Πρώτες βοήθειες για εγκαύματα κατοικίδιων ζώων – Τι να κάνετε

Χρήσιμα

Όταν μια πυρκαγιά απειλεί μια κοινότητα, οι άνθρωποι είναι σε θέση να μειώσουν τον κίνδυνο έκθεσης στον καπνό και να προετοιμαστούν για εκκένωση. Τα κατοικίδια ζώα, ωστόσο, δεν καταλαβαίνουν. Σας χρειάζονται για να τα προστατέψετε από τους κινδύνους της πυρκαγιάς. Μελέτες σχετικά με την επίδραση του καπνού πυρκαγιάς σε ανθρώπους και ζώα δείχνουν αναπνευστικά συμπτώματα και μείωση της πνευμονικής λειτουργίας. Μάθετε τρόπους για να κρατήσετε τα κατοικίδια ζώα σας ασφαλή από τους κινδύνους και πώς να αντιμετωπίσετε τα εγκαύματα των κατοικίδιων ζώων.


Αντιμετώπιση εγκαυμάτων κατοικίδιων ζώων

Ξέρετε πώς να βοηθήσετε ένα καμένο κατοικίδιο ζώο; Αν και το να το πάτε σε κτηνίατρο για να αντιμετωπιστούν τα εγκαύματά του θα πρέπει να είναι η πρώτη σας προτεραιότητα, υπάρχουν κάποια βήματα που μπορείτε να κάνετε στο δρόμο για να ανακουφίσετε το κατοικίδιό σας. Για τους σκύλους, η Αμερικανική Λέσχη Κένελ (AKC) προτείνει την άμεση θεραπεία του κουταβιού σας βυθίζοντας το έγκαυμα σε δροσερό νερό ή αλατούχο διάλυμα. Ο ψεκασμός με δροσερό νερό στο έγκαυμα είναι εξίσου χρήσιμος εάν είναι αδύνατο να βυθίσετε την περιοχή.

Εάν δεν μπορείτε να μεταβείτε αμέσως στο κτηνιατρείο επειγόντων περιστατικών, η εφαρμογή αλοιφής σουλφαδιαζίνης αργύρου μπορεί να βοηθήσει στο μεσοδιάστημα. Αυτή η αλοιφή αποτελεί σημαντικό μέρος κάθε κιτ πρώτων βοηθειών για σκύλους. Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να γίνεται μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και είναι καλύτερο να σας καθοδηγήσει ένας κτηνίατρος. Εάν γίνει λανθασμένα, ο κτηνίατρος μπορεί να χρειαστεί να επιδιορθώσει χειρουργικά τις περιοχές που έχουν υποστεί ακατάλληλη θεραπεία. Καλύψτε τον τραυματισμό του σκύλου σας με καθαρούς αποστειρωμένους επιδέσμους και πηγαίνετε τον σκύλο σας στον κτηνίατρο το συντομότερο δυνατό. Ορισμένες τοποθεσίες μπορεί να προτείνουν να κόψετε τη γούνα γύρω από το τραύμα και να το καθαρίσετε με φυσιολογικό ορό, αλλά αυτό μπορεί μερικές φορές να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, επειδή αν δεν είστε κλασικά εκπαιδευμένοι στο πώς να αντιμετωπίζετε σωστά αυτού του είδους το ζήτημα, μπορεί τελικά να κάνετε την κατάσταση χειρότερη.

Η θεραπεία του εγκαύματος της γάτας είναι λίγο διαφορετική.

Η Κτηνιατρική Σχολή Cummings του Πανεπιστημίου Tufts συμβουλεύει να πάτε τη γάτα σας αμέσως στον κτηνίατρο, ανεξάρτητα από το πόσο ήπιο ή σοβαρό είναι το έγκαυμα. Μην βάζετε πάγο ή νερό σε ένα έγκαυμα, καθώς το κρύο μπορεί να την σοκάρει και να την κάνει να αρχίσει να τρέμει. Τέλος, μην επιχειρήσετε να θεραπεύσετε το έγκαυμα με βούτυρο, αλοιφή ή επίδεσμο, αφού μπορεί να το ξύσει ή να το γλείψει.

Στην επόμενη επίσκεψη στον κτηνίατρο, μπορείτε να ζητήσετε από τον κτηνίατρό σας να σας δώσει συμβουλές για το πώς να χειριστείτε το κατοικίδιό σας σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Η πυρασφάλεια των κατοικίδιων ζώων είναι πολλά που πρέπει να σκεφτείτε και να προγραμματίσετε, αλλά θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για κάθε έκτακτη ανάγκη που θα σας τύχει. Η επαγρύπνηση μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε το κατοικίδιό σας ήρεμο και ασφαλές.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top