Σκύλος και αυτοκίνητο: Να γιατί ο σκύλος βγάζει το κεφάλι του έξω από το παράθυρο! Οι λόγοι που το εξηγούν-Πότε είναι επικίνδυνο

σκύλος αμάξι

Πολλές φορές θα έχετε παρατηρήσει ότι τα ζωάκια μας έχουν ορισμένες περίεργες συμπεριφορές που εμείς αδυνατούμε να κατανοήσουμε. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι οι γάτες είναι από τα πιο περίεργα κατοικίδια, ωστόσο και οι σκύλοι δεν πάνε πίσω. Για παράδειγμα, όλοι οι σκύλοι όταν βρίσκονται στο αυτοκίνητο, αρέσκονται στο να βγάζουν το κεφάλι τους έξω από το παράθυρο.

Ίσως αυτή είναι η πιο κοινή συνήθεια που έχουν, η οποία ξεκινάει από όταν είναι ακόμη κουτάβια. Ενώ μπορεί να κυνηγάνε τα αυτοκίνητα που περνάνε στον δρόμο, όταν μπουν μέσα σε αυτά κάνουν σαν τα παιδιά που χαζεύουν έξω από το παράθυρο. Μπορεί να έχουμε ακούσει διάφορα γι’ αυτό, υπάρχουν όμως έρευνες που κατάφεραν να απαντήσουν σε αυτή την απορία μας!

Δείτε τους λόγους που οι σκύλοι βγάζουν το κεφάλι τους έξω από το παράθυρο

Έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες έρευνες που καταλήγουν σε διαφορετικά συμπεράσματα για τον λόγο που έχουν τέτοια λατρεία τα σκυλιά με τα παράθυρα, την ώρα που το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει, αλλά όλες αυτές συμφωνούν στο γεγονός ότι επειδή έχουν έντονη την αίσθηση της οσμής συλλέγουν πληροφορίες, μυρίζοντας το κάθε μέρος από το οποίο περνάει το αμάξι.

Στην πραγματικότητα, μπορούν να απομνημονεύσουν έναν χώρο από την οσμή του. Ωστόσο, υπάρχουν άλλες μελέτες που επικεντρώνονται περισσότερο στο ρόλο της κοινωνικής τους κατάρτισης. Με λίγα λόγια, και εμείς οι άνθρωποι συνηθίζουμε να κολλάμε το κεφάλι μας στο πλάι στο παράθυρο ή να βγάζουμε το χέρι μας έξω από αυτό. Άρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσπαθούν να μιμηθούν το αφεντικό τους.

Ωστόσο, το πιθανότερο είναι ότι ισχύει ο συνδυασμός όλων αυτών. Βέβαια, επειδή εμείς οι άνθρωποι είμαστε πολύπλοκα όντα δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο και τα σκυλάκια μας. Αν σκεφτούμε πιο απλά, μπορεί να το κάνουν επειδή μυρίζει έντονα ένα αυτοκίνητο ή ακόμη καλύτερα για να δροσιστούν. Γι’ αυτό εξάλλου βγάζουν και την γλώσσα τους εκείνη τη στιγμή.

Ο οποιοσδήποτε από εμάς αν είχε τέτοια τρίχα θα εκμεταλλευόταν την κάθε ευκαιρία για να πάρει λίγο αέρα! Ωστόσο δεν πρέπει να δρουν ανεξέλεγκτα καθώς ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι. Για παράδειγμα μπορεί να παρασυρθεί από άλλο αμάξι που περνάει δίπλα σας και να χτυπήσει ή μπορεί να ορμήσει εξω γιατί κάτι του τράβηξε την προσοχή. Η λύση είναι ζώνη ασφαλείας εντός και ελεγχόμενο άνοιγμα στο παράθυρο .

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr