Παιχνίδια σπιτιού: Πως θα γίνει ο σκύλος μου πιο δημιουργικός; Εκτόνωση με ασφάλεια, Λύσεις και συμβουλές

Χρήσιμα

Λείπετε συχνά από το σπίτι και δεν ξέρετε τι κάνει ο σκύλος σας μόνος του; Φοβάστε ότι θα εκτονώσει τη ενέργειά του στα έπιπλα και τ παπούτσια σας; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ  τι μπορείτε να κάνετε για να τον κάνετε πιο δημιουργικό;
Είναι σημαντικό να δίνετε στο σκύλο σας άφθονα πνευματικά και σωματικά ερεθίσματα κάθε μέρα, ειδικά αν περνάει πολύ χρόνο μόνος του.

Ακόμα και αν δεν είστε στο σπίτι για να παίζετε με το σκύλο σας για μεγάλα χρονικά διαστήματα, υπάρχουν τρόποι να τον κρατάτε απασχολημένο και να του δίνετε τόση άσκηση όση χρειάζεται.
Ένα σπίτι με παιχνίδια μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρον για το σκύλο σας στην αρχή, αλλά αν δεν αλληλεπιδράτε μαζί του, θα παραμείνει άδειο.

Παιχνίδια

Τα Kongo Smart Rubber Balls είναι μπάλες από καουτσούκ που μοιάζουν με φωλιά και έχουν σχεδιαστεί για να συγκρατούν λιχουδιές για σκύλους. Βάζοντας λιχουδιές μέσα σε αυτές τις μπάλες, ο σκύλος σας απασχολείται για ώρες και ικανοποιείται με μια λιχουδιά στο τέλος. Μόλις ο σκύλος σας εξοικειωθεί με μια μπάλα Kongo, είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να τον ανταμείβετε με λιχουδιές αντί να του δίνετε μόνο μία.
Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να γεμίσετε το Kongo με φυστικοβούτυρο ή παιδική τροφή και να το δώσετε στο σκύλο σας αφού έχει μείνει για λίγο στην κατάψυξη.
Φυσικά, τα σκυλιά που δεν ασκούνται αρκετά και τρώνε πολλές λιχουδιές είναι πιο πιθανό να είναι παχύσαρκα, οπότε προσέξτε την πρόσληψη θερμίδων. Μπορείτε να βάλετε τροφή σε ένα μπαλόνι αντί για κρέμα ή λιχουδιά.

Παιχνίδι θησαυρού: Γίνεται δημιουργικοί

Το παιχνίδι κυνήγι θησαυρού θα επιτρέψει επίσης στο σκύλο σας να περάσει δημιουργικά και δεν θα τον κάνει να κλαίει ή να γαβγίζει όταν φεύγουν οι ιδιοκτήτες. Τοποθετώντας κρυμμένες λιχουδιές σε όλο το σπίτι, ο σκύλος σας θα κάνει τη σύνδεση μεταξύ του πότε φεύγει ο ιδιοκτήτης και πότε ψάχνει για νόστιμες λιχουδιές.

Μέσα ή έξω από το σπίτι;

Δεν είναι κακή ιδέα να δώσετε στον σκύλο σας πρόσβαση και στον κήπο, αλλά φροντίστε να μένει μακριά από τον ήλιο, τον αέρα και το κρύο. Επίσης, δεν πρέπει να κρατείται με αλυσίδα ή σε κλουβί όταν δεν είστε στο σπίτι. Μπορεί επίσης να αντιδράσουν φωνάζοντας και γαβγίζοντας ή ξεσπώντας αν νιώσουν ότι απειλούνται. Μπορεί να προσπαθήσουν να βγουν από το κλουβί και να τραυματιστούν σοβαρά.

Τι πρέπει να έχει πάντα διαθέσιμο

Παρέχετε πρόσβαση σε καθαρό νερό και τροφή, ειδικά αν λείπετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αν θα λείψετε για λίγες ημέρες, βρείτε ένα φιλικό προς τα κατοικίδια σπίτι ή ξενοδοχείο που θα δεχτεί το σκύλο σας.
Η μοναξιά μπορεί να προκαλέσει στον σκύλο σας ψυχολογικά προβλήματα και καταστροφική συμπεριφορά, όπως μάσημα, γαβγίσματα και σκάψιμο. Δεν θέλετε να ενοχλήσετε τους γείτονες και να σας φάνε τα έπιπλα ή τα παπούτσια σας.
Η εκπαίδευση από μικρή ηλικία είναι σημαντική, αλλά επιλέξτε μια ράτσα που μπορεί να μείνει μόνη της για λίγες ώρες, ανάλογα με το πρόγραμμα της ζωής και της δουλειάς σας.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top