Rat Terrier: Σκύλος κυνηγός τρωκτικών, Επισκόπηση φυλής – Ανάγκες, χαρακτήρας και ιστορία, Όλα τα χρήσιμα

Χρήσιμα

Το Rat Terrier είναι ιστορικά γνωστό για την προστασία σπιτιών ή αγροκτημάτων από τρωκτικά. Είναι ένα μικρόσωμο σκυλάκι με συμπαγές αλλά κομψό σώμα.Το Rat Terrier , παρά το μικρό του μέγεθος, τείνει να είναι ένα πολύ δραστήριο και παιχνιδιάρικο σκυλάκι. Η ανάγκη άσκησης είναι καθημερινή.

Rat Terrier, όλα όσα θέλετε να μάθετε για τον κυνηγό τρωκτικών

Τύπος: Terrier

Βάρος:  3.5 με 11 κιλά

Ύψος: 25 με 38 κιλά

Οικογένεια: Terrier

Καταγωγή: Ηνωμένες Πολιτείες

Ημερομηνία καταγωγής: 1800

Άλλα ονόματα: δεν αναφέρονται

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για την ράτσα Rat Terrier

Υπάρχουν δύο μεγέθη Rat Terrier, αλλά και τα δύο είναι ελαφρώς μακρύτερα από ότι ψηλά. Το τρίχωμά τους είναι λείο και κοντό. Τα συνήθη χρώματά του τριχώματός τους  είναι: λευκό, τρίχρωμο, καφέ με λευκό, άσπρο και μαύρο, κρεμ με λευκό, μπλε με άσπρο. Το American Hairless Terrier προέρχεται από το Rat Terriers με μια άτριχη μετάλλαξη.

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής Rat Terrier

 • Επίπεδο ενέργειας 4/5
 • Απαιτήσεις άσκησης 3/5
 • Παιχνίδι 5/5
 • Αγάπη 4/5
 • Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 3/5
 • Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 3/5
 • Φιλικότητα προς τους άγνωστους 2/5
 • Εγρήγορση 2/5
 • Ευκολία για εκπαίδευση 4/5
 • Απαιτήσεις περιποίησης 1/5
 • Ευαισθησία στην ζέστη 2/5
 • Φωνητικότητα 5/5

Συντήρηση και χαρακτηριστικά της φυλής Rat Terrier

Οι ανάγκες του μπορεί να ικανοποιηθούν με μια βόλτα, σε συνδυασμό με αρκετό παιχνίδι. Τα εσωτερικά παιχνίδια και τα κόλπα μπορούν να προσφέρουν ψυχική άσκηση σε δύσκολες μέρες – εάν είναι δύσκολο να βγείτε έξω ή στην αυλή λόγω καιρού ή χρόνου. Με την σωστή άσκηση και εκπαίδευση από κουτάβι, αυτό ο σκύλος θα γίνει ένα ήρεμο μέλος της οικογένειάς σας.

Το τρίχωμά του είναι μικρού μεγέθους κάτι που δεν είναι ιδανικό για κρύες θερμοκρασίες. Είναι ευάλωτα το κρύο, για αυτό μπορείτε να προμηθευτείτε μερικά παλτό σκύλου για να του προσφέρετε ζέστη. Η περιποίηση και ο καλλωπισμός που απαιτείται είναι ελάχιστος.

Υγεία

 • Σημαντικές ανησυχίες: δεν αναφέρονται
 • Μικρές ανησυχίες: αλλεργίες, επιγονατίδα
 • Περιστασιακές καταστάσεις: δεν αναφέρονται
 • Προτεινόμενες εξετάσεις: γόνατο
 • Προσδόκιμο ζωής της ράτσας Rat Terrier: 12–15 χρόνια

Ιστορία της φυλής Ratt Terrier

Οι πρόγονοι του Ratt Terrier ήταν πιθανότατα το Manchester Terrier, το λείο τρίχωμα Fox Terrier, το Old English White Terrier και το Bull Terrier. Στα τέλη της δεκαετίας του 1800, Βρετανοί μετανάστες της εργατικής τάξης έφεραν στις ΗΠΑ διάφορες διασταυρώσεις αυτών των φυλών.

Τα Ratt Terrier, όπως υποδηλώνει το όνομά τους, χρησιμοποιούνταν για την προστασία των σπιτιών και των αγροκτημάτων από τους αρουραίους. Ο πρόεδρος Ρούσβελτ είχε ακόμη και ένα στο Λευκό Οίκο. Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, οι αγρότες στις μεσογειακές ακτές ανακάτευαν τα Ratt Terrier με Whippets και ιταλικά κυνηγόσκυλα για ταχύτητα ώστε να προστατεύουν καλύτερα τις καλλιέργειές τους. Στο νότο αναμίχθηκαν επίσης μερικές φορές με Beagles, τα οποία έχουν εξαιρετική όσφρηση.

Αυτό συνέβαινε επίσης επειδή το Ρατ Τεριέ παραδοσιακά θεωρούνταν ποικιλία και όχι φυλή. Ως αποτέλεσμα, τα Rat Terrier διέφεραν σε μέγεθος, με ορισμένα σκυλιά να ζυγίζουν μεταξύ 3 και 11 κιλών. Το Ρατ Τεριέ ήταν ένα δημοφιλές αγροτικό σκυλί στις αρχές της δεκαετίας του 1900 και ήταν ίσως ένα από τα πιο δημοφιλή σκυλιά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Τα Rat Terrier είναι συχνά πιστοί και ενεργητικοί σύντροφοι, πολύ παιχνιδιάρηδες και πάντα αναζητούν τη διασκέδαση και την περιπέτεια. Εξίσου, απαιτούν δραστήριους ιδιοκτήτες που είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους. Τα Ratter Terrier είναι ενθουσιώδη και θέλουν πάντα να ευχαριστούν τους ιδιοκτήτες τους.

Μαθαίνουν επίσης καλά, αλλά μπορούν εύκολα να βαρεθούν και να αποσπαστούν από άλλες ευχάριστες δραστηριότητες. Λόγω της καταγωγής τους από κυνηγόσκυλα, μπορεί να είναι πιο φιλικά με άλλα σκυλιά από ό,τι το μέσο τεριέ και τα περισσότερα τα πάνε καλά μαζί τους, αλλά συχνά δεν μπορούν να υποχωρήσουν όταν τα προκαλούν. Τα πάνε καλά με τις γάτες, αν έχουν κοινωνικοποιηθεί σωστά, αλλά δεν συνιστάται η επαφή με μικρά τρωκτικά.

Τα περισσότερα σκυλιά δεν γαβγίζουν υπερβολικά.

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να αντιπροσωπεύουν αυτήν τη φυλή, τα σκυλιά έχουν την δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αποκτούν διαφορετικές συνήθειες κατά την εκπαίδευση. Συμβουλευτείτε κάποιον οργανισμό υιοθεσίας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε κουτάβια που χαρίζονται και διατίθενται προς υιοθεσία στο κοντινότερο καταφύγιο ή εκτροφείο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρο.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top