Pembroke Welsh Corgi: Πονηρή μουσούδα, τεράστια καρδιά, Επισκόπηση φυλής – Ανάγκες, χαρακτήρας και ιστορία, Όλα τα χρήσιμα

corgi

Το Pembroke Welsh Corgi είναι ένας σκύλος με ελαφρύτερο σώμα και μακρύτερο σώμα και μέγεθος από το Cardigan Welsh Corgi. Είναι ελεύθερα και χαλαρά στις κινήσεις τους, έχουν ηγετικές ικανότητες και είναι πολύ εκπαιδεύσιμα. Η φυλή πρέπει να είναι γρήγορη και ευκίνητη για να μπορεί να αποφεύγει να ποδοπατά και να κλωτσά κοπάδια βοοειδών.

Pembroke Welsh Corgi, όλα όσα θέλετε να μάθετε για αυτή την φυλή

Τύπος: σκύλος βοσκής
Βάρος: 12 κιλά
Ύψος: 25 με 30 κιλά
Οικογένεια: Κτηνοτροφία, βοσκή
Καταγωγή: Ουαλία
Ημερομηνία καταγωγής: 1100
Άλλα ονόματα: δεν αναφέρονται

dog

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής Pembroke Welsh Corgi

• Επίπεδο ενέργειας 3/5
• Απαιτήσεις άσκησης 3/5
• Παιχνίδι32/5
• Αγάπη 4/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 3/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 4/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 4/5
• Εγρήγορση 4/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 4/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 1/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 3/5
• Φωνητικότητα 5/5

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Το Pembroke Welsh Corgi είναι ένα δραστήριο σκυλί στο σώμα και το μυαλό. Η φυλή χρειάζεται καθημερινή σωματική άσκηση και ψυχική διέγερση. Είναι πρόθυμος και έτοιμος να ευχαριστήσει το αφεντικό του, διασκεδαστικό, αγαπητό και φιλικό. Η φυλή είναι ιδιαίτερα καλή με τα παιδιά και μπορεί να προσπαθήσει να ηγηθεί κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Η εκπαίδευση του κουταβιού είναι σημαντική. Τέλος, ο σκύλος αυτός μπορεί να είναι επιφυλακτικός με τους αγνώστους και πολλά σκυλάκια της φυλής μπορεί να απολαμβάνουν το γαύγισμα.

Συντήρηση και χαρακτηριστικά της φυλής Pembroke Welsh Corgi

Το Corgi λατρεύει να βρίσκεται εν ώρα εργασίας και φύλαξης του κοπαδιού – η βοσκή είναι η καλύτερη ενασχόληση και άσκηση για αυτό το σκυλάκι. Φυσικά, ο σκύλος μπορεί να κάνει και χωρίς την βοσκή, αρκεί να μπορεί ο ιδιοκτήτης του να του προσφέρει μια μέτρια βόλτα με το λουρί, ή ένα καλό παιχνίδι και προπόνηση χωρίς λουρί. Η περιποίηση του τριχώματός του απαιτεί μόνο βούρτσισμα μια φορά την εβδομάδα για να απομακρυνθούν οι νεκρές τρίχες.

corgi

Υγεία και πιθανά προβλήματα

• Σημαντικές ανησυχίες: νόσος του μεσοσπονδύλιου δίσκου, CHD
Μικρές ανησυχίες: επιληψία, εκφυλιστική μυελοπάθεια
• Περιστασιακές καταστάσεις: vWD, PRA, εκκένωση φακών, πέτρες ούρων
• Προτεινόμενες εξετάσεις: ισχίο, μάτι
• Προσδόκιμο ζωής της ράτσας: 11–13 χρόνια

corgi

Χρήσιμες πληροφορίες για τη φυλή Welsh Corgi Pembroke

Η φυλή έχει ένα ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, μεσαίου μήκους υπόστρωμα και ένα ελαφρώς μακρύτερο, παχύτερο εξωτερικό τρίχωμα. Το χρώμα του τριχώματος είναι λευκό, μαύρο ή καφέ, με ή χωρίς λευκό σχέδιο. Η έκφραση του προσώπου είναι έξυπνη, ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική αλλά όχι σκανδαλώδης.

Ιστορία του Welsh Corgi Pembroke

Το Κόργκι ήταν απαραίτητος βοηθός των αγροτών της Νότιας Ουαλίας κατά τη βοσκή και την εκτροφή των βοοειδών.
Ήταν ένας μικρός σκύλος που ειδικευόταν στην εκτροφή βοοειδών, αλλά ήταν πολύ ανταγωνιστικός, ενώ επίσης εκτρέφοντας πολύ καλά πρόβατα και ουαλικά πόνυ. Παρόλο που ορισμένοι πιστεύουν ότι η καταγωγή της φυλής είναι αρχαία, είναι δύσκολο να εντοπιστεί η προέλευσή της και μάλιστα είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί η πρώιμη ύπαρξή της.
Παρ’ όλα αυτά, το Welsh Cattle Dog αναφέρεται σε ένα βιβλίο του 11ου αιώνα. Η φυλή έχει σίγουρα κοινό παρελθόν με το Welsh Corgi Cardigan, αλλά το Pembroke εκτράφηκε ξεχωριστά, στο Pembrokeshire της Ουαλίας.

corgi
Όταν ξεκίνησαν οι πρώτες μεγάλες εκθέσεις σκύλων, τα σκληρά εργαζόμενα σκυλιά της ράτσας Corgi εργάζονταν στα χωράφια. Το 1926 εντάχθηκαν στο σύλλογο και άρχισαν να διαγωνίζονται σε εκθέσεις σκύλων με δακτύλιο. Οι εμφανείς διαφορές μεταξύ του Pembroke και του Cardigan, σύμφωνα με τους κριτές, ήταν μικρές. Το Pembroke ήταν μικρότερο, είχε πιο έντονα χαρακτηριστικά, σκανταλιάρικη έκφραση και έξυπνα χαρακτηριστικά και δεν είχε ουρά. Το 1934 το Cardigan και το Pembroke Corgi χωρίστηκαν σε δύο φυλές. Το Pembroke ήταν πιο δημοφιλές. Έγινε ο αγαπημένος σκύλος του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’ και αργότερα της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, γεγονός που ενίσχυσε την ελκυστικότητά του. Μέχρι τη δεκαετία του 1960, το Corgi είχε γίνει μια πολύ δημοφιλής ράτσα, ειδικά στη Βρετανία. Η δημοτικότητα της ράτσας αυξήθηκε και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως σπιτόσκυλο σε στάβλους ζώων και στο σπίτι.

corgi

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να είναι ενδεικτικά της φυλής, τα σκυλιά έχουν επίσης τη δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αποκτούν διαφορετικές συνήθειες μέσω της εκπαίδευσης. Επικοινωνήστε με ένα πρακτορείο υιοθεσίας Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε κουτάβια που έχουν δοθεί και είναι διαθέσιμα για υιοθεσία στο πλησιέστερο καταφύγιο ή κυνοκομείο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr