Ονοματοδοσία γάτας: Έτσι θα επιλέξετε το τέλειο όνομα για τη γάτα ή το γατάκι σας

by Μυρσίνη Καραμαούνα

Το όνομα που θα επιλέξετε για τη γάτα σας συμβάλλει στην ανάπτυξη της ταυτότητάς της και τη συνοδεύει για μια ζωή. Λάβετε υπόψη σας αυτές τις συμβουλές για να επιλέξετε το καλύτερο όνομα για το νέο γατίσιο μέλος της οικογένειάς σας.

Όταν πρόκειται να επιλέξετε το τέλειο όνομα για γάτα, ο μεγάλος αριθμός των επιλογών μπορεί γρήγορα να γίνει συντριπτικός. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας και που θα κάνουν το όνομα γάτας που θα επιλέξετε να είναι κάτι που θα αρέσει και στους δύο. Μάθετε πώς να διαλέξετε ένα όνομα γάτας που να του ταιριάζει.

Ονοματοδοσία γάτας: Δεν έχετε αποφασίσει πως να ονομάσετε το νέο σας γατάκι; -Δείτε τα πιο δημοφιλή ονόματα γάτας

Λάβετε υπόψη την προσωπικότητα της γάτας σας

Το όνομα και η προσωπικότητα της γάτας σας συνθέτουν την ταυτότητά της. Η συνεκτίμηση των μοναδικών χαρακτηριστικών της γατούλας σας όταν επιλέγετε ένα όνομα κάνει τις ιδιορρυθμίες της ακόμα πιο αξιαγάπητες.

Αν η γάτα σας είναι ασυνήθιστα φιλική ή ντροπαλή, αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να είναι κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου. Υπάρχουν επίσης συγκεκριμένες ράτσες γατών που είναι πιο έξυπνες από άλλες, και ένα όνομα όπως Brainy ή Einstein μπορεί να ταιριάζει.

Βασίστε το όνομα στην εμφάνιση της γάτας σας

Εξετάστε την εμφάνιση της γάτας σας για να βοηθήσετε στον καθορισμό του ονόματός της. Το Pumpkin ή το Sunny θα μπορούσαν να είναι καλά ονόματα για πορτοκαλί γάτες, ενώ το Patches θα ήταν πιο λογικό για μια calico γάτα.

Το χρώμα δεν είναι ο μόνος παράγοντας εμφάνισης όμως – θα πρέπει επίσης να αναγνωριστεί η φυλή της γάτας σας, το μήκος των τριχών και το φύλο. Οι ράτσες γάτας με μακριά μαλλιά, όπως η Περσική ή η Σιβηριανή, έχουν μια βασιλική εμφάνιση, οπότε ονόματα για κοριτσάκια όπως Kate ή Elizabeth θα ήταν καλές επιλογές. Αν έχετε αρσενικό, μερικά από τα κορυφαία ονόματα για αρσενικές γάτες αυτή τη στιγμή είναι τα Oliver, Vinnie και Leo.

Βεβαιωθείτε ότι είναι εύκολο να το πείτε

Οι γάτες δεν έρχονται όταν τις φωνάζουν τόσο εύκολα όσο οι σκύλοι, οπότε βεβαιωθείτε ότι το όνομα της γάτας σας είναι εύκολο στην προφορά. Αυτό θα την κάνει πιο πιθανό να αντιδράσει όταν τη φωνάζουν και στη συνέχεια τυχόν μικρά παιδιά στη ζωή της δεν θα σκοντάφτουν στο όνομά της, κάνοντας τα πράγματα ακόμα πιο μπερδεμένα γι’ αυτήν.

Σύμφωνα με την Dot Baisly, πιστοποιημένη συμπεριφορολόγο στο Northeast Animal Shelter στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης, οι άνθρωποι συχνά αποκαλούν τις γάτες τους με πολλά διαφορετικά παρατσούκλια, αλλά θα πρέπει να μάθετε στη γάτα σας να ανακαλεί με βάση ένα όνομα.

“Ωστόσο, οι γάτες έχουν την τάση να κάνουν ό,τι θέλουν, οπότε το θέμα δεν είναι πραγματικά πώς τις φωνάζετε, αλλά τι έχετε να τους προσφέρετε όταν φτάσουν εκεί!”. λέει η Baisly.

Σκεφτείτε τις επιρροές στη ζωή σας που σας φέρνουν χαρά -έχετε κάποιο αγαπημένο κούνημα στο Netflix, ένα φλερτ διασημοτήτων, μια ταινία της Disney, ένα φαγητό ή μια εποχή; Ενσωματώστε πράγματα που αγαπάτε όταν δίνετε το όνομα στη γάτα σας, ώστε κάθε φορά που είστε μαζί της, να είστε και οι δύο αμέσως σε πιο χαρούμενη διάθεση.

“Τα καλά ονόματα για γάτες επιλέγονται συνήθως με βάση τον συνειρμό. Μήπως πήρατε τη γάτα κατά τη διάρκεια ενός συγκεκριμένου μήνα του έτους; Υπάρχει ένας καλλιτέχνης ή μια ταινία που σας αρέσει πολύ;” λέει η Baisly. “Έχω ονομάσει έναν από τους σκύλους μου Chunk επειδή αγαπώ τα Goonies. Βρείτε κάτι που πραγματικά αρέσει σε όλους στην οικογένεια”.

Οικογενειακά ονόματα

Το να ονομάσετε τη γάτα ή το γατάκι σας χρησιμοποιώντας πολιτιστικές επιρροές ή οικογενειακά ονόματα που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά θα ήταν ένας έντιμος τρόπος να δώσετε φόρο τιμής στην κληρονομιά σας και να κάνετε τη γάτα σας πραγματικά μέλος της οικογένειας. Αν είστε πολύγλωσσος (ή απλώς σας αρέσει ο τρόπος που ακούγονται τα ονόματα στα γαλλικά ή τα ιταλικά), δείτε αυτές τις λέξεις για το “γατάκι” σε διάφορες γλώσσες για μερικές ιδέες. Ξεκινούν όλα τα ονόματα των παιδιών σας από “Κ”; Γιατί να μην κάνετε το ίδιο και για το κατοικίδιό σας! Kitty, Kyle, Kiana, Kevin, Kayla… καταλάβατε την ιδέα.

Ό,τι και να γίνει, το όνομα της γάτας σας θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας λέξεις, οπότε επιλέξτε κάτι που αγαπάτε και δεν μπορείτε να κάνετε λάθος! Χρειάζεστε περισσότερες ιδέες για ονόματα γατών; Δείτε αυτά τα μοναδικά ονόματα για τη μοναδική γάτα σας.

Το παρόν πόνημα καθώς και όλα τα άρθρα του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petkeepers.gr! Απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε αναδημοσίευση τους δίχως ενεργό σύνδεσμο παραπομπής(ενεργή πηγή) και συνεπάγεται τις αντίστοιχες νομικές κυρώσεις.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr