Σκέφτεστε να υιοθετήσετε μία γάτα: Αυτά είναι τα 8 οφέλη από την υιοθεσία μιας ηλικιωμένης γάτας

Χρήσιμα

Αν θέλετε να καλωσορίσετε έναν νέο αιλουροειδή φίλο στη ζωή σας, σας συνιστούμε να σκεφτείτε μια ηλικιωμένη γάτα. Ενώ τα γατάκια είναι αναμφισβήτητα χαριτωμένα, τα ώριμα σκυλάκια είναι επίσης, και υπάρχουν πολλά οφέλη από την υιοθέτηση μιας μεγαλύτερης γάτας.

Ο κωμικός Jo Brand συμφωνεί, λέγοντας: “Αν σκέφτεστε να αποκτήσετε μια γάτα, μην απορρίπτετε τα ώριμα γατάκια, οι μεγαλύτερες γάτες μπορούν ακόμα να φέρουν τόση αγάπη και διασκέδαση σε ένα σπίτι. Ο γάτος μου, ο Louie, έζησε μέχρι τα 20 του χρόνια και εξακολουθούσε να είναι το πανέμορφο, ιδιόρρυθμο αγόρι που αγαπήσαμε. Επιπλέον, κάνουν πολύ λιγότερη φασαρία από ένα γατάκι!”

Συνήθως πολλά καταφύγια έχουν πολλές ηλικιωμένες γάτες υπό τη φροντίδα τους και μοιράζονται τις ιστορίες των ηλικιωμένων “γατιών” που περιμένουν νέα σπίτια, ενθαρρύνουν τους άλλους να μοιραστούν τις χαρές της ιδιοκτησίας ώριμων γάτων και δίνουν πολλές συμβουλές για τη φροντίδα των ηλικιωμένων γατιών.

Αν χρειάζεστε περισσότερη πειθώ για το γιατί τα ώριμα γατάκια είναι υπέροχα, δείτε μερικά πλεονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας…


1. Έχουν καθιερωμένη προσωπικότητα

Όταν παίρνετε ένα γατάκι, δεν ξέρετε ακριβώς τι είδους χαρακτήρα θα μεγαλώσει και θα έχει – μπορεί να είναι μια φλύαρη γάτα, ένας κατά συρροήν υπναράς, ένα απόμακρο γατάκι ή ένας λάτρης της αγκαλιάς, η προσωπικότητά τους είναι πιθανό να αλλάξει πολύ στα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Όταν υιοθετήσετε ένα ώριμο γατάκι, θα είναι σε θέση να σας πουν πολλά για την προσωπικότητά του, είτε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του είτε από το χρόνο που πέρασε σε φροντίδα, ώστε να έχετε μια καλύτερη ιδέα για το τι να περιμένετε από τον νέο σας αιλουροειδή φίλο (συμπεριλαμβανομένου του αγαπημένου του σημείου για χαλάρωση!).

2. Θα είναι ένας ήρεμος σύντροφος

Τα γατάκια έχουν πολλή ενέργεια και ως εκ τούτου μπορεί να είναι πολύ κουραστικά. Μπορούν να μπλέξουν σε κάθε είδους προβλήματα καθώς εξερευνούν το σπίτι σας με μεγάλη ταχύτητα (δεν είναι ασυνήθιστο να ανακαλύψετε ότι έχουν σκαρφαλώσει τις κουρτίνες!) και γι’ αυτό χρειάζονται πολύ διαδραστικό παιχνίδι για να βοηθηθούν να κουραστούν. Μια ηλικιωμένη γάτα είναι πιθανό να είναι πολύ πιο ήρεμη και να περνάει περισσότερο χρόνο αγκαλιά μαζί σας.

3. Μπορεί να είναι πιο κατάλληλες για έναν πολυάσχολο τρόπο ζωής

Αν έχετε ένα γατάκι, θα πρέπει να το παρακολουθείτε στενά για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα κάνει καμιά αταξία, και πιθανότατα θα θέλει πολλή αλληλεπίδραση από εσάς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αν λείπετε από το σπίτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα της ημέρας ή αν είστε απασχολημένοι με τις δουλειές στο σπίτι, μια μεγαλύτερη γάτα μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή, καθώς, αν και θα εξακολουθεί να θέλει λίγη προσοχή από καιρό σε καιρό, είναι επίσης πιθανό να κοιμάται ευχαρίστως όσο εσείς συνεχίζετε τις δουλειές σας.


4. Μπορούν ακόμα να είναι διασκεδαστικές

Παρόλο που δεν έχουν τόση ενέργεια όσο τα γατάκια, οι μεγαλύτερες γάτες συνήθως εξακολουθούν να αγαπούν να έχουν τακτικές σύντομες συνεδρίες παιχνιδιού, αν βρείτε τα παιχνίδια που τους αρέσουν (τα παιχνίδια με καλάμια είναι συχνά τα αγαπημένα τους!) και θα εξακολουθούν να έχουν πολλές διασκεδαστικές ιδιορρυθμίες για να φέρνουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας κάθε μέρα. Μάθετε περισσότερα για το πώς να παίζετε με τη γάτα σας.

