω από το χώρο στον οποίο το ζώο το περνάει .

Τα τελικά συμπεράσματα της έρευνας

Όλες οι πληροφορίες που αποκαλύφθηκαν όλα αυτά τα χρόνια ήταν απαραίτητες για να γνωρίζει η κοινωνία ότι, εκτός από την ισορροπία, η ουρά επιτρέπει στους σκύλους να επικοινωνούν με τα συναισθήματά τους σε ανθρώπους και όντα του είδους τους .Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, είναι γεγονός ότι δεν είναι καθόλου σκόπιμο να κόψετε την ουρά ενός σκύλου. Λοιπόν, αυτή η απόφαση μπορεί να τους κάνει να μην μπορούν να μεταφέρουν αυτό που νιώθουν με κατάλληλο τρόπο .

Ως εκ τούτου, μπορεί να καταλήξουν σε διάφορες παρεξηγήσεις και να τσακωθούν μαζί τους πολύ πιο εύκολα, ακόμα κι αν δεν το ψάχνουν .

Επομένως, είναι σημαντικό να κατανοήσουν όλα τα άτομα ότι το κούνημα της ουράς είναι μια φυσική χειρονομία που δεν πρέπει να αλλάξει με κανέναν τρόπο. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε την έννοια κάθε ταλάντωσης για να κατανοήσετε τέλεια το κατοικίδιο σας και να το βοηθήσετε σε ό,τι χρειαστεί .

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top