Pharaoh Hound:Ο εθνικός σκύλος της Μάλτας, Επισκόπηση φυλής- Ανάγκες, χαρακτηριστικά και ιστορία, Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Pharaoh Hound

To Pharaoh Hound έχει ιστορικά χρησιμοποιήσει την αίσθηση της όσφρησης και της ακοής του για να κυνηγήσει. Ο σκύλος είναι κατασκευασμένος ως ατίθασο κυνηγόσκυλο, συνδυάζοντας χάρη, δύναμη και ταχύτητα. Τα καταφέρνει καλά σε επίπεδα και βραχώδη εδάφη.

Pharaoh Hound

Pharaoh Hound,  όλα όσα θες να μάθεις για την φυλή

Τύπος: Hound

Βάρος:  20 με 24 κιλά

Ύψος: 53 με 63 εκατοστά

Οικογένεια: Sighthound

Καταγωγή: Μάλτα

Ημερομηνία καταγωγής: αρχαία χρόνια

Άλλα ονόματα: Kelb-tal Fenek

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής Pharaoh Hound

 • Επίπεδο ενέργειας 3/5
 • Απαιτήσεις άσκησης 4/5
 • Παιχνίδι 3/5
 • Αγάπη 3/5
 • Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 4/5
 • Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 2/5
 • Φιλικότητα προς τους άγνωστους 2/5
 • Εγρήγορση 1/5
 • Ευκολία για εκπαίδευση 3/5
 • Απαιτήσεις περιποίησης 1/5
 • Ευαισθησία στην ζέστη 3/5
 • Φωνητικότητα 4/5

Χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη φυλή Pharaoh Hound

Αυτή η φυλή έχει πολύ καλή και ισχυρή όσφρηση και ίσια αυτιά που της επιτρέπουν να διακρίνει τα υπόγεια ζώα. Είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από τα ψηλά σκυλιά και το βάδισμά τους είναι χαλαρό και ομαλό, με το κεφάλι ψηλά. Το τρίχωμά τους είναι κοντό και γυαλιστερό. Το κανονικό χρώμα του τριχώματος είναι φλογερό μπλε ή κόκκινο, με ή χωρίς λευκά σημάδια.

Ιστορία του Pharaoh Hound

Το Pharaoh Hound έχει μακρά ιστορία, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια αρχαία φυλή που δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου τα τελευταία 3.000 χρόνια. Η φυλή έχει μια εκπληκτική ομοιότητα με το τσακάλι του θεού Άνουβις, σκυλιά που απεικονίζονται στους τάφους των Αιγύπτιων φαραώ και αργότερα στην αρχαία ελληνική τέχνη. Πιθανότατα μεταφέρθηκε από την Ελλάδα από Φοίνικες εμπόρους και ουσιαστικά απομονώθηκε στα βορειοαφρικανικά νησιά της Μάλτας και του Γκόζο. Εκεί άκμασε και έφτασε να χρησιμοποιείται ως κυνηγετικός σκύλος για κουνέλια που ονομάζεται kelb-tal-fenek. Το Pharaoh Hound είναι σήμερα ο εθνικός σκύλος της Μάλτας.

Pharaoh Hound

Στη δεκαετία του 1960, η φυλή ανακαλύφθηκε και επανεισήχθη στο κοινό, πρώτα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη συνέχεια στις ΗΠΑ. Η φυλή αναγνωρίστηκε επίσημα από την Αμερικανική Λέσχη Κένελ το 1983.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Το κομψό Pharaoh Hound είναι ένας στοργικός σύντροφος στο σπίτι. Ωστόσο, αν και είναι εξαιρετικό σε εσωτερικούς χώρους, λατρεύει να τρέχει έξω. Γενικά, αυτός ο σκύλος τα πάει καλά με τα παιδιά και τα άλλα σκυλιά, αλλά μπορεί να κυνηγήσει μικρά ζώα λόγω του κυνηγιού, του ιστορικού και των ενστίκτων του. Είναι ευαίσθητα, στοργικά και ευγενικά κουτάβια που απαιτούν εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση μέσω θετικής ενίσχυσης. Είναι επιφυλακτικοί απέναντι στους ξένους, αλλά τείνουν να είναι στοργικοί με τα μέλη της οικογένειας. Ορισμένα μπορεί να είναι δειλά.

Η φυλή είναι ανεξάρτητη και προσπαθεί πάντα να ευχαριστεί τον ιδιοκτήτη της. Έχουν ένα μοναδικό χαρακτηριστικό “χτένισμα” που κάνει τη μύτη και τα αυτιά τους να γίνονται ροζ όταν είναι ενθουσιασμένα.

Κατοχή του κυνηγόσκυλου Φαραώ και χαρακτηριστικά της φυλής

Το κυνηγόσκυλο Φαραώ λατρεύει την ευκαιρία να τεντώνεται και να τρέχει σε ασφαλή περιοχή. Οι καθημερινές ανάγκες του σκύλου σε άσκηση καλύπτονται με καθημερινές βόλτες με λουρί και περιστασιακά με τζόκινγκ. Αυτός ο σκύλος αγαπά επίσης να ξεκουράζεται και χρειάζεται ένα μαλακό, άνετο κρεβάτι και ζεστασιά. Το τρίχωμά του είναι χαμηλής συντήρησης και χρειάζεται περιοδικό βούρτσισμα για την απομάκρυνση των νεκρών τριχών.

Pharaoh Hound

Υγεία

 • Σημαντικές ανησυχίες: δεν αναφέρονται
 • Μικρές ανησυχίες: δεν αναφέρονται
 • Περιστασιακές καταστάσεις: επιγονατιδική χαλάρωση, CHD, υποθυρεοειδισμός
 • Προτεινόμενες εξετάσεις: ισχίο, (γόνατο), (θυρεοειδής)
 • Προσδόκιμο ζωής της ράτσας Pharaoh Hound : 11 με 14 χρόνια

Σημείωση: ευαίσθητο στην αναισθησία βαρβιτουρικού

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να αντιπροσωπεύουν αυτήν τη φυλή, τα σκυλιά έχουν την δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αποκτούν διαφορετικές συνήθειες κατά την εκπαίδευση. Συμβουλευτείτε κάποιον οργανισμό υιοθεσίας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε κουτάβια που χαρίζονται και διατίθενται προς υιοθεσία στο κοντινότερο καταφύγιο ή εκτροφείο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρο.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr