Πως να προστατέψετε την γάτα σας από τις αυξημένες θερμοκρασίες του καλοκαιριού; – Χρήσιμος οδηγός

Χρήσιμα

Οι γάτες είναι ευαίσθητες στη ζέστη και χρειάζονται επιπλέον φροντίδα το καλοκαίρι για να διατηρούνται δροσερές. Διαβάστε τις συμβουλές μας για να διατηρήσετε τη γάτα σας δροσερή όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει.

Πώς οι γάτες διατηρούν τη δροσιά τους στη ζέστη;

Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους οι γάτες διατηρούνται δροσερές στη ζέστη. Ο πρώτος είναι γλείφοντας το τρίχωμά τους, μπορεί να παρατηρήσετε ότι η γάτα σας περιποιείται περισσότερο το καλοκαίρι. Το σάλιο που εξατμίζεται προκαλεί ένα δροσιστικό αποτέλεσμα, παρόμοιο με τον τρόπο που ο ανθρώπινος ιδρώτας μας δροσίζει.

Οι γάτες διαθέτουν επίσης ένα αρκετά αποτελεσματικό σύστημα ψύξης μέσω των ιδρωτοποιών αδένων στα πατουσάκια τους. Καθώς η θερμοκρασία του σώματός τους θερμαίνεται, ο εγκέφαλος θα στείλει ένα μήνυμα στα πέλματα των ποδιών να αρχίσουν να ιδρώνουν και αυτό θα βοηθήσει να δροσιστούν.

Ωστόσο, όταν ο καιρός φτάνει σε καυτά ύψη, θα πρέπει να λάβετε μερικά βασικά μέτρα για να βοηθήσετε τη γάτα σας να παραμείνει δροσερή.

Συμβουλές για να διατηρήσετε τη γάτα σας δροσερή

1. Αλλάξτε το κρεβάτι τους
Τα περισσότερα κρεβάτια για γάτες είναι σχεδιασμένα για να είναι άνετα και βολικά. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού αυτά μπορεί συχνά να είναι πολύ ζεστά για να κοιμηθεί κανείς σε αυτά.

Θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να έχετε διαθέσιμη μια εναλλακτική λύση. Ένα καλοκαιρινό κρεβάτι που είναι ελαφρώς υπερυψωμένο από το δάπεδο για να ενθαρρύνει τη ροή του αέρα και είναι κατασκευασμένο από ελαφριά, δροσιστικά υλικά. Μια άλλη καλή επιλογή είναι ένα χαλάκι ψύξης, ακόμη και αν αυτό έχει κάλυμμα από πάνω – η γάτα σας θα το εκτιμήσει.

2. Εφαρμόστε αντηλιακή κρέμα φιλική προς τις γάτες
Ακριβώς όπως και οι άνθρωποι, οι γάτες μπορούν να υποφέρουν από ηλιακά εγκαύματα αν δεν προστατεύονται σωστά. Οι ράτσες με κοντά ή λευκά μαλλιά με ροζ αυτιά κινδυνεύουν περισσότερο, γι’ αυτό πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να τις προστατεύσετε από τις ακτίνες του ήλιου.

Είναι απαραίτητο να εφαρμόζετε ειδική αντηλιακή κρέμα για γάτες στις ευαίσθητες περιοχές του σώματος (μύτη, χείλη, άκρες των αυτιών και κοιλιά) και να τις κρατάτε μακριά από τον ήλιο κατά τη διάρκεια του πιο ζεστού μέρους της ημέρας.

Μιλήστε με τον κτηνίατρο της περιοχής σας για συμβουλές σχετικά με την αντηλιακή κρέμα για γάτες και τις ανάγκες του κατοικίδιου ζώου σας.

3. Κυκλοφορήστε δροσερό αέρα
Διατηρήστε το σπίτι σας δροσερό και άνετο, τοποθετώντας με ασφάλεια ανεμιστήρες σε διάφορα δωμάτια ή, αν έχετε, κλιματισμό.

Αυτό θα βοηθήσει να αποτρέψετε την υπερθέρμανση της γάτας σας και θα της δώσετε ένα δροσερό μέρος για να αποσυρθεί αν ζεσταθεί πολύ. Το να κρατάτε τις κουρτίνες ή τις περσίδες κλειστές θα ελαχιστοποιήσει επίσης την ποσότητα θερμότητας που εισέρχεται από τα παράθυρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν έχετε πλακάκια στην κουζίνα σας, αυτά μπορεί να ζεσταθούν πολύ αν βρίσκονται στο άμεσο ηλιακό φως.

Θυμηθείτε να κρατάτε τους ταλαντευόμενους ανεμιστήρες και τα εκτεθειμένα καλώδια μακριά από τις πατούσες σας για να κρατήσετε τη γάτα σας ασφαλή.

4. Κρατήστε την ενυδατωμένη
Οι γάτες πρέπει να πίνουν άφθονο νερό κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού για να αποφύγουν την αφυδάτωση. Η παροχή άφθονου φρέσκου, καθαρού νερού είναι απαραίτητη, είτε στο σπίτι είτε στον κήπο.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενθαρρύνετε τη γάτα σας να πίνει περισσότερο, όπως να τρέχετε τις βρύσες, να τοποθετείτε τα μπολ της σε ασυνήθιστα μέρη και να αρωματίζετε το πόσιμο νερό της.

Επισκεφθείτε τη σελίδα συμβουλών μας για να μάθετε πώς να κρατάτε τη γάτα σας ενυδατωμένη.

5. Παγοκύστες
Δημιουργήστε μια δροσιστική παγοκύστη για τη γάτα σας καταψύχοντας ένα μπουκάλι νερό και τυλίγοντάς το σε μια πετσέτα ή κουβέρτα.

Αυτά είναι ιδανικά για να τα τοποθετήσετε στο κρεβάτι τους ή στο αγαπημένο τους σημείο αράγματος και παρέχουν την απαραίτητη δροσιά στη ζέστη.

6. Παρέχετε σκιερά σημεία
Αν η γάτα σας λατρεύει να αράζει στον κήπο, είναι σημαντικό να της προσφέρετε πολλά σκιερά σημεία όπου μπορεί να χαλαρώσει μακριά από τον ήλιο.

Η σκιά που δημιουργείται από δέντρα ή θάμνους είναι η καλύτερη, καθώς επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα. Προσέξτε πώς κινείται ο ήλιος κατά τη διάρκεια της ημέρας για να διασφαλίσετε ότι η γάτα σας έχει πάντα ένα σκιερό σημείο για να καθίσει.

Μπορείτε ακόμη να στήσετε ένα σκιερό, αυτοσχέδιο κρησφύγετο με το μπολ με το νερό της, μια παγοκύστη για να κάθεται δίπλα της και τα αγαπημένα της παιχνίδια, για να την ενθαρρύνετε να μείνει μακριά από τον καυτό ήλιο.

7. Προσέξτε για περισσότερη αυτο-περιποίηση
Ένας από τους τρόπους με τους οποίους οι γάτες ρυθμίζουν τη θερμοκρασία τους είναι γλείφοντας το τρίχωμά τους- αυτή η πρόσθετη υγρασία εξατμίζεται από το δέρμα τους και δίνει ένα δροσιστικό αποτέλεσμα.

Μην ανησυχείτε πολύ αν παρατηρήσετε τη γάτα σας να αυτοϊκανοποιείται πιο συχνά. Ωστόσο, αν πιστεύετε ότι η γάτα σας μπορεί να δυσκολεύεται με τη ζέστη (ντύνεται, είναι ληθαργική) μιλήστε με τον κτηνίατρό σας για συμβουλές.

8. Μην αφήνετε το φαγητό έξω
Αποφύγετε να αφήνετε το φαγητό της γάτας σας έξω όλη την ημέρα, καθώς μπορεί να γίνει έδαφος αναπαραγωγής ζωυφίων και βακτηρίων με ζεστό καιρό.

Βάλτε μόνο υγρή τροφή στο μπολ της γάτας σας την ώρα του ταΐσματος για να την φάει αμέσως, και στη συνέχεια μαζέψτε τυχόν μη φαγωμένη τροφή όταν τελειώσει, για να αποφύγετε την εξάπλωση των βακτηρίων.

9. Κρατήστε τις υπαίθριες γάτες μέσα στο σπίτι
Αν η γάτα σας περνάει συνήθως πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, σκεφτείτε να τις κρατάτε μέσα κατά τη διάρκεια του πιο ζεστού μέρους της ημέρας, αν είναι δυνατόν. Αυτό μπορεί να είναι ευκολότερο αν έχετε ένα δροσερό σημείο για να εγκατασταθούν.

Όχι μόνο η θερμοκρασία του αέρα αυξάνεται μεταξύ 12 και 14:00, αλλά και τα πεζοδρόμια, η άσφαλτος και το τεχνητό γρασίδι μπορούν επίσης να γίνουν απίστευτα ζεστά, προκαλώντας εγκαύματα και πληγές στα ευαίσθητα πέλματα της γάτας σας.

10. Να προσέχετε πού βρίσκονται
Ορισμένοι χώροι του σπιτιού μπορεί να ζεσταίνονται ιδιαίτερα με ζεστό καιρό – σκεφτείτε τα θερμοκήπια και τα υπόστεγα στον κήπο.

Προσέξτε να μην κλείνετε τη γάτα σας σε ζεστούς χώρους του σπιτιού χωρίς έξοδο. Αν και οι γάτες απολαμβάνουν να τεμπελιάζουν σε ζεστά σημεία, τελικά θα πρέπει να αποσυρθούν σε πιο δροσερό περιβάλλον για να αποφύγουν την υπερθέρμανση.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top