Πώς να σταματήσετε τον σκύλο σας να γαυγίζει στο αμάξι; Χρήσιμος οδηγός

by Δήμητρα Τουρλίδα

Είναι αρκετά ανησυχητικό να ακούς έναν σκύλο να ουρλιάζει ανά πάσα στιγμή, αλλά ειδικά όταν κάθεσαι μαζί του σε ένα μικρό αυτοκίνητο καθώς η “μαμά” του κατευθύνεται σε ένα βενζινάδικο για ένα διάλειμμα για τουαλέτα!

Τι μπορεί να σημαίνει αυτή η συμπεριφορά;

Αυτή η συμπεριφορά υποδηλώνει υψηλό στρες και διέγερση λόγω ανασφάλειας για το αν θα τον αφήσουν. Ακριβώς όπως ένας προπονητής κανονίζει πολλές προπονήσεις πριν από το μεγάλο παιχνίδι, πρέπει να προγραμματίσετε χρόνο για προπονήσεις με τον σκύλο σας πριν τον αφήσετε στο αυτοκίνητο με έναν φίλο ενώ ταξιδεύετε. (Φυσικά, μην αφήνετε ποτέ το σκύλο σας χωρίς επίβλεψη στο αυτοκίνητο οποιαδήποτε εποχή του χρόνου).

Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συνεδρίες εξάσκησης για να συνηθίσει ο σκύλος σας να είστε μακριά του:

Μέσα στο σπίτι σας, δέστε τον σε ένα σταθερό αντικείμενο ένα ή δύο μέτρα μακριά από εσάς για αρκετά λεπτά. Αυξήστε σταδιακά την απόστασή σας από αυτόν κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας περίπου μέχρι να μπορείτε να βγείτε από το δωμάτιο χωρίς ανησυχία.

Τα επόμενα βήματα

Μόλις μπορέσετε να βρίσκεστε σε ξεχωριστό δωμάτιο, δοκιμάστε να το εξασκήσετε στο αυτοκίνητό σας, ενώ είναι σταθμευμένο στο δρόμο σας. Ασφαλίστε τον σκύλο σας στο πίσω κάθισμα και εξασκηθείτε στο άνοιγμα και το κλείσιμο της πόρτας χωρίς να βγείτε έξω μέχρι να είναι εντάξει με αυτή την ενέργεια– στη συνέχεια εξασκηθείτε στο να βγείτε έξω και να αυξήσετε σταδιακά την απόστασή σας από το αυτοκίνητο.


Μπορεί να χρειαστούν πολλές συνεδρίες, αλλά να θυμάστε ότι αυτό δεν είναι σαν να μαθαίνετε στον σκύλο σας να κάθεται με το σύνθημα – πρόκειται για την αλλαγή μιας συναισθηματικής αντίδρασης σε ένα ερέθισμα, και αυτό απαιτεί περισσότερο χρόνο και προσπάθεια. Αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο, ώστε ο σκύλος σας να συμμετέχει στη διασκέδαση του ταξιδιού σας!

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr