Πώς να φροντίσετε το κατοικίδιό σας στην Αθήνα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

Χρήσιμα

Η φροντίδα των κατοικίδιων ζώων κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή για να διασφαλιστεί η ευεξία και η άνεσή τους. Ο ζεστός καιρός μπορεί να φέρει προκλήσεις και κινδύνους για τους τριχωτούς φίλους μας. Ακολουθούν ορισμένες βασικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να φροντίσετε τα κατοικίδιά σας κατά τους καυτούς καλοκαιρινούς μήνες:

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί:

Ακριβώς όπως και οι ιδιοκτήτες τους, είναι σημαντικό να παραμένουν ενυδατωμένοι στη ζέστη του Καλοκαιριού. Τα κατοικίδια ζώα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε καθαρό, φρέσκο νερό ανά πάσα στιγμή. Μια συμβουλή είναι να αφήνετε πολλά μπολ με νερό γύρω από το σπίτι σας.

Αποφύγετε την υπερθέρμανση:

Ορισμένα κατοικίδια δυσκολεύονται να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους και να διατηρηθούν δροσερά. Είναι σημαντικό να τα διατηρείτε σε ήρεμο και άνετο περιβάλλον. Επίσης, περιορίστε τις υπαίθριες δραστηριότητες των κατοικίδιων ζώων σας κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας. Αν έχετε σκύλο, επιλέξτε πιο δροσερές ώρες της ημέρας, όπως νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ για βόλτες.

Παρέχετε σκιά:

Βεβαιωθείτε ότι τα κατοικίδιά σας έχουν πρόσβαση σε σκιερούς χώρους τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανεμιστήρες ή κλιματισμό για να δημιουργήσετε ένα άνετο περιβάλλον. Τα δροσιστικά χαλάκια ή οι υγρές πετσέτες μπορούν επίσης να βοηθήσουν.

Μην αφήνετε ποτέ τα κατοικίδια σε σταθμευμένα αυτοκίνητα:

Πολλοί παραθεριστές κάνουν μεγάλα ταξίδια για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ωστόσο, στο σπίτι ή εκτός, μην αφήνετε ποτέ ένα κατοικίδιο χωρίς επίβλεψη σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, καθώς μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο στη ζέστη του καλοκαιριού.

Αποφύγετε τις καυτές επιφάνειες

Να θυμάστε ότι οι πατούσες των κατοικίδιων ζώων μπορεί να καούν σε καυτές επιφάνειες. Εάν βγάζετε το σκύλο σας βόλτα τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας, αυτό μπορεί να μην αποτελεί πρόβλημα. Ωστόσο, το γρασίδι στον κήπο σας μπορεί επίσης να ζεσταθεί και να κάψει τα πόδια του κατοικίδιου ζώου σας, γι’ αυτό προσέξτε.

Προσέξτε για θερμοπληξία:

Εάν υποψιάζεστε ότι το κατοικίδιό σας έχει θερμοπληξία, μετακινήστε το σε δροσερό μέρος, παρέχετε νερό και συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για τυχόν ανησυχίες.

Προσέξτε για ψύλλους, τσιμπούρια και κουνούπια:

Τα παράσιτα είναι πιο διαδεδομένα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Βεβαιωθείτε ότι τα κατοικίδιά σας είναι προστατευμένα με τις κατάλληλες θεραπείες για ψύλλους και τσιμπούρια. Τα μικρά θηλαστικά, όπως τα ινδικά χοιρίδια, μπορεί να υποφέρουν από προσβολές στη ζέστη, γι’ αυτό προσέξτε και συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για τυχόν συμβουλές ή θεραπεία.

Προγραμματίστε τη φροντίδα των κατοικίδιων ζώων για τις διακοπές σας:

Εάν σχεδιάζετε καλοκαιρινές διακοπές, βεβαιωθείτε ότι έχετε φροντίσει την κατάλληλη φροντίδα των κατοικίδιων ζώων. Βεβαιωθείτε ότι ο φροντιστής σας έχει ενημερωθεί για τη συνήθη ρουτίνα του κατοικίδιου ζώου σας, την τροφή του και τα στοιχεία επικοινωνίας με τον κτηνίατρο.

Κάντε έρευνα αν ταξιδεύετε με το κατοικίδιό σας:

Εάν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, πρέπει να κάνετε κάποια έρευνα, καθώς οι απαιτήσεις εξαρτώνται από τον προορισμό. Πάντα να συμβουλεύεστε τον κτηνίατρό σας και είναι πιθανό να υπάρχουν γραφειοκρατικές απαιτήσεις και ενδεχομένως απαιτήσεις καραντίνας. Βεβαιωθείτε ότι η ασφάλειά σας καλύπτει τις διακοπές του κατοικίδιου ζώου σας και εντοπίστε το πλησιέστερο κτηνιατρείο. Αν μένετε πιο κοντά στο σπίτι σας, κάντε ό,τι μπορείτε για να τηρήσετε τη συνήθη ρουτίνα του κατοικίδιου ζώου σας, ώστε να νιώθει όσο το δυνατόν πιο άνετα.

Παρακολουθήστε την όρεξη του κατοικίδιου ζώου σας:

Η όρεξη του κατοικίδιου ζώου σας μπορεί να επηρεαστεί από τη ζέστη του καλοκαιριού και τυχόν αλλαγές στη ρουτίνα μπορεί να το αγχώσουν με αποτέλεσμα να μειωθεί η όρεξή του. Μπορείτε να βοηθήσετε το κατοικίδιό σας εξασφαλίζοντας ότι η ρουτίνα του είναι όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική και παρέχοντας ένα δροσερό περιβάλλον για την ώρα του ταΐσματος. Ίσως χρειαστεί να παρέχετε μικρότερα και πιο συχνά γεύματα, αν και φροντίστε να μην χαλάσουν στη ζέστη. Η διατήρηση της ενυδάτωσης είναι επίσης πάντα σημαντική.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να βοηθήσετε τα κατοικίδιά σας να παραμείνουν υγιή, ευτυχισμένα και ασφαλή κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top