Οι πιο σπάνιες γάτες του κόσμου: 5 υπέροχες ράτσες που ίσως δεν γνωρίζατε

by Έφη Αθανασίου

Όλοι ξέρουμε τις ράτσες των σκυλιών, τις περισσότερες τουλάχιστον και τα χαρακτηριστικά τους. Όταν όμως πρόκειται για τις γάτες μας, οι περισσότεροι μας ρωτούν και δεν ξέρουμε τι να τους απαντήσουμε. Οι περισσότερες ράτσες είναι άγνωστες σε πολύ κόσμο, εκτός βέβαια από εκείνους που αγαπάνε τις γάτες και διαβάζουν πολύ για εκείνες. Υπάρχουν 200 ράτσες εκεί έξω και αν θέλεις κι εσύ να μάθεις τις πιο περίεργες, συνέχισε την ανάγνωση και θα εκπλαγείς.

York Chocolate

Μια από τις σπάνιες γάτες, είναι και η York Chocolate , είναι συγγενής της αμερικανικής ράτσας με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της, την μεταξένια γούνα, την πλουμιστή ουρά και τα χαρακτηριστικά αυτιά. Είναι πραγματικά πανέμορφη και κερδίζει τις εντυπώσεις.

Είναι από αυτές που θέλουν παιχνίδια συνέχεια και προσοχή, όπως οι περισσότερες γατούλες δηλαδή, είναι περίεργη και νιαουρίζει συνέχεια γιατί θέλει να δείξει την παρουσία της στο χώρο. Σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη! Το όνομα της φυσικά, το έχει πάρει από την Νέα Υόρκη, όταν δημιουργήθηκε το 1983.

Αγαπημένο της σημείο στην φύση είναι το νερό. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, υπάρχουν γάτες που αγαπούν το νερό, οπότε την επόμενη φορά που και το δικό σας γατάκι θα επιμένει να  μην μπαίνει στην μπανιέρα πεισματικά, θυμηθείτε αυτό.

Nebelung

Το Nebelung είναι μια νέα και σχετικά σπάνια φυλή που αναπτύχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1980. Το όνομά τους προέρχεται από τη γερμανική λέξη «Nebel», που σημαίνει ομίχλη. Αν δείτε, το χρώμα της προδίδει και την ονομασία και την προέλευεση της. Υπάρχει κάτι πιο όμορφο από αυτό τη γάτα; Αυτές οι υπέροχες γάτες έχουν μεσαίου μήκους γούνα που είναι μπλε γκρι με ασημί γυαλάδα και μεγάλα πράσινα μάτια.  Μερικές φορές αναφέρονται ως μακρυμάλλη Russian Blue, αλλά αν και οι δύο ράτσες γατών είναι συγγενείς και παρόμοιες στην εμφάνιση, δεν είναι ίδιες.

Οι γάτες Nebelung μπορεί να είναι ντροπαλές σε νέες καταστάσεις ή με νέους ανθρώπους και προτιμούν ένα σπίτι χωρίς πολύ θόρυβο ή αναταραχή. Είναι εσωστρεφείς, σαν έναν άνθρωπο που αγαπά τους γύρω του όμως χρειάζεται τον προσωπικό του χώρο και θέλει ησυχία στο σπίτι του. Ωστόσο, μόλις ζεσταθούν με τους ανθρώπους τους, είναι στοργικά, έξυπνα και αγαπημένα κατοικίδια ζώα που τείνουν να δένονται με ένα ή δύο μέλη της οικογένειας. Αν θεωρήσουν ειδικά ότι είσαι ο κηδεμόνας τους, σε αγαπούν και δένονται μαζί σου για όλη τους τη ζωή.

Cymic

Μία από τις παλαιότερες ράτσες γάτας, η Cymric είναι μια μακρυμάλλη ποικιλία Manx . Εκτός από το μήκος των μαλλιών τους, το Cymric και το Manx είναι σχεδόν πανομοιότυπα – και τα δύο έχουν στρογγυλεμένα χαρακτηριστικά και φυσικά κοντές ουρές. Αυτές οι αργές έως ώριμες φυλές μοιράζονται επίσης παιχνιδιάρικες προσωπικότητες που μοιάζουν με γατάκια που επιμένουν μέχρι την ενηλικίωση. Το Cymric και το Manx είναι τόσο γενετικά παρόμοια που τα γατάκια Manx μπορεί να εμφανιστούν σε Cymric γέννα και αντίστροφα.

LaPerm

Οι γάτες LaPerm είναι γνωστές για το τριχωτό του δέρμα, τις φιλικές προσωπικότητες και το δυνατό και περήφανο γουργούρισμα τους. Είναι πολύ φιλική με τους ανθρώπους και τα πάει πολύ καλά και με τους σκύλους. Αν και δεν περιμέναμε από μία ράτσα γάτας να τα πηγαίνει τόσο καλά με άλλα κατοικίδια και ειδικά σκύλους, αυτή η γάτα είναι γλυκιά, τρυφερή και πολύ έξυπνη.

Korat

Είναι μια έξυπνη , παιχνιδιάρικη και δραστήρια γάτα που δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς με τους ανθρώπους και είναι πολύ φασαριόζα , με ήχο διαφορετικό από τις άλλες ράτσες. Μεταξύ των χαρακτηριστικών του Korat είναι το κεφάλι του σε σχήμα καρδιάς, τα μεγάλα πράσινα μάτια του . Το περίεργο χαρακτηριστικό της είναι, ότι, τα μπροστινά της πόδια είναι πιο κοντά από τα πίσω πόδια της. Είναι πάρα πολύ χαριτωμένη και αριστοκρατική. Το όνομά της ράτσας οφείλεται στην επαρχία Κόρατ της Ταϊλάνδης, από όπου προέρχεται, ενώ σύμφωνα με την ιστορία στην χώρα τους θεωρείται σαν σύμβολο τύχης.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr