Οι σκύλοι ξέρουν ν’ αγαπούν χωρίς όριο: Μόνο δυο πλάσματα ξέρουν να αγαπούν ανιδιοτελώς στην γη

Χρήσιμα

Διάβασα κάπου ότι αν γινόμασταν όλοι το είδος των ανθρώπων που πιστεύουν τα σκυλιά μας ότι είμαστε, ο κόσμος θα ήταν καλύτερος. Επειδή από όλα τα πλάσματα στη γη, υπάρχουν μόνο δύο άνθρωποι που γνωρίζουν την ανιδιοτελή αγάπη: οι μητέρες και τα σκυλιά τους.

Η αγάπη και η αφοσίωση του σκύλου είναι πέρα από κάθε κοινωνικό στερεότυπο

Η αφοσίωση και η λατρεία των σκύλων δεν σοκάρει ποτέ, ανεξάρτητα από τον πολιτισμό, την εποχή ή τις κοινωνικές συνθήκες.

Οι σκύλοι ξέρουν να αγαπούν χωρίς “γιατί”

Αυτό συμβαίνει επειδή οι σκύλοι ξέρουν να αγαπούν χωρίς “γιατί”. Αγαπούν ό,τι κι αν συμβαίνει. Δεν τους νοιάζει αν είσαι παχύς ή αδύνατος, φτωχός ή πλούσιος, ιδιοφυία ή και όχι, αρκεί να είσαι εκεί για να τους δώσεις νερό και φαγητό στο στόμα. Αλλά ακόμα κι αν τους αγνοείς, εξακολουθούν να σε αγαπούν.

Το μυαλό τους είναι το αντίθετο κάθε εκδικητικής ανθρώπινης τάσης, και ξέρουν πάντα πώς να προσφέρουν άλλοθι και δικαιολογία. Κάτι πρέπει να συνέβη, δεν υπάρχει περίπτωση να το έκαναν από κακία.

Αγάπη από την πρώτη ματιά

Σας αγαπούν από την πρώτη στιγμή που τα παίρνετε στα χέρια σας και δεν περιμένουν τίποτα σε αντάλλαγμα. Δεν σας κρίνουν, δεν σας αγνοούν και δεν σας βασανίζουν. Ακόμα και όταν φεύγετε, είναι ακόμα ζωντανά και περιμένουν την επιστροφή σας.

Και όταν επιστρέφετε, πηδούν πάνω σας, κουνάνε την ουρά τους και χαίρονται, σαν να μην πληγώθηκαν ποτέ από την απόδρασή σας. Αυτό συμβαίνει επειδή, σε αντίθεση με τους ανθρώπους, οι σκύλοι αγαπούν με την καρδιά τους, χωρίς τον παραμικρό λόγο. Ξέρουν χωρίς να γνωρίζουν.

Τα σκυλιά ξέρουν τι σημαίνει επιμονή

Ξέρουν τη σημασία του να σηκώνεσαι, όσο αδέξια κι αν είσαι, όσο σκληρά κι αν είσαι. Μια ανθρώπινη μέρα μοιάζει με την εβδομάδα ενός σκύλου- δεν υπάρχει χρόνος για να τους κρατήσουν για τον εαυτό τους και χώρος για τρυφερότητα.

Τα σκυλιά είναι θαρραλέα πλάσματα και θα κυνηγήσουν οτιδήποτε τους αρέσει, χωρίς να αφήνουν το μέγεθός τους να τους εμποδίσει. Ξέρουν ότι ο χρόνος είναι το ζητούμενο, οπότε όσο κι αν τα μαλώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, το βράδυ θα αφήσουν πίσω τους τον εγωισμό τους και θα έρθουν τρέχοντας να αγκαλιαστούν στην αγκαλιά σας.

Εάν οι άνθρωποι αγαπούσαν όπως τα σκυλιά…

Ναι, αν οι άνθρωποι αγαπούσαν όπως τα σκυλιά, ο κόσμος θα ήταν σίγουρα ένα καλύτερο μέρος. Θα απολαμβάναμε τις βόλτες, τον ήλιο και τον αέρα, θα απολαμβάναμε τη μαγεία τους και δεν θα υποτιμούσαμε ποτέ την αξία του παιχνιδιού.

Θα ήμασταν πιστοί, θα λαχταρούσαμε να φιλήσουμε τους ανθρώπους μας χωρίς να θεωρούμε στιγμή την παρουσία τους δεδομένη και όταν εκείνοι περνούσαν δύσκολα, θα σωπαίναμε και θα στεκόμασταν απλά δίπλα τους, γιατί θα ξέραμε πως δεν έχουν ανάγκη από έωλες συμβουλές, μα από ουσιαστικές παρουσίες.

Αν ξέραμε να αγαπάμε όπως εκείνοι, θα ξέραμε ότι η βία γεννάει επιθετικότητα, η σκληρότητα γεννάει φόβο και ο θαυμασμός γεννάει ανεξαρτησία. Δεν θα συμμετείχαμε σε παιχνίδια εξουσίας, θα καταλαβαίναμε ότι οι άλλοι είναι προϊόν του περιβάλλοντός τους και θα ενεργούσαμε ανάλογα, με καλοσύνη και αμοιβαίο σεβασμό. Θα καταλαβαίναμε επιτέλους ότι κανείς δεν γεννιέται κακός και ότι τα όρια επιβάλλουν σεβασμό εφόσον περιβάλλουν τα πάντα εκτός από την αγάπη.

Έτσι αγαπάμε χωρίς να έχουμε τίποτα. Να μην περιμένουμε τίποτα, να μην ζητάμε τίποτα. Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα είστε ευτυχισμένοι ή ότι η αγάπη σας θα εκτιμηθεί. Μπορώ όμως να εγγυηθώ ότι θα νιώσετε την ομορφιά της επικοινωνίας με τον εαυτό σας. Να είστε προσεκτικοί με τους άλλους και να τους βοηθήσετε να επουλώσουν τις πληγές τους. Καθοδηγήστε τους ώστε να μπορούν να περπατήσουν ακόμα κι αν δεν μπορούν να δουν, δώστε τους δύναμη ακόμα κι αν δεν μπορούν να μιλήσουν. Γίνε σκύλος, όχι κουτάβι.

Αν δεν έχετε ακόμα τη δύναμη να αγαπάτε σαν σκύλος (ποιος λέει ότι είναι εύκολο; ) ), ελπίζω να σας αγαπήσει ένας από τους ανθρώπους σας. Αν είστε αρκετά τυχεροί για να βιώσετε μια τέτοια ευλογία, τουλάχιστον να έχετε τη δύναμη να την αντέξετε και να την αφήσετε να φύγει.

Ακόμα κι αν περνάει όλη τη νύχτα μαζί σου, συνειδητοποίησε πόσο του λείπεις το πρωί και μην τσιγκουνεύεσαι τη στοργή και τις αγκαλιές. Εξάλλου, αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται από εσάς. Διαφορετικά, ο “σκύλος” μπορεί να μην είναι θυμωμένος μαζί σας, αλλά ανήσυχος, γιατί όταν τον χάσετε, ο “εαυτός” σας δεν θα σας το συγχωρήσει ποτέ.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top