Σκύλος Karelian Bear: Από που πήρε το όνομά του; – Επισκόπηση φυλής, Ανάγκες, προσωπικότητα και προβλήματα, Όλα τα χρήσιμα

Χρήσιμα

Το Karelian Bear Dog είναι ένας σκύλος μεσαίου μεγέθους, πολύ ανθεκτικός, αθόρυβος και προσεκτικός κυνηγός που σηματοδοτεί την ύπαρξη θηράματος με το γαύγισμά του.

Σκύλος Karelian Bear, όσα θέλετε να μάθετε για την φυλή

Τύπος: Spitz
Βάρος: 20 με 22 κιλά
Ύψος: Αρσενικός σκύλος: 53 με 58 εκατοστά και Θηλυκός σκύλος 48 με 53 εκατοστά
Οικογένεια: Northern (UKC- Εθνικός Κυνολογικός Όμιλος), Foundation Stock Service (AKC- Αμερικάνικος Κυνολογικός Όμιλος)
Καταγωγή: Ευρώπη
Ημερομηνία καταγωγής: 1936
Άλλα ονόματα: δεν αναφέρονται

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για την ράτσα Karelian Bear

Έχει φοβερές αισθήσεις, είναι ιδιαίτερα συντονισμένος με τις αισθήσεις του, με μια ιδιαίτερα έντονη μυρωδιά, κάτι που κάνει την φυλή εξαιρετικό κυνηγό.
Τα χαρακτηριστικά του δηλώνουν αναμφίβολα τον τύπο του – τύπος σκύλου Spitz. Το Karelian Bear Dog έχει τριγωνικό κεφάλι και όρθια τριγωνικά αυτιά, σκληρό τρίχωμα μεσαίου μεγέθους, με διπλό παλτό, και ουρά που κυρτώνει χαλαρά προς την πλάτη του.

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής Karelian Bear

• Επίπεδο ενέργειας 4/5
• Απαιτήσεις άσκησης 4/5
• Παιχνίδι 4/5
• Αγάπη 4/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 1/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 2/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 2/5
• Εγρήγορση 3/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 2/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 1/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 2/5
• Φωνητικότητα 4 /5

Ιστορία της ράτσας Karelian Bear

Ο σκύλος Karelian Bear προέρχεται από τη βορειοδυτική Ευρώπη, όπου χρησιμοποιούνταν από Ρώσους και Φινλανδούς αγρότες ως σκύλος αναζήτησης και για διάφορα είδη κυνηγιού.
Το 1936, η φυλή εκτράφηκε, αναπτύχθηκε και χρησιμοποιήθηκε ως ανθεκτικός σκύλος για το κυνήγι μεγάλων θηραμάτων.
Οι πρώτοι σκύλοι της φυλής ήταν τζίντζερ, ασπρόμαυροι και γκρίζοι, αλλά το ασπρόμαυρο χρώμα είναι το προτιμώμενο χρώμα για την ανάπτυξη και τη διαιώνιση της φυλής.
Το πρότυπο για το Karelian Bear Dog γράφτηκε το 1945, και τα πρώτα δείγματα καταχωρήθηκαν από τη Φινλανδική Λέσχη Κένελ τον επόμενο χρόνο. Σήμερα το Karelian Bear Dog είναι μία από τις δέκα πιο διάσημες φυλές της Φινλανδίας.
Η Εθνική Λέσχη Κένελ αναγνώρισε το Karelian Bear Dog ως μέλος της Σκανδιναβικής Ομάδας Φυλής το 1996. Η Αμερικανική Λέσχη Κένελ έχει αναγνωρίσει και κατατάξει τη φυλή ως μέλος της Υπηρεσίας Αποθεμάτων.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Ο Karelian Bear Dog είναι ένας μανιώδης κυνηγετικός σκύλος, πλήρως υπάκουος στον ιδιοκτήτη του και μπορεί να εργαστεί μόνος του ή σε συνεργασία. Είναι πιστά και θαρραλέα σκυλιά. Το Karelian Bear Dog είναι γενικά πολύ προστατευτικό της επικράτειάς του απέναντι σε άλλα σκυλιά, αλλά φιλικό και κάπως επιφυλακτικό απέναντι στους ξένους. Είναι ατρόμητοι, πολύ ικανοί υπερασπιστές και σπάνια υποχωρούν μπροστά στις αντιξοότητες. Όπως και με άλλες φυλές, είναι σημαντικό να εκπαιδεύονται και να κοινωνικοποιούνται από την μικρή ηλικία.

Συντήρηση και ιδιαιτερότητες της φυλής

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση για να διατηρηθεί το τρίχωμά της σε καλή κατάσταση, αρκεί ένα εβδομαδιαίο χτένισμα και το περιστασιακό μπάνιο. Η περιποίηση περιλαμβάνει τακτικό κούρεμα των νυχιών, βούρτσισμα των αυτιών και βούρτσισμα των δοντιών.
Η μέτρια άσκηση είναι επίσης απαραίτητη. Μπορούν να παίζουν ελεύθερα σε μια περιφραγμένη αυλή, να τρέχουν ή να κάνουν αρκετές βόλτες την ημέρα. Είναι επίσης σημαντικό να παρέχεται πνευματική διέγερση μέσω παιχνιδιών σε εσωτερικούς χώρους (όπως το κρυφτό, το κυνήγι μιας μπάλας ή η εκμάθηση νέων κόλπων).
Τα Karelian Bear Dogs απολαμβάνουν επίσης το κολύμπι, την πεζοπορία, το κυνήγι ιπτάμενων αντικειμένων και μπαλών.
Είναι επίσης εύκολο να μάθουν νέα κόλπα, υπακοή και ευκινησία.

Κατάσταση υγείας της φυλής Karelian Bear Dog

– Σοβαρά προβλήματα: Δεν έχουν αναφερθεί.
– Ελαφρά προβλήματα: Δεν έχουν αναφερθεί.
– Επαναλαμβανόμενα συμπτώματα: Δυσπλασία του ισχίου, προβλήματα όρασης.
– Συνιστώμενες εξετάσεις: Δεν έχουν αναφερθεί.
– Διάρκεια ζωής της φυλής: 11-13 έτη.

Παρόλο που τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορούν συχνά να είναι ενδεικτικά της φυλής, τα σκυλιά έχουν ατομικές προσωπικότητες, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αναπτύσσουν διαφορετικές συνήθειες εκπαίδευσης. Μιλήστε με ένα πρακτορείο υιοθεσίας Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε κουτάβια που έχουν δωρηθεί ή είναι διαθέσιμα για υιοθεσία.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top