5. Μπορούν να γίνουν σπουδαία κατοικίδια για οικογένειες

Αν έχετε δικά σας παιδιά ή κάποια νεαρά μέλη της οικογένειας που θέλουν να σας επισκέπτονται, πιθανότατα θα θέλουν να παίξουν με τη γάτα σας. Τα γατάκια μπορεί να ενθουσιάζονται αρκετά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, μερικές φορές κατευθύνουν λανθασμένα τη συμπεριφορά τους ως κυνηγοί σε ανθρώπους αντί για παιχνίδια και αποκτούν κακές συνήθειες, όπως το να παίζουν με τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών. Ενώ οι μεγαλύτερες γάτες εξακολουθούν να θέλουν να παίζουν, είναι πιθανό να είναι πιο ήρεμες και λιγότερο ατίθασες με τα νεότερα μέλη της οικογένειας. Μάθετε πώς να βοηθήσετε τις γάτες και τα παιδιά να τα πάνε καλά.

6. Θα τους δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία

Οι ηλικιωμένες γάτες φτάνουν στη φροντίδα ενός καταφυγίου για διάφορους λόγους, ίσως ο προηγούμενος ιδιοκτήτης τους πέθανε ή δεν μπορούσε πλέον να τις φροντίσει ή χάθηκαν και εγκαταλείφθηκαν στους δρόμους ως αδέσποτες. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, η παραμονή στη φροντίδα ενός καταφυγίου δεν υποκαθιστά ένα στοργικό σπίτι, και έτσι υιοθετώντας μια ηλικιωμένη γάτα θα της δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία για ευτυχία στα τελευταία χρόνια της ζωής της.

7. Θα μπορούσαν να ζήσουν ακόμα πολύ καιρό

Το να υιοθετήσετε ένα ώριμο σκυλάκι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα το έχετε για πολύ καιρό. Οι εξελίξεις στην κτηνιατρική περίθαλψη και η ευαισθητοποίηση για την καλή διαβίωση των γατών σημαίνουν ότι οι γάτες ζουν περισσότερο απ’ ό,τι παλαιότερα. Το μέσο προσδόκιμο ζωής για μια γάτα συντροφιάς είναι περίπου 12-14 χρόνια, αλλά μερικές μπορούν να ζήσουν μέχρι τα τέλη της εφηβείας τους ή ακόμα και τις αρχές της δεκαετίας των 20.Η γηραιότερη γάτα του κόσμου, η Flossie, η οποία είναι 27 ετών!

8. Θα μας βοηθήσετε να φροντίσουμε περισσότερες γάτες

Δυστυχώς, οι ηλικιωμένες γάτες που φροντίζουμε συχνά πρέπει να περιμένουν τρεις φορές περισσότερο για να βρουν νέο σπίτι από ό,τι οι νεότερες και ποτέ δεν αφήνουμε μια υγιή γάτα να κοιμηθεί. Υιοθετώντας ένα ώριμο γατάκι, όχι μόνο θα αποκτήσετε έναν νέο σύντροφο αλλά θα δώσετε σε μια γάτα μια δεύτερη ευκαιρία.

Η υιοθεσία μιας ηλικιωμένης γάτας είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους σκέφτονται να φιλοξενήσουν ένα καινούριο μέλος στην οικογένειά τους. Πέρα από τη χαρά και την παρέα που θα φέρει στο σπίτι σας, η υιοθεσία μιας ηλικιωμένης γάτας φέρνει μαζί της πολλά οφέλη. Καταρχάς, θα νιώσετε την ικανοποίηση που προκύπτει από το να προσφέρετε ένα σπίτι και αγάπη σε ένα ζώο που έχει ήδη περάσει πολλά. Επιπλέον, μια ηλικιωμένη γάτα έχει ήδη διαμορφωμένη προσωπικότητα και είναι πιο ήρεμη και αυτόνομη από τα μικρά γατάκια. Επιπλέον, διαθέτει ήδη τα περισσότερα από τα εμβόλια της και έχει υποστεί τη σχετική ιατρική περίθαλψη. Μια ηλικιωμένη γάτα επίσης απαιτεί λιγότερη φροντίδα και είναι πιο προσαρμοσμένη στον σπίτι, ενώ θα σας παρέχει ακόμα την ίδια αγάπη και συντροφιά που προσφέρουν όλες οι γάτες. Επομένως, αν σκέφτεστε να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο, σκεφτείτε την υιοθεσία μιας ηλικιωμένης γάτας και ανοίξτε την αγκαλιά σας σε ένα νέο φίλο που έχει τόσα να σας προσφέρει.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top