Πώς να εκπαιδεύσετε το γατάκι σας να περπατάει με λουρί για να πηγαίνετε απολαυστικές βόλτες μαζί

Χρήσιμα

Ένα λουρί για γάτες σας επιτρέπει να απολαμβάνετε την ύπαιθρο με ασφάλεια με το γατάκι σας. Έχουμε μερικές επαγγελματικές συμβουλές για το πώς να εκπαιδεύσετε μια γάτα στο λουρί.

Η εκπαίδευση μιας γάτας να περπατάει με λουρί εμπλουτίζει τον τρόπο ζωής της, επιτρέποντάς της να απολαμβάνει με ασφάλεια τα αξιοθέατα και τους ήχους της υπαίθρου. Είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να αναζωογονήσετε τη ρουτίνα άσκησής της. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η προσωπικότητα μιας γάτας παίζει σημαντικό ρόλο στην απόφαση για το αν είναι έτοιμη για μια πρόκληση στον καθαρό αέρα και για να δεθεί σε ένα λουρί γάτας. Μια περιπετειώδης γάτα πιθανώς θα αγκαλιάσει την καλωδίωση γάτας και τις βόλτες που ακολουθούν, ενώ οι νευρικές φοβισμένες γάτες μπορεί να αντισταθούν, προτιμώντας τη θέα από το διαμέρισμα της γατούλας.

Και, εννοείται ότι είναι ευκολότερο να εισαγάγετε ένα λουρί γάτας σε ένα γατάκι παρά σε μια ενήλικη γάτα. Σε κάθε περίπτωση, η υπομονή είναι το κλειδί. Οι γάτες κάνουν τα πάντα με τον δικό τους ρυθμό.

Επιλέγοντας ένα λουρί γάτας

Ένα λουράκι γάτας και ένα λουρί 4 έως 6 μέτρων είναι ο καλύτερος συνδυασμός για να εκπαιδεύσετε μια γάτα να απολαμβάνει τη βόλτα. Ένα λουρί κάθεται άνετα στους ώμους, κάτω από την κοιλιά και δεν επιβαρύνει άμεσα την περιοχή του λαιμού. Επίσης, ένα λουρί γάτας δεν θα εμποδίζει το κολάρο και τις ετικέτες ταυτότητας της γάτας σας – απαραίτητα αξεσουάρ για κάθε υπαίθρια δραστηριότητα.

Πολλές γάτες αισθάνονται πιο ασφαλείς σε ένα λουρί. Έχω εκπαιδεύσει με λουρί το 5 μηνών γατάκι μου, την Tory, και, ως γονέας κατοικίδιων ζώων, αισθάνομαι και εγώ περισσότερο ελεγχόμενη χρησιμοποιώντας μια καλωδίωση γάτας και, συνεπώς, πιο σίγουρη για να ξεκινήσω και εγώ εξόδους. (Επίσης, είναι πιο εύκολο να ξεφύγεις από το κολάρο παρά από την καλωδίωση).

Ευτυχώς, λόγω της ολοένα αυξανόμενης τάσης να βγαίνουν οι γάτες σε εξωτερικούς χώρους, υπάρχει μια καλή ποικιλία από ιμάντες που διατίθενται τόσο για ενήλικες γάτες όσο και για νεαρά γατάκια. Ο ιμάντας τύπου H έχει συνήθως το ίδιο πάχος με ένα κολάρο και περνάει γύρω από την περιοχή των ώμων και γύρω από την κοιλιά. Μια ιπποσκευή γάτας σε στυλ πλέγματος έχει μια ζώνη πλέγματος σε όλη την περιοχή των ώμων και μια λεπτότερη ζώνη με κορδέλα γύρω από την κοιλιά. Ένα λουρί που κουμπώνει στο πλάι της γάτας και όχι κάτω από την κοιλιά είναι πολύ πιο εύκολο στη χρήση. Συχνά πωλούνται σε σετ συνδυασμού ιμάντα και λουρί.

Ας αρχίσει η εκπαίδευση

Για τη γάτα, τα βήματα είναι πραγματικά πολύ μικρά. Ξεκινήστε απλά αφήνοντας τόσο το λουρί όσο και την καλωδίωση της γάτας πεταμένα στο σπίτι για επιθεώρηση από τα αιλουροειδή. Όταν ξεκίνησα τη διαδικασία με την Tory, άφησα το λουρί να σέρνεται στο πάτωμα και την άφησα να το “κυνηγήσει”.

Η διδασκαλία της εντολής “κάτσε” στην Tory τη βοήθησε πραγματικά να συγκεντρωθεί και να μείνει σε ένα σημείο αρκετά για να στερεώσει το λουρί γάτας στη θέση του. Το να το αφήνετε καθημερινά για περίπου 10 λεπτά για μερικές ημέρες είναι αρκετό για να νιώσει η γάτα άνετα να το φοράει.

Το επόμενο βήμα ήταν να κουμπώσουμε το λουρί στο λουρί γάτας και να την αφήσουμε να το σύρει στο σπίτι. Αφού η Tory αγνοούσε τόσο την καλωδίωση όσο και το λουρί, άρχισα σιγά σιγά να την περπατάω στο σπίτι.

Δεν υπάρχει κανένας σταθερός κανόνας σχετικά με το πόσος χρόνος χρειάζεται για να νιώσει άνετα μια γάτα να βγει από την μπροστινή πόρτα. Και αρχικά, είναι πολύ καλή ιδέα να κρατάτε την πόρτα ανοιχτή, ώστε να μπορεί να κάνει με ασφάλεια μια στροφή και να επιστρέψει στο εσωτερικό με τη θέλησή της.

Πού να πάτε τη γάτα σας με το λουρί της

Πού θα πάτε λοιπόν; Οι γάτες, αν τους επιτρέπεται να βγουν έξω μόνες τους, συχνά πηγαίνουν και αράζουν κάτω από έναν θάμνο και παρατηρούν έντομα, πεταλούδες και πουλιά από αυτό το πλεονεκτικό σημείο. Άλλες μπορεί να τους αρέσει να περιφέρονται, ενδεχομένως να σκαρφαλώνουν σε ένα δέντρο και να παρατηρούν από ψηλά. Έτσι, δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνετε με ένα αιλουροειδές για μεγάλες βόλτες στη γειτονιά. Έχω μια γειτόνισσα που παίρνει τη γάτα της έξω από το διαμέρισμά της και κάθεται και διαβάζει ένα βιβλίο, ενώ η γάτα “περιφέρεται” στην περιοχή που της επιτρέπει η εκτεταμένη καλωδίωση και το λουρί της γάτας. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Μάθετε τη γειτονιά όταν βγάζετε τη γάτα σας έξω με ιμάντα και λουρί

Η κυκλοφορία, οι άνθρωποι και τα σκυλιά μπορούν εύκολα να τρομάξουν ακόμη και μια γάτα με αυτοπεποίθηση στο λουρί, με αποτέλεσμα να πανικοβληθεί και ενδεχομένως να προσπαθήσει να ξεφύγει σαν λαδωμένη αστραπή. Γι’ αυτό, εξετάστε πρώτα κάθε διαδρομή και την καλύτερη ώρα της ημέρας. Αν πρόκειται για ένα δημοφιλές μονοπάτι για απρόβλεπτα σκυλιά της γειτονιάς, βρείτε μια εναλλακτική λύση.

Να ξέρετε τι άλλο παραμονεύει στη γειτονιά σας όσον αφορά την άγρια ζωή. Πολλές προαστιακές περιοχές είναι δημοφιλείς τόποι διατροφής για τα κογιότ. Το θέμα είναι να εμπιστεύεστε το ένστικτό σας και την παλιά καλή κοινή λογική.

Ζούμε σε ένα φαράγγι όπου τα κογιότ περιφέρονται μέρα μεσημέρι. Έτσι, εκπαίδευσα τη γάτα μου, τη Ziggy, με λουρί, και τώρα μαθαίνω στην Tory να απολαμβάνει να κάθεται σε ένα μπαλκόνι του πρώτου ορόφου που προσφέρει μια υπέροχη θέα των πουλιών στα κοντινά δέντρα – για να μην αναφέρω εκείνα που τολμούν να πλησιάσουν στο μπαλκόνι. Η εκπαίδευση με λουρί εδώ περιελάμβανε τη διδασκαλία τους να παραμένουν στο επίπεδο του δαπέδου και να μην επιχειρούν να πηδήξουν και να περπατήσουν γύρω από την κορυφή του περβάζι του μπαλκονιού. Ο Ζίγκι επιτρέπεται τώρα να βγαίνει εδώ έξω χωρίς λουρί, αλλά πάντα υπό επίβλεψη. Και τελικά, η Tory θα έχει τα ίδια προνόμια. Είμαι πολύ ευτυχής να τους κάνω παρέα για ένα φλιτζάνι καφέ και μια δόση βιταμίνης D που είναι γεμάτη ηλιοφάνεια.

Χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των αιλουροειδών: Είναι η γάτα σας έτοιμη για μια καλωδίωση γάτας και για την ύπαιθρο;
Σύμφωνα με τη γνωστή ντετέκτιβ κατοικίδιων ζώων Kat Albrecht, η οποία έχει αναζητήσει και βρει με επιτυχία χαμένες γάτες, τα αιλουροειδή έχουν τέσσερα διακριτά χαρακτηριστικά προσωπικότητας. Ο προσδιορισμός της προσωπικότητας της γάτας σας θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν θα της αρέσει η εξάρτηση γάτας και οι εξορμήσεις στην ύπαιθρο.

  1. Περίεργη ή πονηρή γάτα: Γενικά είναι περίεργη, δεν φοβάται και είναι περιπετειώδης και απολαμβάνει να βγαίνει στην ύπαιθρο.
  2. Γάτα χωρίς φροντίδα: Τέτοιες γάτες είναι απόμακρες και συνήθως δεν ενδιαφέρονται να βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους. Ωστόσο, ένα αιλουροειδές με αυτή την προσωπικότητα μπορεί να απολαμβάνει να βγαίνει έξω μαζί σας, αν δεν υπάρχει κανείς άλλος τριγύρω.
  3. Επιφυλακτική γάτα: Μια επιφυλακτική γάτα είναι πιθανό να είναι ντροπαλή και μπορεί να τρέξει να κρυφτεί κάτω από έναν θάμνο αν κάποιος άλλος βρίσκεται στο μονοπάτι και να χρειαστεί να την πείσετε να βγει έξω.
  4. Ξενοφοβική γάτα: Η ξενοφοβία είναι ο φόβος ή το μίσος για οτιδήποτε παράξενο ή ξένο. Οι φοβισμένες γάτες είναι καλύτερα να βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους. Εμπλουτίστε τη ζωή τους με πολλά διασκεδαστικά παιχνίδια εσωτερικού χώρου.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top