Οι πιο πιστές ράτσες σκύλων: Αναλυτική επισκόπηση, Τι τα κάνει ξεχωριστά, Χρήσιμες πληροφορίες

πιστές ράτσες σκύλων

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αναζητούν μια ποικιλία ιδιοτήτων σε έναν κατοικίδιο σκύλο. Ωστόσο, τείνουν να έλκονται ιδιαίτερα από πιστούς και πιστούς σκύλους. Ορισμένα σκυλιά δεν μοιράζονται ούτε ένα άτομο, ενώ άλλα δημιουργούν ισχυρό δεσμό μόνο με τους ιδιοκτήτες τους. Στα πιο πιστά σκυλιά αρέσει να ζουν μαζί και να κάνουν νέους φίλους, δείχνοντας πίστη και αφοσίωση και στα ανθρώπινα μέλη της οικογένειάς τους, αλλά η αφοσίωσή τους είναι προφανής. Ακολουθούν μερικές από τις πιο πιστές ράτσες σκύλων.

1. Ακίτα

Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Το πρώτο Ακίτα που έφτασε στις ΗΠΑ ήταν δώρο από την ιαπωνική κυβέρνηση στην Ελένη Κέλερ το 1937. Το πρώτο σκυλί στην λίστα μας είναι το Ακίτα που χαρακτηρίζεται ως ένα βαθιά πιστό σκυλί στους ανθρώπους. Περιγράφεται επίσης ως εντελώς αφοσιωμένο στην οικογένεια του. Αυτή η φυλή προέρχεται από την Ιαπωνία, εκτράφηκε ως σκυλί εργασίας και έχει θαρραλέα και αξιοπρεπή ιδιοσυγκρασία. Είναι ένας στοργικός, διασκεδαστικός σύντροφος με σεβασμό. Μπορεί να κοινωνικοποιηθεί και να εκπαιδευτεί εύκολα. Το πιο γνωστό Ακίτα ήταν ο Χάτσικο, ο οποίος συνόδευε το αφεντικό του στον σιδηροδρομικό σταθμό κάθε μέρα. Όταν πέθανε το αφεντικό του απρόσμενα, ο Χάτσικο πήγαινε στον σιδηροδρομικό σταθμός κάθε μέρα επί 10 χρόνια περιμένοντας τον να γυρίσει.Δεν είναι τυχαίο που συγκαταλέγεται στις πιο πιστές ράτσες σκύλων. 

Next: Αυτό το κυνηγετικό σκυλί εκτράφηκε και είναι διαθέσιμα σε δύο μεγέθη.

ακίτα

2. Μπίγκλ

Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Τα Beagle έρχονται σε δύο μεγέθη και τα δύο μεγέθη μπορούν να γεννηθούν εντός μιας γέννας.
Το Μπίγκλ είναι αγαπημένο οικογενειακό σκυλί. Είναι εξαιρετικά σκυλιά κυνηγιού και πιστοί σύντροφοι. Αρχικά είχαν εκτραφεί για να κυνηγού σε ομάδες, για αυτό τον λόγο είναι εξαιρετική συντροφιά για τους ανθρώπους.
Η μύτη του μπορεί να τον οδηγήσει σε διάφορες μεριές και ανακαλύψεις. Είναι προσκολλημένα στον άνθρωπο και χρειάζονται συντροφιά από τον άνθρωπό τους ή έναν άλλο σκύλο. Η φιλική προσωπικότητά τους κάνουν το Μπίγκλ φιλικό, πιστό και επιτυχημένο κυνηγό. Χρειάζεται ελάχιστη κοινωνικοποίηση και ταιριάζει τέλεια με άλλα σκυλιά ή παιδιά.

Next: Αυτά τα σκυλιά έχουν φοβερή υπομονή με τα παιδιά.

3. Μπόξερ

Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Τα Μπόξερ με το λευκό τρίχωμα δεν έχουν αλμπινισμό και δεν πάσχουν από κάποια γενετική μετάλλαξη. Τα λευκό τρίχωμα είναι ακόμα ένα χρώμα της φυλής. Το ¼ των κουταβιών γεννιούνται με λευκό τρίχωμα.
Τα Boxers είναι πιστοί και παιχνιδιάρικοι σύντροφοι. Επίσης είναι εξαιρετικά σκυλιά φύλαξης. Αγαπούν την διασκέδαση, το παιχνίδι, την άθληση με τους ανθρώπους τους. Είναι υπομονετικά και προστατευτικά με τα παιδιά, για αυτό είναι και ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή για οικογένειες. Δεν έχουν επιθετικές τάσεις παρά το στοργικό χρήσης του σαν επιθετικά και άγρια σκυλιά.
Έχουν μεγάλη υπομονή με τα παιδιά και συνδέονται πραγματικά με τις οικογένειές τους.Δεν είναι τυχαίο που συγκαταλέγεται στις πιο πιστές ράτσες σκύλων. 

Next: Αυτή η Γαλλική φυλή σκύλων έχει εντυπωσιακή κυνηγετική ικανότητα αλλά και φιλική προσωπικότητα.

πιστές ράτσες

4. Brittany

Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Το Brittany έχει φοβερά κυνηγετικά ένστικτα κατά των θηραμάτων. Όμως εάν εκπαιδευτούν μπορούν να ζήσουν ειρηνικά με γάτες. Το Brittany είναι άλλη μια φυλή που αγαπά την άσκηση ειδικά εάν είναι μαζί με τους αγαπημένους της φίλους. Είναι εξαιρετικά πιστή φυλή, γρήγορη και περίεργη. Λατρεύουν το τρέξιμο, το κυνήγι και το παιχνίδι. Η καθημερινότητα με ένα Brittany δεν είναι ποτέ βαρετή. Αυτός ο οικογενειακός και αθλητικός σκύλος απολαμβάνει να περνά χρόνο μαζί σας. χρειάζεται έντονη άσκηση καθημερινά αλλά και ψυχική διέγερση. Μπορείτε να το πάτε για κυνήγι ή για δραστηριότητες ευκινησίας και υπακοής. Αλληλοεπιδρά υπέροχα με τα παιδιά.

Next: Αυτή η ανθεκτική φυλή αγαπά τους ανθρώπους, αλλά όσο αφορά τα άλλα σκυλιά προτιμά να κάνει παρέα με την δική του φυλή.

5. Τσιουάουα

Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Τα Τσιουάουα προτιμούν να κάνουν παρέα με σκυλιά της ίδια φυλής.
Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν το Τσιουάουα ως το μικρό σκυλί με την μεγάλη προσωπικότητα. Αυτό το έξυπνο, μικρό σκυλί είναι πραγματικά πολύ πιστό. Δεν χρειάζονται εκτενή εκπαίδευση χάρη στον ενθουσιασμό τους. Είναι το μικρότερο σκυλάκι ανάμεσα σε όλες τις φυλές σκύλου και ζυγίζει λιγότερο από 4 κιλά. Οι προσωπικότητες ποικίλουν, αλλά όλα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό – είναι πιστά στους ανθρώπους, τους αγαπούν πολύ αλλά χρειάζονται και πολύ προσοχή. Ορισμένα Τσιουάουα έχουν την φήμη ότι είναι εχθρικά με τους ξένους, αυτό συμβαίνει εξαιτίας της προστατευτικής τους φύσης. Χρειάζονται ήπια και συνεπή εκπαίδευση. Είναι σημαντικό να μετριάσετε το γαύγισμά τους. Παρόλο που είναι πολύ έξυπνα χρειάζονται θετική ενίσχυση.

Next: Πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες έχουν ένα Dachshund.

6. Dachshund

Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Ορισμένοι διάσημοι ιδιοκτήτες Dachshund είναι οι : Pablo Picasso, ο Andy Warhol και ο David Hockney.
Πολλοί αγαπούν την ράτσα καθώς είναι πολλή πιστή αλλά και εξαιρετικά διασκεδαστική. Ορισμένοι περιγράφουν το Dachshund ως ζωντανό σκύλο με ξεχωριστή προσωπικότητα αλλά και έντονη οσφρητική αίσθηση. Επίσης έχει τόσο υψηλό επίπεδο νοημοσύνης που βαριέται εύκολα. Αγαπά να περνά χρόνο με τους ανθρώπους του. Στην πραγματικότητα είναι αρκετά ανεξάρτητος σκύλος αλλά επιλέγει να συμμετέχει στις οικογενειακές δραστηριότητες όταν του δοθεί η ευκαιρία.
Όσοι γνωρίζουν ένα σκυλάκι Dachshund εκτιμούν τον χαρακτήρα, την νοημοσύνη και την απόλυτη αφοσίωση στους ανθρώπους του.

Next: Αυτός ο σκύλος αγαπά πολύ τα παιδιά και τα άλλα κατοικίδια εάν μεγαλώνουν μαζί τους.

Dachshund

7. Doberman pinscher

Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Παρά τα στερεότυπα το Doberman εάν μεγαλώσει στο ίδιο σπίτι με παιδιά ή άλλα κατοικίδια θα τα αγαπήσει , θα τα προστατεύει και θα απολαμβάνει να περνά χρόνο μαζί τους.
Ένας υπεύθυνα εκτρεφόμενος και κατάλληλα εκπαιδευμένος σκύλος Ντόμπερμαν είναι εξαιρετικά φιλικός.Δεν είναι τυχαίο που συγκαταλέγεται στις πιο πιστές ράτσες σκύλων. 
Είναι πολύ έξυπνα σκυλιά και εύκολο να εκπαιδευτούν, για αυτό συμμετάσχουν σε πολλές δραστηριότητες της αστυνομίας και του στρατού. Αγαπούν να περνούν χρόνο με τις οικογένειές τους και να να κάνουν διάφορες δραστηριότητες. Είναι πιστά και περιπετειώδης. Μάλιστα πολλοί θεωρούν ότι είναι μια από τις πιο πιστές φυλές που δημιουργούν ένα τεράστιο δεσμό με τους ιδιοκτήτες τους.

Next: Αυτός ο σκύλος έγινε μια από τις πιο εύκολα αναγνωρισμένες φυλές.

8. Γερμανός ποιμενικός

Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Ο Rin Tin Tin, ένας Γερμανός βοσκός που βρέθηκε σε μια ζώνη μάχης του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου, έγινε ο πρώτος σκύλος σταρ του κόσμου. Αυτή η φυλή απέκτησε την φήμη τη εξαιτίας της απίστευτη νοημοσύνης και της ευγενικής ιδιοσυγκρασίας. Χρειάζονται άφθονη σωματική άσκηση και ψυχική διέγερση καθημερινά.
Μπορούν να ανταπεξέλθουν τέλεια σε οποιαδήποτε δουλειά, σαν σκύλοι αστυνομίας, στρατού, διάσωσης, αναζήτησης ακόμα και σαν αθλητές. Επίσης αγαπούν τα απιδιά και θεωρούνται υπέροχα οικογενειακά σκυλιά με πρώιμη κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση. Είναι πιστά σκυλιά και μπορούν να γίνουν αμέσως φίλοι σας.

Next: Ο στρατηγός Lafayette έφερε το πρώτο ζευγάρι αυτών των σκύλων στις ΗΠΑ

πιστές ράτσες

9. Μεγάλα Πυρηναία

Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Ο στρατηγός Λαφαγιέτ έφερε το πρώτο ζευγάρι σκυλιών των Μεγάλων Πυρηναίων στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1824. Τα Great Pyrenees είναι ένα όμορφο και ισχυρό σκυλί βουνού. Επίσης περιγράφεται ως μια πιστή, έξυπνη, στοργική, ήρεμη και δυνατή φυλή που προσφέρει την αγάπη της άνευ όρων.Δεν είναι τυχαίο που συγκαταλέγεται στις πιο πιστές ράτσες σκύλων. 
Αυτά τα σκυλιά χρειάζονται σταθερό ηγέτη, κυρίως για να μπορούν να οροθετηθούν. Μην ξεχνάτε ότι το μέγεθός τους μπορεί να ξεπεράσει τα 45 κιλά. Η εκπαίδευση απαιτεί συνέπεια, υπομονή και θετική ενίσχυση.
Είναι θαρραλέα και αφοσιωμένα, αγαπούν τις οικογένειές τους και τα παιδιά, θα τα προστατέψουν εάν χρειαστεί.
Τέλος μπορούν να ταιριάξουν με σκύλους άλλων φυλών εάν τα κοινωνικοποιείστε νωρίς.

Next: Αυτά τα ψηλά σκυλιά μοιάζουν με άλογα!

10. Irish wolfhound

Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Το Irish wolfhound εκτράφηκε για να κυνηγάει αλλά απολαμβάνει να βρίσκεται σε περιφραγμένη περιοχή αρκεί να μπορεί να τρέχει και να παίζει.
Είναι μια αρκετά ψηλή και πιστή φυλή. Είναι ώριμη, υπάκουη και αθλητική προσωπικότητα. Χρειάζονται πολύ άσκηση τόσο όσο μια πολύ ενεργή φυλή. Αυτά τα σκυλιά είναι πιστοί και αξιόπιστοι σύντροφοι. Μπορεί να συνδεθεί ε τους ανθρώπους και να θέλει να συμμετάσχει σε όλες τις οικογενειακές δραστηριότητες. Αν και συχνά είναι πολύ μεγάλα για να παίζουν με ασφάλεια με μικρά παιδιά, είναι πολύ υπομονετικά μαζί τους. Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να εκπαιδεύσουν ένα Irish wolfhound καθώς συμπεριφέρονται σαν κουτάβια περίπου έως την ηλικία των 2 ετών. Χρειάζονται σταθερή και συνεπή εκπαίδευση για να μάθουν να υπακούν σε κανόνες.

Next: Αυτά τα σκυλιά είχαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία των βασιλικών και αυτοκρατορικών χρόνων και άκμασα στην Ευρώπη πριν από 5 – 8 αιώνες.

11. Κουβάζ/ Kuvasz

Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Ο πληθυντικός του kuvasz είναι «kuvaszok».Πολλοί άνθρωποι δεν έτυχε να συναντήσουν ποτέ ένα Κουβάζ. Είναι ένας πολύ πιστός, προστατευτικός και ατρόμητος σκύλος. Έχει μεγάλο μέγεθος και χαρακτηρίζεται από υπομονή με τις οικογένειές τους. Επίσης είναι έντονα δραστήρια σε σχέση με άλλα σκυλιά του μεγέθους τους.
Αυτά τα σκυλιά είναι πολύ προστατευτικά , γι αυτό είναι καλό να μαθαίνουν από νωρίς τι είναι πραγματικά απειλή και τι απλά άγνωστο. Με την σωστή εκπαίδευση θα γίνει πολύ ευγενικό με τους καλεσμένους σας και θα μάθει πότε πρέπει να σας προστατεύει. Δεν είναι τυχαίο που συγκαταλέγεται στις πιο πιστές ράτσες σκύλων. 
Είναι πολύ ευαίσθητο οπότε η σκληρή προπόνηση δε θα λειτουργήσει.

Next: Είναι ένα πραγματικά διάσημο σκυλί του Hollywood

Kuvasz

12. Rough collie

Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι το Κόλεϊ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιτυχία του 1943 Lassie Come Home. Αλλά λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν το όνομα του αστεριού του σκύλου: Pal. Ο Pal αρχικά απορρίφθηκε για το ρόλο λόγω του φύλου του. Όμως εντυπωσίασε τους παραγωγούς τόσο που άλλαξαν γνώμη.
Το Κόλεϊ είναι γνωστό ως αφοσιωμένο και πιστό σκυλί. Έχουν απίστευτες ικανότητες στην βοσκή και την προστασία. Είναι ενθουσιώδεις σκύλοι εργασίας αλλά αγαπούν εξίσου να βρίσκονται στο σπίτι με τις οικογένειές τους.
Οι άνθρωποι προτιμούν τα Κόλεϊ γιατί είναι έξυπνα, ευαίσθητα, πιστά αλλά και μπορούν να προβλέψουν τις ανάγκες του ιδιοκτήτη τους. Επίσης τα Κόλεϊ μπορούν να γίνουν σκύλοι διάσωσης ανθρώπων ή ζώων.
Είναι καλά και φιλικά και ίσως μερικές φορές να δείχνουν καχύποπτα με τους ξένους. Είναι εξαιρετικά με τα παιδιά.

Next: Αυτή η φυλή αρχικά χρησιμοποιήθηκε για να βρίσκει και να σώζει χαμένους ανθρώπους στις Ελβετικές Άλπεις.

13. St. Bernard

Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Ο σκύλος St. Bernard έσωζε ταξιδιώτες στις Ελβετικές Άλπεις.
Είναι μια διάσημη, αγαπητή και πιστή φυλή. Είναι πραγματικά επιβλητικά σκυλιά εξαιτίας του παρουσιαστικού τους αλλά φιλικά και υπομονετικά. Μάλιστα είναι γνωστά ως σκυλιά «νταντάδες» μικρών παιδιών.
Εάν τα εκπαιδεύσετε από νωρίς και έχετε χρόνο για καθημερινή άσκηση μπορούν να γίνουν εξαιρετικοί σύντροφοι.
Εάν θέλετε να πάρετε έναν σκύλο Αγίου Βερνάρδου πρέπει να κάνετε προσεκτική έρευνα, ορισμένα σκυλιά έχουν προβλήματα υγείας και ιδιοσυγκρασία. Χεριάζετε να τον κοινωνικοποιείστε από νωρίς αλλά και να είστε έτοιμη για πολλή άσκηση και εργασία.

Next: Αυτή η φυλή σκωτσέζικου σκύλου ήταν πολύ γνωστή στη βικτοριανή αριστοκρατία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

St. Bernard

14. Τεριέ Skye

Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει την ιστορία του διάσημου πιστού Τεριέ Skye, Greyfriars Bobby. Αποδεικνύεται ότι η ιστορία δεν είναι ακριβώς αληθινή – αλλά τα Τεριέ Skye εξακολουθούν να συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο πιστών φυλών σκυλιών.
Εάν και είναι μια αρκετά σπάνια φυλή, συγκαταλέγεται στην λίστα με τις πιο πιστές ράτσες σκύλων. Έχουν εξαιρετική φήμη οτι είναι ήρεμα και αξιοπρεπή, αλλά συνάμα και πεισματάρικα σκυλιά.
Απολαμβάνουν μεγάλες βόλτες και έντονο παιχνίδι. Απαιτούν πρώιμη κοινωνικοποίηση για να διασφαλίσετε ότι είναι ευτυχισμένα αλλά και κοινωνικά. Τέλος έχει φήμη ότι γαυγίζει έντονα και σκάβει. Προτιμά τους ενήλικες από τα παιδιά.
Κατά την εκπαίδευση του ίσως συναντήσετε μερικές δυσκολίες.

Next: Αυτή η μικρή φυλή σκύλου ανήκε αρχικά στην ευρωπαϊκή εργατική τάξη και μετά έγινε σύντροφος σε οικογένειες υψηλής κοινωνίας.

15. Τεριέ Γιορκσάιρ

Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Κατάγονται από την ομώνυμη πόλη και εκτράφηκαν για να πιάνουν αρουραίους. Τελικά έγιναν σκύλοι της υψηλής κοινωνίας σε όλη την Ευρώπη στα τέλη της βικτοριανής εποχής.
Άλλο ένα Τεριέ που βρίσκεται στην λίστα με τα πιο πιστά σκυλιά. Είναι ένα σκυλάκι με μικρό μέγεθος αλλά μεγάλη προσωπικότητα.
Τα Γιορκσάιρ είναι γενναία, αποφασιστικά, διερευνητικά και δραστήρια. Είναι εξαιρετικοί σύντροφοι είτε μένετε σε μεγάλος σπίτι είτε σε διαμέρισμα. Παρά την τάση τους για αναταραχές, θέλουν πολλή προσοχή από τους ιδιοκτήτες τους.
Δεν τους αρέσει να μένουν μόνα τους, και μπορούν να αλλιλεπιδρούν με άλλα ζώα μέσα στο σπίτι. Μπορεί να είναι λίγο επιφυλακτικά στις νέες περιπέτειες. Το Γιορκσάιρ θα σας αφιερωθούν για πάντα.Δεν είναι τυχαίο που συγκαταλέγεται στις πιο πιστές ράτσες σκύλων. 

πιστές ράτσες

Δεν είναι πάντα η εκπαίδευση αυτή που θα κάνει έναν σκύλο πιστό και συντροφικό. Τα γονίδια έχουν σημαντικό ρόλο για το πως θα εξελιχθεί μια ράτσα και στο πόσο πιστή και υπάκουη μπορεί να είναι.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr