Ούτε ένα ούτε δύο: Δέκα σημάδια ότι η γάτα σας είναι εκνευρισμένη μαζί σας και σας κρατάει μούτρα-Τι να κάνετε

Χρήσιμα

Επειδή οι γάτες δεν μπορούν να μιλήσουν έχουν τον δικό τους τρόπο να επικοινωνούν μαζί μας και να μας εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους. Παρακάτω μαζέψαμε τα δέκα…starter pack σημάδια πως η γάτα σας, σας κρατάει μούτρα!

1. Σας αποφεύγει

Αν αποφεύγει το παιχνίδι μαζί σας τότε δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι πιο ξεκάθαρο! Οι θυμωμένες γάτες θα κρατήσουν αποστάσεις όταν αναστατωθούν, ας πούμε, από μια ξαφνική δυνατή φωνή, γρήγορες κινήσεις ή ακόμα και μια άγνωστη μυρωδιά στα ρούχα σας. Αφήστε τη να έχει τον χώρο της και τον χρόνο της και θα επιστρέψει όταν είναι έτοιμη.

2. Επιστρατεύει τον συριγμό

Αν αρχίσει να γρυλίζει είναι σαν να τσακώνεται μαζί σας. Ο συριγμός της γάτας είναι δείγμα ότι αν γίνει πιο έντονος είναι εκνευρισμένη. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο με τη γάτα σας, ξεκινήστε δίνοντάς της χώρο και στη συνέχεια κάντε σιγά-σιγά πράγματα που θα δημιουργήσουν μια θετική σχέση, όπως τάισμα, παιχνίδι με τα παιχνιδάκια της.

3. Κρύβεται κάτω από τον καναπέ και αρνείται να βγει

Αν η γάτα σας είναι ανεξήγητα πολλές ώρες κάτω από το γραφείο, το κρεβάτι ή τον καναπέ αυτό σημαίνει πως κάτι δεν πηγαίνει καλά. Αντισταθείτε στην παρόρμηση να προσπαθήσετε να τραβήξετε τη θυμωμένη γάτα σας από την κρυψώνα – είναι ένα προστατευτικό αντανακλαστικό και αν την αναγκάσετε να κοινωνικοποιηθεί πριν είναι έτοιμη, μπορεί να γίνει επιθετική.

4. Σηκώνει την τρίχα της

Αν σηκώνει την γούνα της ψηλά σημαίνει ότι είναι ενοχλημένη. Μην το αγνοήσετε. Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο χαριτωμένη ή αστεία βρίσκετε αυτή τη στάση, τώρα δεν είναι η ώρα να προσπαθήσετε να τη χαϊδέψετε. Δώσε της χώρο, αλλιώς μπορεί να σας δαγκώσει.

5. Τα αυτιά της μοιάζουν σαν να ετοιμάζεται για απογείωση

Τα αυτιά της τα κάνει σαν…αεροπλάνο έτοιμο για απογείωση και εσείς τη βρίσκετε φυσικά χαριτωμένη, αλλά είναι δείγμα πως η γάτα σας έχει εκνευριστεί ή νιώθει άβολα με κάτι! Μην ανησυχείτε πολύ, αλλά κρατήστε τις αποστάσεις σας.

6. Σας δαγκώνει το χέρι όταν την χαϊδεύετε

Πολλές φορές έχω ακούσει τους φίλους μου να…τσακώνονται με τα γατάκια τους επειδή εκείνα έγιναν ανεξήγητα επιθετικά με εκείνους ή τους επισκέπτες τους, αλλά ο πραγματικός λόγος είναι πως και η γάτα έχει τη δική της προσωπικότητα!

7. Κουνάει την ουρά της νευρικά

Όποτε βλέπετε την ουρά να σπάει, σταματήστε ό,τι κάνετε που την αναστατώνει, δώστε της λίγο χώρο και κάντε πίσω για λίγο μέχρι να ηρεμήσει. Μην αμελήσετε αυτό το σημάδι γιατί είναι φανερό πως το κάνει για να σας πει κάτι!

8. Αρνείται το αγαπημένο της γεύμα

Είτε άνθρωπος, είτε γάτα, αν αρνείται να φάει το αγαπημένο του γεύμα κάποιος τότε είναι φανερό πως κάτι δεν πηγαίνει καλά!

9. Γρατζουνάει τα έπιπλα

Μπορεί να την βρίσκεις χαριτωμένη όταν κουρνιάζει στον καναπέ, αλλά τώρα που θα στον γρατζουνίσει και θα στον χαλάσει θα γκρινιάζεις ! Οι γάτες αντιλαμβάνονται το σπίτι και την αυλή ως το βασίλειό τους, επομένως πράγματα όπως σημάδια από νύχια στα έπιπλα είναι απλά κάποια όρια που βάζει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι φερομόνης γάτας ! Πάντα με τις οδηγίες του κτηνίατρου!

10. Γουργουρίζει

Οι γάτες γουργουρίζουν επειδή είναι χαρούμενες, σωστά; Σε γελάσανε! Πολλές φορές μπορεί η γάτα σου να είναι θυμωμένη και να μην ξέρει πως να το εκφράσει και να γουργουρίζει.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top