Σκύλος Nova Scotia Duck Tolling Retriever: Τι σημαίνει το όνομά του; Επισκόπηση φυλής – Ανάγκες, χαρακτήρας και ιστορία, Όλα τα χρήσιμα

Χρήσιμα

Το Nova Scotia Duck Tolling Retriever μπορεί να κολυμπήσει και να τρέξει. Είναι μικρότερα και πιο ευκίνητα από άλλα Retriever. Η στιβαρή αλλά συμπαγής κατασκευή τους τους επιτρέπει να τρέχουν, να πηδούν και να ψάχνουν ακατάπαυστα, κουνώντας συνεχώς την ουρά τους.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever, όλα όσα θέλετε να μάθετε για την φυλή

Τύπος: Αθλητικός σκύλος
Βάρος: 15 με 23 κιλά
Ύψος: 43 με 53 εκατοστά
Οικογένεια: Gundog, Retriever
Καταγωγή: Νέα Σκωτία
Ημερομηνία καταγωγής: 1800
Άλλα ονόματα: Σκύλος Little River Duck

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για την ράτσα

Εκτράφηκαν για να βρίσκονται και να κυνηγούν σε παγωμένα νερά. Διαθέτουν διπλό τρίχωμα, δηλαδή ένα εξωτερικό στρώμα τριχώματος μεσαίου μεγέθους και ένα εσωτερικό, ικανό να απωθεί το νερό. Ένα μακρύ παλτό δεν είναι κατάλληλο για έναν σκύλο που εργάζεται, εάν και το τρίχωμα στην ουρά του αφήνεται επίτηδες μακρύτερο καθώς προσθέτει περσότερη χάρη και έμφαση στην ουρά του όταν την κουνάει. Τα συνήθη χρώματά του είναι: κόκκινο και χρυσό. Χαρακτηριστικό είναι το μοτίβο φλόγας άσπρου χρώματος στο στήθος, την ουρά και τα πόδια του.

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής Nova Scotia Duck Tolling Retriever

• Επίπεδο ενέργειας 5/5
• Απαιτήσεις άσκησης 5/5
• Παιχνίδι 5/5
• Αγάπη 5/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 5/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 5/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 3/5
• Εγρήγορση 2/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 4/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 2/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 3/5
• Φωνητικότητα 2/5

Συντήρηση και χαρακτηριστικά της φυλής

Ο σκύλος Nova Scotia Duck Tolling Retriever χρειάζεται πολλή άσκηση και καθημερινή εκτόνωση. Είναι ένα σκυλί με πολύ ενέργεια και οι ανάγκες του μπορούν να ικανοποιηθούν με παιχνίδια και ανάκτησης. Επίσης αγαπά το νερό.
Μπορείτε να ενισχύσετε την καθημερινή του διέγερση και με ψυχικές προσκλήσεις όπως εκπαίδευση υπακοής και ευκινησία. Δοκιμάστε να ξεκινήσετε τέτοιες εκπαιδεύσεις από την νεαρή ηλικία, όταν είναι ακόμα κουτάβι. Είναι αφοσιωμένοι οικογενειακοί σύντροφοι και εκτιμούν – αλλά και απολαμβάνουν – να αλλιλεπιδρούν με τους ανθρώπους.

Ο καλλωπισμός του αφορά εβδομαδιαίο, προσεκτικό βούρτσισμα.

Υγεία

• Σημαντικές ανησυχίες: δεν αναφέρονται
• Μικρές ανησυχίες: CHD, PRA
• Περιστασιακές καταστάσεις: δεν αναφέρονται
• Προτεινόμενες εξετάσεις: ισχίο, μάτι, DNA για PRA
• Προσδόκιμο ζωής της ράτσας Nova Scotia Duck Tolling Retriever : 11–13 χρόνια

Ιστορία της φυλής Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Οι Ευρωπαίοι χρησιμοποίησαν τη φυλή Duck Tolling Retriever στη Νέα Σκωτία για την πάπια και τα δίχτυα στο μέσο του νερού τον 17ο αιώνα. Αυτά τα σκυλιά μπορούσαν να ταξιδεύουν κατά μήκος της ακτής για να κυνηγήσουν, εξαφανιζόμενα μερικές φορές από τα μάτια μας, και μπορούσαν να προσελκύσουν τις πάπιες στην περιοχή.
Αυτοί οι σκύλοι πάπιας μεταφέρθηκαν πιθανότατα με τους Ευρωπαίους αποίκους στον Νέο Κόσμο, οι οποίοι είχαν συνηθίσει να τους χρησιμοποιούν από τον κόλπο Τσέζαπικ μέχρι τα παραθαλάσσια νησιά. Το Nova Scotia Duck Tolling Retriever εκτράφηκε στην κομητεία Yarmouth στο νότιο άκρο της Νέας Σκωτίας στις αρχές του 19ου αιώνα. Η φυλή ήταν αρχικά γνωστή ως Little River Duck Dog ή Yarmouth Toller, ενώ αργότερα έγινε γνωστή ως Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Η φυλή αναγνωρίστηκε από την Καναδική Λέσχη Κένελ το 1915, αλλά μόνο 15 σκυλιά καταχωρήθηκαν εκείνη τη χρονιά. Τα πρώτα σκυλιά εμφανίστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1960.


Η συμπεριφορά, ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα της φυλής

Η φυλή εκτράφηκε για το κυνήγι και έχει πολλή ενέργεια και αμείλικτη διάθεση για παιχνίδι και αναζήτηση. Πρόκειται για ένα πιστό, ενεργητικό και παιχνιδιάρικο σκυλί. Η καθημερινή του άσκηση απαιτεί κάτι περισσότερο από ένα απλό παιχνίδι πετώντας μια μπάλα. Ό,τι κάνει, το κάνει με νόημα, είτε πρόκειται για υπακοή, είτε για agility, είτε απλά για μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο. Είναι προσεκτικός αλλά όχι υπερκινητικός και μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορες καταστάσεις.

Αν και γενικά στοργικά και ευγενικά, τα νεαρά Ριτρίβερ Duck Tolling Νέας Σκωτίας μπορεί μερικές φορές να είναι υπερβολικά έντονα.
Τα πάνε καλά με τα άλογα και τα άλλα κατοικίδια ζώα. Στην αρχή είναι ανεκτικά απέναντι στους ξένους, αλλά σύντομα γίνονται θερμά μαζί τους. Μαθαίνουν καλά και είναι πρόθυμα να ευχαριστήσουν τους ιδιοκτήτες τους. Χωρίς εμπλουτιστικές δραστηριότητες μπορεί να βαρεθούν και να γίνουν πεισματάρικα. Μπορούν επίσης να γίνουν θορυβώδεις όταν είναι ενθουσιασμένοι.


Τα χαρακτηριστικά που παρατίθενται εδώ περιγράφουν πιθανώς καλά τη φυλή, αλλά τα σκυλιά έχουν διαφορετικές προσωπικότητες, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αναπτύσσουν διαφορετικές συνήθειες μέσω της εκπαίδευσης. Επικοινωνήστε με ένα πρακτορείο υιοθεσίας Μπορείτε να βρείτε ένα κουτάβι διαθέσιμο για υιοθεσία στο πλησιέστερο καταφύγιο ή κυνοκομείο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top