Σας παρουσιάζουμε 9 τρόπους με τους οποίους οι γάτες που έχουν διασωθεί λένε “ευχαριστώ”

by Έφη Αθανασίου

Λένε ότι όταν πρόκειται για υιοθεσία γάτας, δεν επιλέγουμε εμείς τις γάτες. Και στην πραγματικότητα, ούτε αυτές μας επιλέγουν. Εμείς επιλέγουμε ο ένας τον άλλον. Υπάρχει εκείνη η θαυμαστή στιγμή στο καταφύγιο όταν τα μάτια μας κλειδώνονται, ακολουθούμενη από μια εσωτερική γνώση που μας λέει ότι ανήκουμε μαζί. Είναι παρόμοια με κάθε σκηνή “τα μάτια συναντιούνται σε ένα γεμάτο δωμάτιο” στις ταινίες. Μαγικό!

Οι γάτες διάσωσης έχουν ιδιαίτερους τρόπους να μας δείχνουν ότι είναι ευγνώμονες που τις υιοθετήσαμε στην οικογένειά μας. Ακολουθούν εννέα από αυτούς.

Οι 9 τρόποι που μια γάτα σου λέει ευχαριστώ

1 Γουργουρίζοντας

Τι καλύτερο από τον χαρούμενο ήχο του γουργουρητού μιας γάτας; Όχι και πολλά! Μια γάτα που γουργουρίζει εκφράζει την ικανοποίησή της και, ναι, ακόμη και την ευγνωμοσύνη της. Αυτή η γουργουρητή φωνή είναι περίπου το ίδιο με έναν ευτυχισμένο άνθρωπο που αγκαλιάζει με ευγνωμοσύνη έναν στενό φίλο που είπε ακριβώς το σωστό πράγμα την κατάλληλη στιγμή – ή που βολεύεται σε έναν μαραθώνιο Stranger Things με μια πίντα Rocky Road. Παράδεισος!

2 Χτυπήματα στο κεφάλι

Ένα κοντινό και άμεσο χτύπημα στο κεφάλι είναι σίγουρα ένα σημάδι ότι μια πρόσφατα υιοθετημένη γατούλα διάσωσης έχει εγκατασταθεί και μοιράζεται ανοιχτά τη στοργή της. Να αποδέχεστε πάντα τα head bonks με απόλυτο σεβασμό – δεν δίνονται με το έτσι θέλω. Τα χτυπήματα στο κεφάλι κερδίζονται! Λάβετε υπόψη σας: Παρόλο που αυτές οι αξιαγάπητες πίπες εκφράζουν ευγνωμοσύνη, μάλλον δεν θα πρέπει κανείς να χαρίζει μία στον εργοδότη του αφού του δοθεί αύξηση μισθού – αυτό είναι απλά άβολο και μπορεί να καταλήξει σε μια επίσκεψη στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού.

3 Φτιάχνοντας μπισκότα

Οι γατούλες συχνά ζυμώνουν όταν αισθάνονται ικανοποιημένες. Όταν ένα γατάκι διάσωσης είναι αρκετά άνετο ώστε να “κάνει μπισκότα” στο πόδι σας, πάρτε το ως κομπλιμέντο. Ακόμα και αν αυτά τα κοφτερά μικρά νύχια βυθίζονται στο τρυφερό δέρμα σας, χαμογελάστε μέσα από σφιγμένα δόντια και πείτε: “Χαίρομαι πολύ που επιλέξαμε η μία την άλλη. Σ’ αγαπώ”. Το δέρμα επουλώνεται.

4 Αφήνοντας παιχνίδια στα παπούτσια σας

Οι γάτες λατρεύουν να μας φέρνουν μικρά δείγματα της αγάπης τους. Το να γλιστρήσετε το πόδι σας μέσα στο αγαπημένο σας παπούτσι, μόνο και μόνο για να βρείτε ένα ποντίκι από ποντικομυζήθρα, δεν είναι το αποτέλεσμα μιας γατίσιας φάρσας. Είναι ένα “Είσαι ο αγαπημένος μου άνθρωπος και λατρεύω τη μυρωδιά σου – σε παρακαλώ δέξου αυτή την ταπεινή προσφορά. Και επίσης, θα ήθελα λίγη σάλτσα. Σε παρακαλώ και σε ευχαριστώ”.

5 Το να βλεφαρίζουν αργά

Πολλοί συμπεριφοριστές γάτας λένε ότι όταν μια γάτα ανοιγοκλείνει αργά τα μάτια της στον άνθρωπο, αυτό σημαίνει “σ’ αγαπώ”. Το ανοιγοκλείσιμο του ματιού συνήθως συνοδεύεται από ένα απαλό βλέμμα αγνής αγάπης και το υποκείμενο μήνυμα: “Είσαι δικός μου τώρα και ως νέος σου άρχοντας, διεκδικώ κάθε καλάθι με ζεστά ρούχα που βγάζω από το στεγνωτήριο από τώρα μέχρι το τέλος των εννέα ζωών μου”.

6 Σας περιποιείται

Τα γατάκια είναι απαιτητικοί περιποιητές του εαυτού τους και των άλλων γατών με τις οποίες έχουν φιλικές σχέσεις. Το να είσαι στο και χάρτινο άκρο μιας καλής περιποίησης είναι ένα σπουδαίο σημάδι στοργής και οικειότητας. Το να σας περιποιείται μια γάτα διάσωσης είναι προνόμιο – δείχνει ότι είναι ευγνώμων για την αγάπη σας, οπότε σκύψτε το μάγουλο και δεχτείτε με χαρά το μπάνιο! Επιπλέον, ένα μπάνιο στο μάγουλο μπορεί να συμβεί αν έχετε μόλις φάει ένα σάντουιτς με τόνο.

7 Κοινή χρήση του χώρου

Δεν είναι όλες οι γάτες αγκαλίτσες, αλλά μια γάτα που απολαμβάνει να μοιράζεται το χώρο με έναν άνθρωπο σημαίνει γενικά ότι απολαμβάνει την παρέα του. Όταν μια πρόσφατα υιοθετημένη γάτα θέλει να κάνει παρέα ή -ακόμα καλύτερα- να αγκαλιαστεί, απολαύστε το όσο αξίζει! Κερδίσατε το σήμα του “κουλ”. Φορέστε το με περηφάνια!

8 Τρίψιμο στο μάγουλο

Οι γατούλες μπορεί να είναι αναιδή πλασματάκια, και αν αποφασίσουν να τρίψουν το μάγουλο τους πάνω σας, μπορεί κάλλιστα να έχετε πάρει το ισοδύναμο ενός μεγάλου φιλιού. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι μια νεοαποκτηθείσα γάτα να νιώσει αρκετά άνετα για να σας χαϊδέψει, αλλά όταν το κάνει, δεχτείτε αυτή την τρυφερή ευγνωμοσύνη με ανοιχτή καρδιά. Μπορείτε να ανταποδώσετε τη στοργή προσφέροντας ένα τρίψιμο στην κοιλιά – με δική σας ευθύνη, φυσικά. Μερικές φορές αυτή η κοιλιά είναι μια κρυμμένη παγίδα και το γλυκό τρίψιμο στο μάγουλο μετατρέπεται γρήγορα σε ένα γεγονός που βγάζει νύχια.

9 Χαριτωμένες τούμπες

Οι ευτυχισμένες γάτες μπορεί να επιλέξουν να σταματήσουν, να πέσουν και να κυλιστούν όταν χαίρονται που βλέπουν έναν από τους αγαπημένους τους ανθρώπους. Μια γάτα που προσφέρει μια κοιλιά είναι μια αγαπημένη, έμπιστη, ευάλωτη γατούλα. Σημείωση: Μια εκτεθειμένη κοιλιά δεν αποτελεί πάντα πρόσκληση για ένα τρίψιμο της κοιλιάς.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr