Σε λατρεύει και το δείχνει! Αυτές είναι οι κινήσεις που σημαίνουν πως η Γάτα σου σε αγαπάει

Χρήσιμα

Η γάτα είναι ένα ζώο, αρκετά χαδιάρικο, που συνέχεια θέλει την προσοχή σας, να παίξετε μαζί της, να γαργαλήσετε την κοιλιά της, γενικά θέλει να σας δείχνει συνέχεια την αγάπη της. Άραγε ποιοι είναι οι τρόποι που η γάτα σας, σας δείχνει την αγάπη της; Και όμως υπάρχουν σημάδια που σας το δείχνει καθημερινά χωρίς να το αντιλαμβάνεστε. Συνέχισε να διαβάζεις και ίσως τα περισσότερα να μην τα γνωρίζεις.

Οι τρόποι που η γάτα σας δείχνει την αγάπη της

#1 Σας αποκαλύπτουν την κοιλιά της

Ένα χαρακτηριστικό, είναι να γυρνάει την κοιλιά της ανάσκελα και προφανώς είναι ένα σημάδι αγάπης – ενίοτε όμως (όπως σας έχω ξαναπεί) μπορεί να είναι απλώς μια θανατηφόρα παγίδα γι’ αυτό προσεγγίστε την κοιλιά της γάτας σας με προσοχή.

Όπως καταλαβαίνετε εδώ τα πράγματα είναι ελαφρώς μπερδεμένα αλλά πολλοί συμπεριφοριστές γάτες προτείνουν να την πλησιάσετε με την καρδιά σας, να είστε αγαπησιάρηδες και ξέγνοιαστοι όταν αποφασίζετε να την χαϊδέψετε στην κοιλιά και όλα θα πάνε καλά!

#2 Η ουρα αγκαλιάζει το πόδι σας

Άλλο ένα σημάδι αγάπης, είναι όταν στοργικά τυλίγει τη γάμπα σου με την ουρά της! Μια ακόμη περίπτωση εκδήλωσης αγάπης που σχετίζεται με την ουρά της γάτας είναι ότι αυτή ανασηκώνεται και παίρνει το σχήμα του ερωτηματικού!

#3 Η ουρά δονείται

Συνεχίζουμε με την ουρά της γάτας. Μερικές φορές, η γνώριμη δόνηση της ουράς της γάτας που συνηθώς συνοδεύεται από το μαρκάρισμα μπορεί να μην συνοδευτεί από αυτή την ανεπιθύμητη συμπεριφορά! Σε αυτή την περίπτωση – και αν γίνεται μπροστά σας – εχουμε να κάνουμε με μια ακόμη ασυνήθιστη εκδήλωση αγάπης της γάτας για τον άνθρωπό της!

Επίσης μην μπερδεύετε τη δόνηση με την περίπτωση που η ουρά κινείται απότομα σαν μαστίγιο (ο Κινέζος είναι ειδικός σε αυτή τη συμπεριφορά)! Αυτή η περίπτωση είναι συνήθως μια ένδειξη θυμού!

#4 Τα δαγκώματα αγάπης

Όταν η γάτα αρχίζει τα δαγκωματάκια, σχετικά απαλά που συχνά κιόλας συνοδεύονται με ένα γρήγορο γλείψιμο και που δεν έχουν καθόλου να κάνουν με άγριες διαθέσεις, αλλά μάλλον με εκδήλωση αγάπης, σχεδόν λατρείας!

#5 Φουσκώνουν την κοιλιά τους

Κάτι που κάνουν συχνά, είναι αυτό το φούσκωμα της κοιλιάς συμβαίνει όταν μαρκάρουν την περιοχή τους! Έτσι όταν φουσκώνει την κοιλίτσα της ενώ είναι πάνω σας ή έστω σε επαφή μαζί σας σας μαρκάρει ως.. “δικό της”. Και γιατί να μαρκάρει κάποιον ως δικό της αν δεν τον αγαπάει;!

Μάλιστα αυτή η συμπεριφορά συχνά συνδυάζεται με άλλες που υποδηλώνουν αγάπη όπως η δόνηση της ουράς (βλέπε το νο3).

#6 Σας γλείφουν

Πολλές φορές θα έχετε διαισθανθεί την τρυφερότητα της γάτας σας όταν γλείφει τα δάχτυλά σας, τα μαλλιά σας ή τα ρούχα σας ακόμη. Ναι ναι, καλά καταλάβατε, πρόκειται για μια ξεκάθαρη δήλωση αγάπης! Με αυτό τον τρόπο άλλωστε απλώνουν τα αρώματά τους στον χουμανιστικό τους πατέρα κάνοντάς τον μέλος της.. φυλής τους! Ένα ακόμη κάπως περίεργο από τα σημάδια ότι η γάτα σε αγαπάει.

#7  Σας ακολουθούν παντού

Η γάτα έχει το συνήθειο, να σας ακολουθεί μέσα στο σπίτι, πηδάει πάνω από τραπέζια και άλλα εμπόδια προκειμένου να είναι κοντά σας είναι πολύ πιθανό να σας κάνει ξεκάθαρο ότι θέλει και απολαμβάνει την παρεούλα σας!

#8  Παίζουν μαζί σας

Όσο οι γάτες είναι ακόμη νεαρές και ζωντανές ζωντανές, το πιο ενδιαφέρον πράγμα γι αυτες ειναι ξεκάθαρα το.. παιχνίδι. Αν τώρα συνδυάζει το παιχνίδι μαζί σας. Να είστε βέβαιοι ότι η γάτα σας κάνει ξεκάθαρο ότι σας αγαπάει και απολαμβάνει να παίζει μαζί σας!

Οι γάτες είναι τα πιο ήρεμα και αξιολάτρευτα κατοικίδια που θα μπορούσε να είχε κανείς, στο σπίτι. Γι’αυτό κι εμείς τις αγάπαμε και τις λατρεύουμε!

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top