Παιχνίδια σκύλου: Τι δείχνει το αγαπημένο παιχνίδι του σκύλου σας για την προσωπικότητά του;

Αγορές Χρήσιμα

Σε ποιον δεν αρέσει να διασκεδάζει; Τα παιχνίδια για σκύλους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παίζουν και να αθλούνται οι σκύλοι. Παρόλα αυτά, όσα παιχνίδια κι αν δώσουμε στα σκυλιά μας, τείνουν να κλίνουν προς ένα ή δύο αγαπημένα αντικείμενα.

Γιατί τα σκυλιά έχουν αγαπημένα παιχνίδια;

Οι λόγοι μπορεί να ποικίλλουν, αν και η επιλογή του τριχωτού σας φίλου μπορεί να βοηθήσει να μοιραστείτε κάποιες πληροφορίες για την προσωπικότητα και το υπόβαθρό του. Δείτε τι μπορεί να σας πει το αγαπημένο παιχνίδι του σκύλου σας για τον σκύλο σας.

Παιχνίδια που κάνουν θόρυβο

Αν ο σκύλος σας λατρεύει να παίζει με παιχνίδια που κάνουν θόρυβο, έχετε στα χέρια σας έναν μικρό κυνηγό. Ο θόρυβος που κάνουν αυτά τα παιχνίδια είναι συγκρίσιμο με τους ήχους που θα έκανε το πιθανό θήραμα αν φοβόταν ή τραυματιζόταν. Ως εκ τούτου, οι σκύλοι με υψηλές κυνηγετικές ορμές που έχουν την ενστικτώδη παρόρμηση να κυνηγήσουν μπορεί να έλκονται περισσότερο από αυτούς τους τύπους παιχνιδιών.

Μπάλες, φρίσμπι και άλλα παιχνίδια που του πετάτε

Ενώ τα παιχνίδια που πετάτε στο σκύλο σας υπάρχουν σε όλα τα σχήματα και μεγέθη, όλα έχουν κάτι κοινό για τον τριχωτό σας φίλο: τη συγκίνηση του κυνηγιού. Τα σκυλιά που προτιμούν αυτά τα παιχνίδια τείνουν να έχουν ανάγκη για ταχύτητα – ή τουλάχιστον έχουν πολλή ενέργεια. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος παιχνιδιού για τα σκυλιά που θέλουν να νιώθουν ότι έχουν καταφέρει κάτι. Η θριαμβευτική επιστροφή σε έναν γονέα κατοικίδιων ζώων με την μπάλα ή κάποιο άλλο παιχνίδι στο στόμα είναι πράγματι μια χαρούμενη περίσταση.

Παιχνίδια έλξης

Αν διαπιστώσετε ότι ο σκύλος σας προτιμά ένα παιχνίδι το οποίο απαιτεί τράβηγμα, έχετε έναν ανταγωνιστή – και μάλιστα έναν που καταλαβαίνει ότι είστε ο αγαπημένος του άνθρωπος για να παίξει εναντίον σας. Το τράβηγμα είναι ένα παιχνίδι συνεργασίας που επιτρέπει στον σκύλο σύντροφό σας να βγάλει πολλή ενέργεια, αλλά με έναν τρόπο όπου μπορεί να επιδείξει τη δύναμή της στον καλύτερο φίλο της.

Η προτίμηση στο τράβηγμα μπορεί επίσης να υποδηλώνει ότι ο σκύλος σας θέλει να διοχετεύει κάπου τα αρπακτικά του ένστικτα. Ο σκύλος σας πιθανότατα δεν έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει θήραμα στην κανονική του ζωή, οπότε η προτίμησή του στα παιχνίδια έλξης είναι ένα καλό σημάδι ότι του αρέσει να επιστρέφει στις ρίζες του κάθε τόσο.

Λούτρινα παιχνίδια

Η αγάπη για τα λούτρινα ζώα μπορεί να υποδηλώνει μερικά διαφορετικά χαρακτηριστικά, ανάλογα με το πώς αρέσει στον τριχωτό σας φίλο να παίζει με το λούτρινο ζωάκι. Ορισμένα σκυλιά είναι οπαδοί της χρήσης λούτρινων ζώων ως υποκατάστατα δυνητικών θηραμάτων, μόνο που αντί να κυνηγούν ζωάκια στο δάσος μπορούν να εντοπίζουν αρκουδάκια στο σαλόνι. Αν ο σκύλος σας έχει την τάση να σκίζει τα λούτρινα ζωάκια σε κομματάκια, είναι ένα καλό σημάδι ότι διασκεδάζει με αυτό το ψεύτικο κυνήγι.

Λούτρινο Παιχνίδι Party Γενεθλίων Για Σκύλους & Γάτες

Kατασκευασμένα από βελούδινο υλικό, μαλακό και ελαστικό, δεν βλάπτει τα δόντια, είναι υγιές, φιλικό προς το περιβάλλον, μη τοξικό και ασφαλές. Το τέλειο μαλακό και μασώμενο παιχνίδι, κατάλληλο για πάρτι γενεθλίων κατοικίδιων ζώων. Κάθε παιχνίδι περιέχει συσκευή που βγάζει δυνατό ήχο όταν πατηθεί. Τραβάει την προσοχή και διασκεδάζει τον καλύτερο φίλο σας.

Χαρακτηριστικά
• Μαλακό και ελαστικό εξωτερικά
• Squeaker για δυνατό ήχο και διασκέδαση
• Safefill γέμισμα
• Ιδανικό για δώρο γενεθλίων

Άλλοι σκύλοι φροντίζουν πολύ περισσότερο τα λούτρινα ζώα τους, σε σημείο που να είναι τακτικός σύντροφος για χρόνια. Το να κουβαλάει και να κοιμάται με ένα λούτρινο ζώο είναι σημάδια ότι ο σκύλος σύντροφός σας αξιοποιεί τα μητρικά του ένστικτα. Μπορεί επίσης να θέλει να βεβαιωθεί ότι έχει έναν φίλο όταν δεν είστε κοντά της και αγχώνεται. Εφόσον ο σκύλος σας δεν γίνεται εμμονικός με το λούτρινο ζωάκι του, αυτή είναι φυσιολογική συμπεριφορά – σημαίνει απλώς ότι έχει πολλή αγάπη να δώσει τόσο σε εσάς όσο και στους λούτρινους φίλους του.

Παιχνίδια κόκαλο

Αν ο σκύλος σας είναι οπαδός των παιχνιδιών σε σχήμα κόκκαλου, είναι πιθανότατα επειδή έχει στο μυαλό του το φαγητό. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η παρόρμηση να μασάει οστά προέρχεται από σκύλους του παρελθόντος που προσπαθούσαν να γευτούν τον λιπαρό μυελό των οστών σε δύσκολες στιγμές. Παρόλο που τα σημερινά σκυλιά έχουν πρόσβαση σε πολύ καλύτερες πηγές τροφής, αυτή η ανάγκη για τροφή εξακολουθεί να επηρεάζει τις επιλογές τους, ακόμη και αν αυτό το παιχνίδι με τα κόκαλα δεν πρόκειται να αποδώσει νόστιμο μυελό σύντομα.

Το κλασικό κλαδάκι

Ποιος χρειάζεται παιχνίδια όταν μπορείτε να βρείτε τα δικά σας έξω; Η αγάπη των σκύλων για τα κλαράκια πιθανότατα ξεκίνησε από το γεγονός ότι έχουν παρόμοιο σχήμα με τα κόκαλα, αλλά η συμπάθεια για τα κομμάτια ξύλου επεκτείνεται και πέρα από αυτό. Τα σκυλιά είναι από τη φύση τους περίεργα ζώα και τα κλαράκια τους δίνουν τη δυνατότητα να αναζητούν τους δικούς τους θησαυρούς και να σας τους επιδεικνύουν. Αν ο σκύλος σας αγαπάει να αναζητά ξύλα, είναι πιθανότατα ένας περίεργος κυνηγός θησαυρών που του αρέσει να εξερευνά τα συναρπαστικά αξιοθέατα και τις μυρωδιές του εξωτερικού κόσμου.

Είναι πάντα συναρπαστικό να μαθαίνουμε περισσότερα για τους αγαπημένους μας τριχωτούς φίλους.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top