Pekingese: Ο σκύλος με την λιονταρίσια εμφάνιση, Ανάγκες, χαρακτήρας και ιστορία, Όλα τα χρήσιμα

Χρήσιμα

Το Pekingese είναι ένας μικρός σκύλος. Έχει συμπαγές σώμα σε σχήμα αχλαδιού με μεγάλο μπροστινό μέρος και ελαφρώς τετράγωνη πλάτη. Το μήκος τους είναι μεγαλύτερο από το ύψος τους. Στην εμφάνιση μοιάζουν με λιοντάρι, είναι επίσης αρρενωπά, τολμηρά και γεμάτα αυτοπεποίθηση, με λίγη ομορφιά ή χαριτωμενιά.

Pekingese, όλα όσα θέλετε να μάθετε για το Κινέζικο λιοντάρι

Τύπος: Toy
Βάρος: περίπου 6 κιλά
Ύψος: 15 με 22 εκατοστά
Οικογένεια: Oriental
Άλλα ονόματα: Lion Dog, Peking Palasthund

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής Pekingese

• Επίπεδο ενέργειας 1/5
• Απαιτήσεις άσκησης 1/5
• Παιχνίδι 1/5
• Αγάπη 2/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 3/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 4/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 2/5
• Εγρήγορση 1/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 1/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 5/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 5/5
• Φωνητικότητα 5/5

Υγεία και πιθανά προβλήματα

• Σημαντικές ανησυχίες: δεν αναφέρονται
• Μικρές ανησυχίες: επιμήκης μαλακός ουρανίσκος, στενωτικοί νάνοι, KCS, επιγονατίδα, διάσταση, τριχίαση, δερματίτιδα
• Περιστασιακές καταστάσεις: ουρολιθίαση
• Προτεινόμενες εξετάσεις: γόνατο, (μάτι)
• Προσδόκιμο ζωής της ράτσας Pekingese : 13–15 χρόνια

Χρήσιμες πληροφορίες για τη φυλή Pekingese

Το βάδισμα (βήμα) είναι χαλαρό και ήρεμο, με ένα εύκολο βήμα που προέρχεται από ένα φαρδύτερο και βαρύτερο μπροστινό τεταρτημόριο. Το τρίχωμα είναι διπλό, με ένα μάλλον παχύ υπόστρωμα και ένα μακρύ, ίσιο, παχύ, μακρόστενο, χαριτωμένο εξωτερικό τρίχωμα στο λαιμό. Η λιονταρίσια εμφάνισή της, ο τολμηρός και εκδηλωτικός χαρακτήρας της και η χαρακτηριστική έκφραση του προσώπου της υποδηλώνουν ότι η φυλή προέρχεται από την Κίνα. Τα συνήθη χρώματα του Πεκινουά είναι το λευκό, το μαύρο, το μαύρο με φλογερό μπλε, το κρεμ, το καστανό, το γκρι και το κρεμ με κηλίδες.

Ιστορία του Πεκινουά

Το Πεκινουά έχει μακρά και πλούσια ιστορία. Θεωρείται μία από τις παλαιότερες φυλές που υπάρχουν ακόμη και σήμερα. Λέγεται ότι το Pekingese του Θιβέτ δόθηκε στον αυτοκράτορα της Κίνας από τον ηγεμόνα του Θιβέτ.
Το Πεκινουά έχει τις ρίζες του στον κινεζικό λαμαϊσμό, όπου το λιοντάρι λατρευόταν ως σύμβολο του Βούδα, μερικές φορές σε μικρογραφία.
Ως αποτέλεσμα, δημιουργήθηκε και αναπαράχθηκε μια φυλή που έμοιαζε με λιοντάρι για να το τονίσει. Ως αποτέλεσμα, έγιναν γνωστά ως “σκύλοι λιοντάρια”. Στο απόγειό τους (δυναστεία Τανγκ, 700-1000 μ.Χ.), πολλά λιονταρόσκυλα θεωρούνταν βασιλικά σκυλιά, ευνοημένα και είχαν τους δικούς τους προσωπικούς υπηρέτες.
Αυτά τα μικρά σκυλιά ήταν επίσης γνωστά ως “σκυλιά μανικιού” επειδή τοποθετούνταν στα μανίκια των Κινέζων κηδεμόνων τους και μεταφέρονταν έτσι. Το 1860 τα αυτοκρατορικά θερινά ανάκτορα λεηλατήθηκαν από τα βρετανικά στρατεύματα. Ανάμεσα στα λάφυρα ήταν και πέντε βασιλικά λιονταρόσκυλα, τα οποία μεταφέρθηκαν στην Αγγλία. Ένα από τα σκυλιά παρουσιάστηκε στη βασίλισσα Βικτώρια και τα υπόλοιπα παρουσιάστηκαν στο κοινό και έγιναν πολύ δημοφιλή. Η φυλή παρέμεινε πολύ δημοφιλής μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1900, αλλά έκτοτε έχει μειωθεί σημαντικά.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Η φυλή Πεκινουά δεν είναι σίγουρα δειλή. Η ράτσα έχει θαρραλέο ταμπεραμέντο και δεν θα υποχωρήσει αν βρεθεί αντιμέτωπη, αν και δεν θα παλέψει μερικές φορές.
Έχουν την τάση να είναι επιφυλακτικά και να μένουν μακριά από τους ξένους, αλλά αυτό δεν είναι γενετικό χαρακτηριστικό της φυλής. Οι περισσότεροι είναι κοινωνικοί και πολύ στοργικοί, αλλά είναι και ανεξάρτητοι. Το πείσμα αυτής της φυλής είναι τεράστιο.
Παρόλο που θα παίξουν με τα μέλη της οικογένειας, αυτός ο σκύλος δεν είναι αρκετά αθλητικός ή παιχνιδιάρης για να ευχαριστήσει τα παιδιά. Αυτή η φυλή περιλαμβάνει.

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να αντιπροσωπεύουν αυτήν τη φυλή, τα σκυλιά έχουν την δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αποκτούν διαφορετικές συνήθειες κατά την εκπαίδευση. Συμβουλευτείτε κάποιον οργανισμό υιοθεσίας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε κουτάβια που χαρίζονται και διατίθενται προς υιοθεσία στο κοντινότερο καταφύγιο ή εκτροφείο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρο.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top