Σκυλιά: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της υγρής τροφής-Όλα τα χρήσιμα νέα

Χρήσιμα

Πολλές φορές έχετε αναρωτηθεί τι τροφές πρέπει να δίνουμε στο σκύλο.. Επιτρέπεται να του δώσουμε υγρή τροφή;  Όπως και με την ξηρά τροφή και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν πλεονεκτήματα. Αν έχετε κάνει τέτοιες σκέψεις και δεν γνωρίζετε, συνεχίστε να διαβάσετε..

Σκύλος: Πλεονεκτήματα της υγρής τροφής

Αν ο σκύλος σας δεν τρώει με όρεξη τις κροκέτες, καλό είναι να δοκιμάσετε να του δώσετε μια υγρή τροφή σκύλου, αφού πολλοί σκύλοι βρίσκουν την κονσερβοποιημένη τροφή σκύλου πιο εύγευστη από την ξηρά τροφή. Η υγρή τροφή για σκύλους έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία, η οποία μπορεί να βοηθήσει να παραμείνει ενυδατωμένος.

Όλες οι κονσερβοποιημένες τροφές για σκύλους είναι διατροφικά πλήρεις και ισορροπημένες είτε για τη συντήρηση ενήλικων σκύλων είτε για την ανάπτυξη κουταβιών. Έτσι είτε ταΐζετε τον σκύλο σας με υγρή τροφή σκύλου κάθε μέρα είτε μόνο ως περιστασιακή λιχουδιά, να ξέρετε ότι ο σκύλος σας λαμβάνει όλα τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά.

Σκύλος: Πώς να κάνετε την μετάβαση από την ξηρά στην υγρή τροφή

Εάν σκέφτεστε να αλλάξετε την ξηρά τροφή του σκύλου σας σε υγρή τροφή, κάντε αυτήν την αλλαγή σταδιακά σε διάστημα αρκετών ημερών, δίνοντας του λίγο λιγότερο από την ξηρή τροφή του κάθε μέρα. Αν κάνετε απότομη αλλαγή, ο σκύλος σας μπορεί να έχει πεπτικά προβλήματα.

Σκύλος: Μειονεκτήματα της υγρής τροφής

Σε αντίθεση με τις κροκέτες, η υγρή τροφή για σκύλους δεν μπορεί να μείνει έξω για μεγάλα χρονικά διαστήματα, για αυτό θα πρέπει να διατηρείτε στο ψυγείο ανοιγμένες κονσέρβες ή υπολείμματα.

Επίσης να έχετε υπόψη σας ότι ορισμένοι σκύλοι είναι πιο επιρρεπείς σε πλάκα και άλλα οδοντικά προβλήματα όταν τρώνε υγρή τροφή αντί για ξηρή. Για αυτό καλό είναι να βουρτσίζετε τακτικά τα δόντια του για να μειώσετε τη συσσώρευση πέτρας.

Όπως καταλαβαίνετε η επιλογή είναι δική σας, αν θέλετε να ταΐζετε το σκύλο σας με υγρή ή ξηρά τροφή για σκύλους. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε, είναι να επιλέξετε μια τροφή που είναι πλήρης και ισορροπημένη και κατάλληλη για την ηλικία, το μέγεθος και το επίπεδο δραστηριότητάς του.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top